ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η αλλαγή των κλειδαριών του Σταθάκειου Πολιτιστικού Κέντρου στην Αστόρια και η πρόσληψη μπράβων για να παρεμποδίσουν την είσοδο των αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης για την έκτακτη γενική συνέλευση της 14ης Σεπτεμβρίου 2021, αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα πιο μελανά σημεία στην νεότερη ιστορία της οργάνωσης.

Για πρώτη φορά στα 80 και πλέον χρόνια λειτουργία της οργάνωσης εκλήθησαν τρία περιπολικά αστυνομικών προκειμένου να «αποκαταστήσουν την τάξη» και να προστατεύσουν από τα γιουχαΐσματα και τους προπηλακισμούς εκείνους που αποφάσισαν για μία ακόμη φορά να αλλάξουν τις κλειδαριές και να παρεμποδίσουν την σύγκλιση του ανωτάτου οργάνου της Ομοσπονδίας.

Οι Αστυνομικοί, όπως αναφέρεται και στο σχετικό ρεπορτάζ των «Αναμνήσεων», κατέγραψαν τόσο τους ισχυρισμούς των κ.κ. Δημητρίου Καλαμαρά, Νίκου Διαμαντίδη, Κλεάνθη Μεϊμάρογλου και Δημητρίου Α. Γωνιά, που ανήκουν στην ομάδα που έβαλε τα λουκέτα, όσο και των κ.κ. Γιώργου Γεωργόπουλου, Τιμολέοντα Κακούρου και του προέδρου και του γραμματέα της Εφορευτικής Επιτροπής, Γιώργου Χρυσομαλλίδη και Αναστασίου Καραγκούνη, αντίστοιχα, οι οποίοι τους ενημέρωσαν για την προγραμματισμένη Έκτακτη Γενική Συνέλευση και για τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

Η επιστολή του απερχόμενου προέδρου της Ομοσπονδίας Κλεάνθη Μεϊμάρογλου προς τον αναπληρωτή επιθεωρητή του 114ου Αστυνομικού Τμήματος της Αστόριας.

Οι Αστυνομικοί συνέστησαν στις δυο πλευρές να αποκαταστήσουν τον διάλογο και να βρουν λύσεις και μάλιστα τους διεμήνυσαν ότι η παρουσία τους ήταν αχρείαστη καθώς δεν υπάρχει ούτε η παραμικρή ένδειξη εγκληματικής δράσης.

Αν και ο Νίκος Διαμαντίδης ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε ελήφθη απόφαση για αλλαγή των κλειδαριών, εν τούτοις ο κ. Ηλίας Τσεκερίδης, απαντώντας σε ερώτηση των «Αναμνήσεων» τον  διέψευσε και μάλιστα ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρξε ουδεμία αντίρρηση.

Επιστολή Απόστολου Τομόπουλου

Ο γραμματέας της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων Απόστολος Τομόπουλος μέσω ενός ηλεκτρονικού μηνύματος προς τους πρώην προέδρους και τους δημοσιογράφους αποκαλύπτει τα δύο έγγραφα που τοιχοκολλήθηκαν στην είσοδο του Σταθάκειου Κέντρου και τα οποία κάνουν λόγω για «ομόφωνη» απόφαση που ελήφθη – δήθεν – από την Επιτροπή των Πρώην Προέδρων.

Ο κ. Τομόπουλος απευθύνεται στον κ. Καλαμαρά και του υπενθυμίζει ότι η απόφαση ελήφθη ερήμην του ιδίου και του επίσης πρώην προέδρου, Γιώργου Γεωργόπουλου και ότι εκ των πραγμάτων δεν πρόκειται περί ομόφωνης αποφάσεως.

Ο κ. Τομόπουλος παραθέτει τις δύο ανακοινώσεις, η πρώτη για την αλλαγή των κλειδαριών και η δεύτερη η επιστολή του απερχόμενου προέδρου, κ. Κλεάνθη Μεϊμάρογλου προς τον αναπληρωτή επιθεωρητή του 114ου Αστυνομικού Τμήματος της Αστόριας μέσω του οποίου ζητά την παρουσία της Αστυνομίας προκειμένου να αποφευχθούν ενδεχόμενα έκτροπα λόγω της παρεμπόδισης της έκτακτης γενικής συνέλευσης.

Η ανακοίνωση για την δήθεν ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων για την αλλαγή των κλειδαριών.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της επιστολής τους κ. Τομόπουλου προς τον κ. Καλαμαρά.

Κύριε Καλαμαρά Δημητράκη,
Πότε πήρατε απόφαση του προεδρείου και ως μέλος του δεν μου ενημέρωσες;
Την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου είχες συνάντηση με τον κ Γεωργόπουλο. Γιατί δεν τον ενημέρωσες περί αλυσοδεσίματος της Ομοσπονδίας;
Ο κύριος Μεϊμαρογλου με ποια ιδιότητα εκτέλεσε τις εντολές σου ενώ γνωρίζεις ότι είναι κατηγορούμενος δια απόκρυψη από τα θεσμικά όργανα της Ομοσπονδίας και διακίνηση μερικών δεκάδων χιλιάδων δολαρίων;

Καλείσθε να βγάλετε τις αλυσίδες από τις πόρτες του κτιρίου. Ακολουθούν φωτοαντίγραφα θυροκολλημένα στο κτίριο της Ομοσπονδίας.

Συνάντηση Γεωργόπουλου – Καλαμαρά

Το απόγευμα της Κυριακής, 12ης Σεπτεμβρίου 2021, ο Δημήτριος Καλαμαράς, ζήτησε συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο Γιώργο Γεωργόπουλο προκειμένου να βρουν τα σημεία σύγκλισης τα οποία θα τους επέτρεπαν να βάλουν νερό στο κρασί τους και να προχωρήσουν στην διενέργεια των εκλογών.

Πληροφορίες των «Αναμνήσεων» αναφέρουν ότι στην συνάντηση παραβρέθηκαν οι πρώην πρόεδροι Νίκος Διαμαντίδης, Γιώργος Γεωργόπουλος και Δημήτρης Καλαμαράς καθώς επίσης και οι κ.κ. Τιμολέων Κακούρος (πρώην συντονιστής των Πρώην Προέδρων), Νίκος Μπάρδης (συντονιστής εκλεγμένος από την γενική συνέλευση) και ο Αναστάσιος Καραγκούνης (γραμματέας της Εφορευτικής Επιτροπής) και ότι οι διαφορές ήταν ελάχιστες και εστιάζονταν κυρίως στο αποκλεισμό από το ψηφοδέλτιο των στελεχών εις βάρους των οποίων εκκρεμούν καταγγελίες και τις οποίες εξετάζει η Ανεξάρτητη Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Από αριστερά διακρίνονται οι Αναστάσιος Καραγκούνης, Νίκος Διθαμαντίδης, Γιώργος Χρυσομαλλίδης, Δημήτριος Καλαμαράς και Κλεάνθης Μεϊμάρογλου. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι δύο πλευρές συμφωνούσαν όπως η διενέργεια των εκλογών ήταν άμεσα εξαρτημένη από την γνωμάτευση της Ανεξάρτητης Εξελεγκτικής Επιτροπής, η οποία στις αρχές Αυγούστου είχε υποσχεθεί ότι θα ερευνήσει τις καταγγελίες για την διακίνηση και διαχείριση ρευστών.

Και οι δύο πλευρές συναινούσαν ότι χωρίς το πράσινο φως της Ανεξάρτητης Εξελεγκτικής Επιτροπής δεν θα προχωρήσουν στις εκλογές και ότι το νέο συμβούλιο που θα προκύψει από τις εκλογές θα έχει περιορισμένη θητεία και μοναδική αποστολή την επαναφορά της Ομοσπονδίας στην ομαλότητα και σε μια τροχιά ανόδου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε σύγκλιση απόψεων και ως προς την παροχή δικαιώματος ψήφου σε όλους τους συλλόγους και τις κοινότητες που έχουν έστω και εκπρόθεσμα εκπληρώσει τις οικονομικές τους οφειλές προς την Ομοσπονδία.

Ο κ. Καλαμαράς, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, δεν έκανε κάποια αναφορά στην απόφαση για την αλλαγή των κλειδαριών και την παρεμπόδιση με μπράβους και αστυνομικούς της έκτακτης γενικής συνέλευσης και αυτό έχει εξοργίσει τους συνομιλητές του.

Η ώρα των δικηγόρων και της δικαιοσύνης

Η παρουσία πάνω από σαράντα αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας στο προαύλιο της Ομοσπονδίας το βράδυ της Τρίτης και η υπογραφή του παρουσιολογίου εκ μέρους τους έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των ομογενών και πολλοί αναγνώστες μεταξύ των οποίων δωρητές και ευεργέτες των Παρελάσεων επικοινώνησαν μαζί μας για το τι μέλλει γενέσθαι.

Και ενώ η Εφορευτική Επιτροπή φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει στην διενέργεια των εκλογών τα πράγματα έχουν δυσκολέψει περαιτέρω. Κι αυτό διότι όλες οι πλευρές από χθες μέχρι και ετούτη την ώρα συνομιλούν με τους δικηγόρους τους.  Η ομάδα του Δημητρίου Καλαμαρά προκειμένου να μην διεξαχθούν εκλογές πριν την ολοκλήρωση του οικονομικού ελέγχου και η Εφορευτική Επιτροπή προκειμένου να βρεθεί λύση, ούτως ώστε να ανοίξει το Σταθάκειο και να διεξαχθούν ομαλά οι εκλογές.

Ωστόσο υπάρχουν στελέχη τόσο της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων όσο και της Εφορευτικής Επιτροπής τα οποία επιμένουν στην διεξαγωγή των εκλογών την  Κυριακή έστω στήνοντας την κάλπη στο προαύλιο του αλυσοδεμένου Σταθάκειου Κέντρου στην Αστόρια.   

- Advertisement -

1 COMMENT

  1. Αν και συγκεκριμένοι να μην πω τι ηγέτες της Ομοσπονδίας είχαν έστω και λίγη τσίπα επάνω τους, όχι μόνο θα αναλάμβαναν τις ευθύνες τους για την σημερινή κατάντια της, αλλά θα άδειαζαν οικειοθελώς την γωνιά της προ πολλού. Αντ’ αυτού προσπαθούν να συμμαζέψουν τα θλιβερά διοικητικά και οικονομικά ασυμμάζευτα με στημένες εκλογές, πριν να γίνει ο οικονομικός έλεγχος από δικανικό λογιστή. Όλη αυτή η βιασύνη σημαίνει ένα και μόνο πράγμα: Οικονομικές ατασθαλίες που πρέπει να κουκουλωθούν πάση θυσία, μέσω της πλειοψηφικής συμμετοχής των φιλικά προσκείμενων αντιπροσώπων συλλόγων (μαϊμού η μη) σε στημένες εκλογές. Το μόνο αντίδοτο είναι να βάλουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στα της Ομοσπονδίας νερό στο “εγωιστικό κρασί” τους, να τιθασεύσουν την “γραφική δημόσια έπαρση” τους και να βρουν επιτέλους μια λογική συμβιβαστική λύση. Διαφορετικά μέσου της νομικής οδού ίσως να κινδυνεύσει ακόμη και η ύπαρξη της Ομοσπονδίας, σε περίπτωση που εμπλακεί το IRS.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.