Αλεξάνδρα Μπάκα – Alexandra Bakas (1918 – 2018)

  0

  H Αλεξάνδρα Μπάκα το γένος Μουλκιώτου (Alexandra Bakas) την Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 100 ετών έχοντας στο πλευρό της την κόρη της Αικατερίνη, την εγγονή της Αλεξάνδρα και τον γαμπρό της Κωνσταντίνο Δρακάκη.

  Η σορός της το μεσημέρι της Δευτέρας, 27 Αυγούστου 2018, από τος 11.00 – 12.00 θα εκτεθεί για προσκύνημα στο ναό του Αγίου Νικολάου στη διεύθυνση 467 Grandview Avenue, Wyckoff της Νέας Ιερσέης και αμέσως μετά θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία.

  Θα ακολουθήσει ο ενταφιασμός της στο Κοιμητήριο «George Washington Memorial Park» στο Παράμους της Νέας Ιερσέης.

  Ο θάνατός της καταλυπεί τα παιδιά της Catherine και Constantine Drakakis, Effie Halperin, τα εγγόνια Alexandra και Jonathan, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ και στην Ελλάδα.

  Η εκλιπούσα γεννήθηκε στις 20 Μαρτίου 1918 στη Δομβραίνα Βοιωτίας. Ήταν νυμφευμένη με τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μπάκα με τον οποίο έφεραν στον κόσμο δύο κόρες την Effie Halperin και Catherine Drakakis.

  Ο σύζυγός της είχε έρθει νωρίτερα στη Νέα Υόρκη και το 1953 έφερε και την σύζυγό του και τα δύο ανήλικα κορίτσια. Εγκαταστάθηκαν στην περιοχή Τσέλσι του Μανχάταν πλησίον του ιστορικού ναού του Αγίου Ελευθερίου. Κι αυτό διότι ήθελαν η Αικατερίνη και η ‘Εφη να διδαχτούν την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό τους. Και τα δύο κορίτσια αποφοίτησαν από το Σχολείου του Αγίου Ελευθερίου.

  Και δεν αρκέστηκαν μόνο με αυτό, αλλά επένδυσαν όσο ελάχιστοι στην παιδεία των παιδιών τους και τους παρείχαν τη δυνατότητα να αποφοιτήσουν από τα καλύτερα πανεπιστήμια.

  Ο Κωνσταντίνος Μπάκας ήταν ένας από τους πιο διακεκριμένους επιχειρηματίες της εποχής του. ‘Ηταν ιδιοκτήτης των πιο φημισμένων ελληνικών κέντρων του Μανχάταν, του «Britannia»  και «Ali Baba» στα οποία έχουν παρελάσει πολλά από τα μεγάλα αστέρια του ελληνικού πενταγράμμου των δεκαετιών του ’60 και του ’70. Ήταν ταυτόχρονα δωρητής του Αγίου Ελευθερίου και πολλών άλλων ομογενειακών φορέων.

  Μετά από μερικά χρόνια η οικογένεια Μπάκα μετακόμισε στην κομητεία Μπέργκεν της Νέας Ιερσέης και συνδέθηκαν με την κοινότητα του Αγίου Νικολάου στο Γουάικοφ της Νέας Ιερσέης.

  Η αείμνηστη είχε εργαστεί σε βιοτεχνία ενδυμάτων και κατάφερε να εξασφαλίσει τα προ το ζην και να παράσχει τη δυνατότητα και άλλων συγγενών να έρθουν στην Αμερική και να ζήσουν το αμερικανικό όνειρο.

  Η Αλεξάνδρα Μπάκα ήταν ενάρετη και χαρισματική. Διακρινόταν για το σπάνιο του χαρακτήρα και για την αγάπη για την οικογένειά της, τους συγγενείς και τους φίλους, καθώς επίσης και για τους συνανθρώπους της.

  Αγαπούσε τη ζωή και ήταν ευγνώμων για τα αγαθά και τις ευκαιρίες που της προσέφερε απλόχερα η Αμερική και συμβούλευε τα παιδιά και εγγόνια να είναι ευγνώμονες για ό,τι έχουν αποκτήσει και να «αγαπάνε αλλήλους».

  Η αγάπη της για τη ζωή και το πάθος της να εξερευνήσει τον κόσμο σε συνδυασμό με την αγάπη για την οικογένεια, τους συγγενείς και φίλους της παρείχαν τη δυνατότητα να ζήσει για έναν και πλέον αιώνα.

  Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στη μνήμη της στο Τhe American Heart Association, www.heart.org είτε στο Τhe Lustgarten Foundation for Pancreatic Research, www.lustgarten.org.

  Η ευθύνη της διοργάνωσης της κηδείας έχει ανατεθεί στο Γραφείο Τελετών «Becker Funeral Home».

  -Advertisement-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.