Στον Γιώργο Γεωργόπουλο η προεδρία – Στην γενική Συνέλευση η Ανεξάρτητη Εξελεγκτική Επιτροπή

0
Ο Γιώργος Γεωργόπουλος. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το εκλεγμένο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης το οποίο συνήλθε το βράδυ της Τετάρτης, 30 Μαρτίου 2022, για μια ακόμη φορά στην εξορία, εξέλεξε πρόεδρο τον Γιώργο Γεωργόπουλο.

Ο κ. Γεωργόπουλος είχε διατελέσει πρόεδρος σε μια από τις πιο λαμπρές εποχές της Ομοσπονδίας και επί δικής του προεδρίας η Ομοσπονδία δέχτηκε την μεγαλύτερη δωρεά όλων των εποχών και αξιώθηκε να αποκτήσει την δική της στέγη και συγκεκριμένα το Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια.

Τις δύο τελευταίες δεκαετίες δεν συμμετείχε στα διοικητικά όργανα της Ομοσπονδίας και μόνο τον Φεβρουάριο του 2021 ασχολήθηκε εκ νέου λαμβάνοντας μέρος στην Επιτροπή των Πρώην Προέδρων, η οποία όχι μόνο δεν κατάφερε να εκπληρώσει την αποστολή της, αλλά την οδήγησε σε «εμφύλιο σπαραγμό» και στα Δικαστήρια.    

Ερωτηθείς για τις προτεραιότητες της δικής του προεδρίας ο κ. Γεωργόπουλος επεσήμανε ότι «πρωταρχικός του στόχος είναι η λήξη του εμφυλίου μεταξύ των Πρώην Προέδρων της Ομοσπονδίας, που ήρθε έντονα στο προσκήνιο τον περασμένο Ιούνιο και δύο ημέρες μετά το εκλογικό συνέδριο με την αποκάλυψη από τον απερχόμενο πρόεδρο ότι απέκρυψε από την εξελεγκτική επιτροπή και το ίδιο το ανώτατο όργανο της Ομοσπονδίας το γεγονός ότι για δύο χρόνια κρατούσε στα συρτάριά του εν αγνοία του διοικητικού συμβουλίου και διαχειρίστηκε με μπακαλοτέφτερα  σημαντικό ποσό σε μετρητά.

Το νέο συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Γραμματείας της Ομοσπονδίας.

Ο εμφύλιος έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις όταν η πλειοψηφία τω Πρώην Προέδρων με επικεφαλής τον Δημήτριο Καλαμαρά άλλαξε τις κλειδαριές του Σταθάκειου Κέντρου λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη σύγκλιση της γενικής συνέλευσης, του ανωτάτου οργάνου. Και μετά λύπης το λέμε ότι ακόμη και σήμερα το Σταθάκειο τελεί υπό κατάληψη και ανοίγει μόνο για τις συνεδριάσεις της αυτοαποκαλούμενης Πλειοψηφίας της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων. Αυτό αν μη τι άλλο αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της τριμερούς συμφωνίας του περασμένου Νοεμβρίου με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο.

Το διοικητικό συμβούλιο του οποίου ηγούμαι έχει αποταθεί στην Δικαιοσύνη και ευελπιστούμε ότι δεν αργήσει η ημέρα που οι καταληψίες θα υποχρεωθούν να εγκαταλείψουν άρον – άρον το Σταθάκειο και να παραχωρήσουν τα κλειδιά του Σπιτιού του Ελληνισμού στην νόμιμα εκλεγμένη ηγεσία του.

Από αριστερά διακρίνονται οι π.. Νικηφόρος Φακήνος, π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης, Γιώργος Βενιζέλος, Αναστάσιος Καραγκούνης, Γιώργος Γεωργόπουλος, Λου Κ¨ατσος, Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, Πολύκαρπος Κοτρώνης Ηλίας Τσεκερίδης, Τιμολέων Κακούρος και Δημήτριος Καλαμαράς. Φωτογραφία: GOA

Και επειδή στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα εμείς αποφασίσαμε ομόφωνα να συγκαλέσουμε σε δύο περίπου εβδομάδες την γενική Συνέλευση, ως το ανώτατο όργανο, προκειμένου να δώσουμε την δυνατότητα στην Ανεξάρτητη Εξελεγκτική Επιτροπή και στον ορκωτό λογιστή να παρουσιάσουν τα ευρήματα και τα πορίσματα της πολύμηνης έρευνάς τους στα οικονομικά της Ομοσπονδίας.

Το διοικητικό Συμβούλιο θα προτείνει στην γενική συνέλευση την σύσταση της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαφάνειας, η οποία θα απαλλάξει την Ομοσπονδία από τις «Σφραγίδες», θα επανεντάξει στους κόλπους της Ομοσπονδίας όλους τους ενεργούς συλλόγους, αδελφότητες και κοινότητες και θα προετοιμάσει το έδαφος για την διενέργεια πρόωρων εκλογών στα τέλη Ιουνίου 2022.

Παράλληλα θα συγκαλέσουμε για πρώτη φορά μετά από δύο περίπου δεκαετίες το φόρουμ των Προέδρων των Συλλόγων και των Κοινοτήτων προκειμένου να τους ενημερώσουμε για την κατάσταση που επικρατεί τα τρία τουλάχιστον χρόνια στην Ομοσπονδία και να τους προτείνουμε να συγκαλέσουν τις δικές τους συνελεύσεις προκειμένου να συμβάλλουν στην γενικότερη προσπάθεια ανανέωσης της γενικής συνέλευσης της Ομοσπονδίας, συνεπώς και των ιδίων των ψηφοφόρων.

Σε πρώτο πλάνο οι Ντέζη Τσιτουρίδου, Γιώργος Γεωργόπουλος και ο Ευστάθιος Βαλιώτης, ενώ παραλαμβάνει το ψηφοδέλτιο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Θα ζητήσουμε ταυτόχρονα την συμβολή τους και στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου για τις εκλογές του ερχόμενου Ιουνίου», επεσήμανε ο κ. Γεωργόπουλος.

Ερωτηθείς για τις αιτιάσεις της άλλης πλευράς σχετικά με την διενέργεια δικανικού ελέγχου ο κ. Γεωργόπουλος επεσήμανε ότι το νέο διοικητικό συμβούλιο είναι πανέτοιμο και θα στηρίξει κάθε προσπάθεια που μπορεί να συμβάλει στην διασφάλιση της διαφάνειας και της νομιμότητας.

Υπενθύμισε ότι «Ηηγυναίκα του Καίσαρα, δεν αρκεί να είναι τίμια. Πρέπει και να φαίνεται τίμια» και ότι η πλειοψηφία των μελών του νέου συμβουλίου εκλέχτηκαν για πρώτη φορά και έχουν πολλούς λόγους παραπάνω από τους φερόμενους ως Πλειοψηφία των Πρώην Προέδρων να ζητούν να μάθουν την αλήθεια για τα πεπραγμένα όλων των διοικήσεων ξεκινώντας από τους κ. Δημήτριο  Καλαμαρά, Νικόλαο Διαμαντίδη, Ηλίας Τσεκερίδη, μέχρι και τις διοικήσεις των κ.κ. Πέτρου Γαλάτουλα και Κλεάνθη Μεϊμάρογλου.

Είναι επίσης αποφασισμένοι να αντλήσουν διδάγματα από τα παθήματα, τα λάθη και τις παραλείψεις των προηγούμενων διοικήσεων που οδήγησαν στην καθήλωση, στον μαρασμό και στον διασυρμό της μεγαλύτερης και αρχαιότερης δευτεροβάθμιας οργάνωσης, κατέληξε ο κ. Γεωργόπουλος.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.