Άφησαν απέξω τις διαφορές και συναίνεσαν για την σύσταση της Επιτροπής και την ίδια την Παρέλαση της Νέας Υόρκης

2
535
Από αριστερά διακρίνονται οι π.. Νικηφόρος Φακήνος, π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης, Γιώργος Βενιζέλος, Αναστάσιος Καραγκούνης, Γιώργος Γεωργόπουλος, Λου Κ¨ατσος, Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, Πολύκαρπος Κοτρώνης Ηλίας Τσεκερίδης, Τιμολέων Κακούρος και Δημήτριος Καλαμαράς. Φωτογραφία: GOA

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι αντιπροσωπείες των δύο πλευρών της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης το απόγευμα της Πέμπτης, 9 Δεκεμβρίου 2021, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Επιτροπής Παρελάσεως και συνάμα αντιπρόεδρο του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου Τζον Κατσιματίδη και κατάφεραν ίσως για πρώτη φορά να αφήσουν απέξω τις διαφορές των δύο πλευρών για τα διοικητικά της Ομοσπονδίας και να συναινέσουν στα βασικά ζητήματα και για την συγκρότηση της Επιτροπής Παρελάσεως.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στο γραφείο του κ. Κατσιματίδη στο Μανχάταν και παραβρέθηκαν ο Λου Κάτσος και οι κ.κ. Κλεάνθης Μεϊμάρογλου και Δημήτριος Καλαμαράς, εκ μέρους της πλειοψηφίας της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων και οι κ.κ. Νίκος Μπάρδης και Πολύκαρπος Κοτρώνης, α΄αντιπρόεδρος και γενικός γραμματέας της εκλεγμένης διοίκησης, αντίστοιχα και ο Αναστάσιος Καραγκούνης, γραμματέας της Εφορευτικής Επιτροπής.

Δεδομένου του γεγονότος ότι οι διαφορές μεταξύ της αυτοαποκαλούμενης διοίκησης και του διοικητικού συμβουλίου που εκλέχτηκε στις «Εκλογές του Πεζοδρομίου» έχουν πάρει την δικαστική οδό και οι δύο πλευρές αποδέχτηκαν την πρόταση να αφήσουν απέξω τις διαφορές τους. Η αρχική παρέμβαση του κ. Κατσιματίδη ήταν ενωτική και κατάφερε να εξοστρακίσει κάθε προσπάθεια εκτροπής της συζήτησης στα τραγελαφικά που συνέβησαν στην Ομοσπονδία τους τελευταίους δέκα μήνες που η γενική συνέλευση ανέθεσε στην Επιτροπή των Πρώην Προέδρων την ανεύρεση διεξόδου από την κρίση.

Το άγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς κατά τη διάρκεια της περσινής παρέλασης. Φωτογραφία: Αρχείο Αναμνήσεων

Αν και οι πρώην πρόεδροι έχουν αποτύχει παταγωδώς και μάλιστα όλοι τους έχουν παραδεχτεί δημοσίως, εντούτοις οι αντιπρόσωποί τους χθες έκαναν την υπέρβαση και δέχτηκαν τις προτάσεις του εκλεγμένου διοικητικού συμβουλίου και τα βασικά αξιώματα της επιτροπής έχουν πλέον κλειδώσει.

Οι συνεδριάσεις της Επιτροπής Παρελάσεως στο εξής θα διεξάγονται στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια, το οποίο από την 1η Ιανουαρίου 2022 θα απαλλαγεί από τις αλυσίδες και θα λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή από τις 9.00 π.μ. μέχρι τις 5.00 μ.μ. με την επαναπρόσληψη της Μαρίας Ζαλώνη, ως γραμματέως.

Η πλευρά της Πλειοψηφίας των Πρώην Προέδρων δεν είχε προτάσεις για τα βασικά αξιώματα των μελών της Επιτροπής και αποδέχτηκε χωρίς αντιρρήσεις τις επιλογές που έκανε το νέο διοικητικό συμβούλιο στην συνεδρίαση της 7ης Νοεμβρίου 2021.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Κλεάνθης Μεϊμάρογλου επιβεβαίωσε το γεγονός και τόνισε ότι στην επόμενη συνεδρίαση θα προτείνουν και αυτοί τους δικούς τους για τα διάφορα αξιώματα.

Και οι τρεις πλευρές αποδέχτηκαν ως συμπρόεδρο της Επιτροπής τον κ. Νίκο Μπάρδη, ως υπεύθυνο του λαχείου τον Αναστάσιο Καραγκούνη, του λευκώματος την Σοφία Στρουμπάκη, ως υπεύθυνη του διαγωνισμού Μις Ανεξαρτησίας την πρόεδρο της Πολιτιστικής Επιτροπής Νομική Καστανά και ως υπεύθυνο της εκδήλωσης για το Μπόουλινγκ Γκριν, τον κ. Τάσο Παρδάλη.

Οι πανομογενειακές συγκεντρώσεις θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο και θα λαμβάνουν χώρα στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια.

Όσον αφορά το οικονομικό σκέλος της Παρελάσεως συμφώνησαν όπως αξιοποιήσουν τον υπάρχοντα λογαριασμό της Ομοσπονδίας στην Atlantic Bank για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών της παρελάσεως με την προϋπόθεση επιστροφής των χρημάτων αμέσως μετά την λήξη της παρελάσεως.

Αν και το εκλεγμένο διοικητικό συμβούλιο έχει ήδη εξασφαλίσει την άδεια για την διεξαγωγή της παρέλασης την Κυριακή, 27 Μαρτίου 2022, εν τούτοις τέθηκε υπό συζήτηση και περαιτέρω διερεύνηση των διαδικαστικών για την διεξαγωγή της δύο εβδομάδες αργότερα και συγκεκριμένα στις 10 Απριλίου 2022.

Και αυτό με το σκεπτικό της εξοικονόμησης χρόνου και της εξασφάλισης καλύτερων καιρικών συνθηκών για την διεξαγωγή της. Οι καιρικές συνθήκες, ως γνωστόν παίζουν καταλυτικό ρόλο στην προσέλευση των παρελαυνόντων και των θεατών και γενικότερα στην επιτυχία της μεγαλύτερης εκτός Ελλάδας παρελάσεως στον κόσμο.

Τέλος να σημειώσουμε ότι ο Λου Κάτσος ο οποίος ήταν συμπρόεδρος της Παρελάσεως του 2020 διευκρίνισε ότι δεν διεκδικεί κάποιο αξίωμα στην επιτροπή, αλλά θα προσφέρει τις υπηρεσίες του όπως πάντα.

Πληροφορίες των «Αναμνήσεων» αναφέρουν ότι η πλευρά της Πλειοψηφίας των Πρώην Προέδρων πρότεινε στον πρόεδρο της Επιτροπής Παρελάσεως του 2020, Βασίλειο Γκουρνέλο να αναλάβει καθήκοντα συμπροέδρου εκπροσωπώντας την δική τους πλευρά, αλλά ο κ. Γκουρνέλος αρνήθηκε λέγοντάς τους πως αν δεν τα βρουν οι δύο πλευρές δεν πρόκειται να ασχοληθεί πλέον με την Ομοσπονδία.  

- Advertisement -

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.