ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το Πολιτιστικό Κέντρο «Πέτρος Γ. Πατρίδης» της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας το απόγευμα του Σαββάτου, 14 Δεκεμβρίου 2019, είχε πλημμυρίσει από τη νεότερη γενιά των ποδοσφαιριστών της ομογένειας, τους γονείς τους, τους προπονητές, τους αρχηγούς και τα στελέχη των Ποδοσφαιρικών Ομάδων Ελευθέρια Παγκυπρίου, οι οποίοι μετά από δώδεκα μήνες συναντήθηκαν και πάλι στον ίδιο χώρο για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και να καλωσορίσουν τον Άη Βασίλη φορτωμένο με τα δώρα.

Η ηγεσία των Παιδικών Ομάδων και οι εθελοντές και οι χορηγοί είχαν μεριμνήσει για τα πάντα και απέδειξαν ότι δεν είναι πρωταθλητές μόνο στα γήπεδα, αλλά και στη διοργάνωση πολιτιστικών – κοινωνικών εκδηλώσεων και προκάλεσαν την ευαρέσκεια και τον θαυμασμό του προέδρου της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής Κυριάκου Παπαστυλιανού, του γενικού Προξένου της Κύπρου στη Νέα Υόρκη, Αλέξη Φαίδωνα – Βαντέτ, του δημοτικού συμβούλου της Αστόριας Κώστα Κωνσταντινίδη, της πολιτειακού βουλευτού Αραβέλλα Σιμωτά και των εκπροσώπων του «Cosmopolitan League».

Η εκδήλωση ήταν η τελευταία του 2019 και τόσο στα πρόσωπα των τιμωμένων, όσο και των ποδοσφαιριστών διέκρινε κανείς την ικανοποίησή τους για τα επιτεύγματα του έτους και την χαρά που απορρέει από την επίτευξη ενός φιλόδοξου στόχου και πόθου.

Πρόκειται για το υπερσύγχρονο γήπεδο στο Πάρκο της Αστόριας, το οποίο δημιουργήθηκε με υποστήριξη του δημοτικού συμβούλου της Αστόριας Κώστα Κωνσταντινίδη.  Το γήπεδο αυτό, όπως επεσήμαναν τόσο ο πρόεδρος των Παιδικών Ομάδων Νίκος Τζιάζας, όσο και ο Κώστας Κωνσταντινίδης χρηματοδοτήθηκε από το δημοτικό συμβούλιο της Νέας Υόρκης και εντάσσεται στο γενικότερο πρόγραμμα ανάπλασης του Πάρκου της Αστόριας και θα είναι στη διάθεση όλων των εθνικών ομάδων που διαβιούν στην περιοχή.

Ο κ. Τζιάζας μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίτευξη αυτού του στόχου και τόνισε ότι η ολοκλήρωση των αποδυτηρίων την ερχόμενη άνοιξη θα δώσει στις παιδικές ομάδες αφ ενός μεν τη δυνατότητα να αθλούνται σε υψηλών προδιαγραφών εγκαταστάσεις, εφ ετέρου δε να παράσχουν τη δυνατότητα σε περισσότερα παιδιά των ομογενών και των φιλελλήνων να παρακολουθήσουν τα προγράμματα των Παιδικών Ομάδων.

Αναφερόμενος στην εκδήλωση επεσήμανε ότι έχει διττό χαρακτήρα. Ο πρώτος σχετίζεται με τον εορτασμό των Χριστουγέννων και των επιτευγμάτων του 2019 και ο δεύτερος με την απονομή των υποτροφιών και των βραβείων.  

Μεταξύ άλλων διακρίνονται οι Κώστας Κωνσταντινίδης, Αραβέλλα Σιμωτά, Αλέξης Φαίδωνος – Βαντέ και Νίκος Τζιάζας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

«Έχει γίνει πλέον θεσμός να βραβεύουμε την αριστεία και να απονέμουμε υποτροφίες στα παιδιά τα οποία είναι πάνω από επτά και οκτώ χρόνια στις παιδικές ομάδες και έχουν γίνει δεκτά σε πανεπιστήμια. Πρόκειται για τους Μίλτον Σονακίδη, Στέφανο Μαναρίδη, Νίκολα Στρουμπάκη, Παναγιώτη Τσούρο, Παντελή Σιδερά και Αλεξ Ταβάντζη.

Παράλληλα τιμούμε τρία μέλη που είναι μαζί μας για πολλά χρόνια και εργάζονται αφιλοκερδώς και συγκεκριμένα τον Σάκη Παντελιά, ο οποίος ήταν και μάνατζερ, τον Τόνι Ντιμιτρίου, που αν και δεν είναι Έλληνας είναι χορηγός, καθώς επίσης και τον Τομ Μπιούριτς, ο οποίος είχε τα παιδιά του πριν δέκα με δέκα πέντε χρόνια και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να ας βοηθά για να πάρουμε τις απαιτούμενες άδειες, στο PS -2».

Ερωτηθείς για τον αριθμό των ποδοσφαιριστών επεσήμανε ότι έχουν δέκα ομάδες και ο αριθμός των παιδιών ξεπερνά τα 150.

Από αριστερά οι Νίκος Τζιάζας, Κώστας Κνσταντινίδης και Αραβέλλα Σιμωτά. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

«Με το καινούργιο γήπεδο θα μπορέσουμε να παράσχουμε τη δυνατότητα σε περισσότερα παιδιά να συμμετάσχουν στις παιδικές ομάδες.  Αγωνιζόμαστε για περισσότερο από μια δεκαετία και ευτυχώς ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Κωνσταντινίδης το έθεσε ως προτεραιότητα , εξασφάλισε τη χρηματοδότηση για τη δημιουργία του γηπέδου. Το γήπεδο στο πάρκο της Αστόριας θα αλλάξει τα δεδομένα», επεσήμανε ο κ. Τζιάζας.

Ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα των τελευταίων ετών των Ελευθέριων ήταν και παραμένει το ταξίδι των ποδοσφαιριστών στην Κύπρο, το οποίο συγχρηματοδοτείται από τις Ομάδες και τους γονείς και από την κυβέρνηση της Κύπρου.

Το προσκυνηματικό αυτό ταξίδι δεν διακόπηκε ούτε και την περίοδο του μνημονίου, διότι οι Ομάδες και οι χορηγού κατάφεραν να καλύψουν εξ ολοκλήρου τα έξοδα.

Ο Νίκος Τζιάζας, ο Στη Μπαταλιάς και οι επίσημοι προσκεκλημένοι ενώ τραγουδούν το “Happy Birthday” για τον μικρό Τζον Πίτερ και τον Κώστα Μιχαήλ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

«Το ταξίδι στην Κύπρο το 2020 δε θα γίνει, διότι το υπουργείο στην Κύπρο αποφάσισε να προσκαλέσει παιδιά από την Αίγυπτο και ότι τον επόμενο χρόνο θα είναι για μας», επεσήμανε ο κ. Τζιάζας εκφράζοντας συνάμα τον προβληματισμό του για την απόφαση της κυβέρνησης.

Αναφερόμενος στο ταξίδι στην Κύπρο και στο τουρνουά που πραγματοποιείται εκεί επεσήμανε ότι είναι ένα από τα πιο δύσκολα εγχειρήματα, διότι είναι πιο εύκολη η συμμετοχή σε ένα τουρνουά στην Αμερική, παρά στην Κύπρο, αλλά αυτοί επιμένουν διότι τα οφέλη είναι μεγαλύτερα.

«Παρέχουμε τη δυνατότητα στα Ελληνόπουλα και στους φιλέλληνες της Νέας Υόρκης να ερωτευτούν την Κύπρο, τον πολιτισμό της και να γίνουν μάρτυρες της μεγαλύτερης τραγωδίας του 20ού αιώνα και συνάμα να λάβουν το έναυσμα να συμμετάσχουν στον αγώνα της ομογένειας για την απελευθέρωση των κατεχομένων και την επανένωση του νησιού.

Στο βήμα ο Νίκος Τζιάζας ενώ συγχαίρει τους ποδοσφιαριστές που τιμήθηκαν με τις υποτροφίες. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, Κυριάκος Παπαστυλιανού, ο οποίος απένειμε και τις υποτροφίες στους ποδοσφαιριστές και ευχήθηκε να τιμούν τη φανέλα του Παγκυπρίου όπου κι αν βρίσκονται και να μη λησμονήσουν τις ομάδες.

Ο γενικός Πρόξενος της Κύπρου Αλέξης Φαίδωνος – Βαντέτ, ο οποίος όταν ήταν μικρός συμμετείχε στις παιδικές ομάδες συνεχάρη τα παιδιά, τους γονείς, τους προπονητές και τους χορηγούς για τις προσπάθειες που καταβάλλουν για να διδάξουν το ευ αγωνίζεσθαι.

Εκ μέρους των φοιτητών μίλησε ο Στέφανος Μαναρίδης, ο οποίος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την ηγεσία των Παιδικών Ομάδων για την τιμή και για την ευκαιρία που είχαν την άνοιξη να επισκεφθούν την Κύπρο.

Από αριστερά διακρίνονται οι Τόνι Ντιμιτρίου, Σάκης Παντελιάς και Τομ Μπιούριτς. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο δημοτικός σύμβουλος της Αστόριας Κώστας Κωνσταντινίδης και η πολιτειακή βουλετής Αραβέλλα Σιμωτά απένειμαν διακηρύξεις στους τιμώμενους και στα παιδιά που έλαβαν τις υποτροφίες.

Μετά το πέρας της τελετή ο πρόεδρος Νίκος Τζιάζας κάλεσε τους συνδαιτυμόνες  να ψάλλουν το «Happy Birthday» για τον υποστηρικτή των ομάδων Κώστα Μιχαήλ και τον ποδοσφαιριστή Τζον Πίτερ.

Αξέχαστες θα μείνουν στους ποδοσφαιριστές και οι στιγμές χαράς και συγκίνησης που βίωσαν όταν υποδέχτηκαν τον Άη Βασίλη φορτωμένο με τα δώρα.

Από αριστερά διακρίνονται οι Σάκης Παντελιάς, Μάικ Λεονάρδου, Νίκος Τζιάζας, Τομ Μπιούριτς και Τόνι Ντιμιτρίου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιο βήμα ο Στέφανος Μαναρίδης, ο οποίος μίλησε εκ μέρους των φοιτητών. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Γενική άποψη από την αίθουσα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στο βήμα ο Νίκος Τζιάζας, ενώ αριστερά οι φοιτητές με τους προπονητές και τους Νεόφυτο Νεοφύτου και Κώστας Παυλάκος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.