ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στον Γιώργο (Κόκο) Ανδρέου ήταν αφιερωμένος ο νικηφόρος αγώνας play off του Παγκυπρίου, ο οποίος έλαβε χώρα το βράδυ της Κυριακής. Ο αγώνας του Παγκυπρίου με την Lansdowne Yonkers έλαβε χώρα στο «Belson Stadium του St. John’s University με καθαρή νίκη 3 – 1 υπέρ της ομογενειακής ομάδας.

Αν και πρόκειται για μια αξιόλογη νίκη, εν τούτοις η νίκη αυτή δεν είχε την ίδια αίγλη που είχαν όλες οι προηγούμενες, διότι από το γήπεδο έλειπε για πρώτη φορά ο Γιώργος (Κόκος) Ανδρέου.

Οι παίκτες φόρεσαν μαύρα περιβραχιόνια τα οποία ταίριαζαν με της ψυχής την λάβρα των παικτών, των προπονητών και των ηγετών του Παγκυπρίου. Τήρησαν ενός λεπτού σιγή και αναφώνησαν «Αθάνατος».

Η ομάδας του Παγκυπρίου με τα μαύρα περιβραχίονα. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Κι αυτό διότι ο Γιώργος Κόκος Ανδρέου ήταν στυλοβάτης της ομάδας και δίδαξε τα παιδιά του, τον Στέλιο και τον Ανδρέα και εκατατοντάδες άλλα Ελληνόπουλα τι εστί φιλότιμο και τι εστί να αγωνίζεσαι με την φανέλα του Παγκυπρίου και με την σημαία της Κύπρου.

Ο Γιώργος Ανδρέου (George (Kokos) Andreou), όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις», το πρωινό της Τετάρτης, 8 Ιουνίου 2022 έχασε την τελευταία μάχη της ζωής του σε ηλικία 60 ετών.

Οι συγγενείς και οι φίλοι το απόγευμα της Δευτέρας, 13ης Ιουνίου 2022 από τις 4-8 μ.μ. θα συγκεντρωθούν στον ιερό ναό του Τιμίου Σταυρού στην διεύθυνση 150-05 12th Avenue, Whitestone N.Y. 11357 για να προσκυνήσουν το σκήνωμά του. Το μεσημέρι της Τρίτης, 14 Ιουνίου 2022 θα συγκεντρωθούν και πάλι στον εν λόγω ναό για να παρακολουθήσουν την εξόδιο ακολουθία.

Αμέσως μετά θα μεταβούν στο κοιμητήριο «St. Michael Cemetery” στην διεύθυνση 72-02 Astoria Blvd., East Elmhurst, NY 11370 για να παραστούν στην ταφή του και του απευθύνουν το ύστατο χαίρε.

Στιγμιότυπο από ττο αφιέρωμα του Παγκυπρίου στον Γιώργο (Κόκο) Ανδρέου. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης
Οι παλαίμαχοι παίκτες του Παγκυπρίου. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
Από Αριστερά, Φίλιπ Κρίστοφερ, Φώτης Μπουκλής, Γιώργος Ηλιού, Αντώνης Δρίζης και Γιωργος Χαλκίδης. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
Οι παλαίμαχοι παίκτες του Παγκυπρίου με τον Ανδρέα και Στέλιο Ανδρεόυ στη μέση. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
Μαύρα περιβραχιόνια, ενός λεπτού σιγή και παρατεταμένο χειροκρότημα και από τις δύο ομάδες πριν την έναρξη του αγώνα. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
Ο Ανδρέας Ανδρέου και ο μικρός εγγονός Γιωργάκης Ανδρέου καταθέτουν λουλούδια στο πορτρέτο του εκλιπόντος. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
Ο Στέλιος Ανδρέου, πρώην αρχηγός του Παγκυπρίου, δέχεται τα συλλυπητήρια του αρχηγού Ανδρέα Χρόνη. Διακρίνεται επίσης ο Νίκος Παφίτης. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
Ο Ανδρέας Ανδρέου δέχεται τα συλλυπητήρια του αρχηγού του Παγκυπρίου Ανδρέα Χρόνη. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.