ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο γραμματέας της Εφορευτικής Επιτροπής Αναστάσιος Καραγκούνης και τα άλλα μέλη το πρωί της Κυριακής, 19 Σεπτεμβρίου 2021 αφίχθησαν στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια προκειμένου να προετοιμάσουν την αίθουσα για την διενέργεια των εκλογών, δεν πίστευαν στα μάτια τους.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Κλεάνθης Μεϊμάρογλου τους είχε ήδη προλάβει. Είχε περικυκλώσει το Σταθάκειο Κέντρο με μια κίτρινη απαγορευτική ταινία και μάλιστα είχε βάλει και δύο καρέκλες πιθανόν για τους μπράβους που θα αναλάβουν να καθαρίσουν τον χώρο και δεν θα επιτρέψουν την διεξαγωγή των εκλογών.

Ο αθλητικογράφος των «Αναμνήσεων», κ. Ντίνος Αυλωνίτης  έφτασε λίγο μετά τον Αναστάσιο Καραγκούνη και ρώτησε ευθέως τον  κ. Μεϊμάρογλου γιατί είναι κλειστή η Ομοσπονδία.

Ο κ. Μεϊμάρογλου του είπε με ύφος: «Φύγε, κ. Αυλωνίτη, από το Σταθάκειο. Η Ομοσπονδία είναι κλειστή. Δεν θα γίνουν εκλογές, είναι παράνομες».

Ο γραμματέας της Εφορευτικής Επιτροπής Αναστάσιος Καραγκούνης ενώ εξηγεί στους σεκιουριτάδες και στην είσοδο ο απεςρχόμενος πρόεδρος Κλεάνθης Μεϊμάρογλου. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Απαντώντας σε ερώτηση του κ. Αυλωνίτη σχετικά με την απόφαση ο κ. Μεϊμάρογλου επεσήμανε: «Είναι απόφαση της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων και μάλιστα προτροπή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου να μην γίνουν εκλογές εάν οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων δεν καθίσουν στο ίδιο τραπέζι να τα βρουν και να προχωρήσουν μονοιασμένοι στις εκλογές».

Δεν αλυσοδένεται η Δημοκρατία

Ο γραμματέας της Εφορευτικής Επιτροπής Αναστάσιος Καραγκούνης απέστειλε στις «Αναμνήσεις» την φωτογραφία με την απαγορευτική ταινία και τον Μεϊμάρογλου να περιφέρεται με ύφος στο προαύλιο του Σταθάκειου Κέντρου.

Και μεταξύ άλλων έγραψε: «Οι εκλογές θα γίνουν και ας κρίνει η ομογένεια .Η αλήθεια θα βγει στο φως Δεν δένεται με αλυσίδες και απαγορευτικές ταινίες η ομογένεια».

«Καλούμε τους ψηφοφόρους και τους υποψήφιους να προσέλθουν να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα, έστω και στο πεζοδρόμιο και τους ικετεύουμε να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να μην πέσουν στις παγίδες που μπορεί να στήσουν αυτοί που δεν θέλουν να διασύρουν την Ομοσπονδία και να παρατείνουν το αδιέξοδο», επεσήμανε ο κ. Καραγκούνης.

«Η κάλπη έχει ήδη στηθεί και η ιστορία θα κρίνει», συμπλήρωσε ο κ. Καραγκούνης.

Ο Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, ο οποίος απαγόρευσε την είσοδο της Εφορευτικής Επιτροπής. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
Σε πρώτο πλάνο ο Αναστάσιος Καραγκούνης και ο Γιώργος Γεωργόπουλος, ενώ ετοιμάζουν την κάλπη. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
Από αριστερά οι Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, οι σεκιουριτάδες, ο Αναστάσιος Καραγκούνης και ο Νίκος Μπάρδης. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
- Advertisement -

4 COMMENTS

  1. Το τραγελαφικό είναι που πουλάνε και πνεύμα περί δημοκρατίας όλα τα φασισταριά της Ομοσπονδίας και άσχετα που πιστεύουν μόνο σε “δικτατορική δημοκρατία” και το έδειξαν με τις παράνομες εκλογές στο προαύλιο της. Είναι τυχεροί που δεν υπάρχουν κλούβια αυγά στην Αμερική. Η Ομογένεια μας θα τους είχε κάνει “αρωματική ομελέτα”.

  2. Αξιότιμε κύριε Λυγγέρα,
    Για αλυσοδεμένες εισόδους και μπράβους της φασιστικής φατρίας τι έχεις να πείς;

  3. Αγαπητέ Ελπίνωρ.

    Ήδη εκφράστηκα δημόσια με άρθρο μου επί του θέματος κλεισίματος της Ομοσπονδίας ξεκάθαρα. Αν θυμάσαι, το πρώτο κλείσιμο ήταν δικαιολογημένο. Το δεύτερο όχι. Όμως, την μόνη φασιστική φατρία/συμμορία που βλέπω στην Ομοσπονδία είναι οι γραφικοί ακροδεξιώτατοι να μην πω τι, που έκαναν τις παράνομες εκλογές, για να κουκουλώσουν τις οικονομικές ατασθαλίες του παρελθόντος. Εσύ ποιος είσαι; Δεν έχεις επίθετο;

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.