1-2% των απόδημων θα έρθει φέτος στο νησί , λέει η πρόεδρος των Απανταχού Αποδήμων Ζακυνθινών

0
93
Η κ. Λέλα Κωστή, πρόεδρος των Απανταχού Απόδημων Ζακυνθίων «Ανδρέας Κάλβος. Φωτογραφία΅Η εφημερίδα της Ζακύνθου

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. (Ημέρα Ζακύνθου – https://www.imerazante.gr/) Εξαιρετικά μικρό θα είναι το ποσοστό των απόδημων Ζακυνθινών που θα κατορθώσουν να έρθουν φέτος στο νησί μας για καλοκαίρι. Η πανδημία του κορωνοϊού, αλλά και οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις σε αρκετές χώρες αποτρέπουν ανθρώπους που έχουν καταγωγή από τον τόπο μας να έρθουν έστω και για λίγες μέρες στο νησί.

Σύμφωνα μάλιστα με τη Λέλα Κωστή, πρόεδρο των Απανταχού Απόδημων Ζακυνθίων «Ανδρέας Κάλβος», μόλις το 1-2% θα έρθει τελικά στο νησί φέτος το καλοκαίρι, με τον συνολικό αριθμό των Απόδημων να ανέρχεται κοντά στους 3.000. 

«Δεν θα έρθει κανένας. Αν έρθει κάποιος από αυτούς που έχουν σπίτια κατ’ ανάγκη, μπορεί να ταξιδέψει αργότερα. Γύρω στο 1-2% των αποδήμων θα έρθει τελικά στη Ζάκυνθο».

Η κ. Κωστή πρόσθεσε ότι όσοι θέλουν να ταξιδέψουν φοβούνται τα αεροπλάνα, λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τον κορωνοϊό. «Δεν έρχονται οι Ζακυνθινοί γιατί φοβούνται τα αεροπλάνα. Ξέρουν βέβαια ότι το νησί δεν έχει κρούσματα. Ιδίως όσοι μένουν Αυστραλία, Αμερική αλλά και Γερμανία, Ολλανδία και σε άλλες χώρες, που οι καταστάσεις είναι πολύ άσχημες, αντιλαμβάνονται τη διαφορά». 

Η πρόεδρος των Απανταχού Αποδήμων Ζακυνθίων «Ανδρέας Κάλβος» εξέφρασε και την πικρία της σχετικά με την αντιμετώπιση που τυχαίνουν οι απόδημοι στη χώρα μας. «Εάν έρθουν, θα έρθουν λίγοι και οι υπόλοιποι δεν θα έρθουν είτε λόγω του κορωνοϊού είτε εξαιτίας του τρόπου που αντιμετωπίζονται στην Ελλάδα. Πρέπει να μάθουν οι Έλληνες τι πάει να πει απόδημος».

Αυτές οι εξελίξεις αποτελούν μεγάλο πρόβλημα για τις οικογένειες αυτών των ανθρώπων που μένουν στη Ζάκυνθο και φέτος δεν θα δουν τους αγαπημένους τους συγγενείς. Ενώ σημαντική είναι η πληγή και για την τοπική οικονομία. Βέβαια εξακολουθούν να υπάρχουν ελπίδες ότι κάποιοι θα κατορθώσουν να ταξιδέψουν, έστω για μερικές ημέρες, αλλά πολλά θα εξαρτηθούν από το πώς θα κυλήσει το καλοκαίρι και από το αν θα αυξηθούν τα κρούσματα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.