Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανέβαλε την διοργάνωση του SNF Nostos Conference 2024 (βίντεο)

0
Ο Πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος. Φωτογραφία: https://dialogues.snf.org/

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το παγκοσμίου εμβέλειας Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοίνωσε την αναβολή του «SNF Nostos Conference 2024» το οποίο είχε προγραμματιστεί για την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου του 2024.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ανδρέας Δρακόπουλος ανακοίνωσε ότι έλαβαν με βαριά καρδία την απόφαση για την αναβολή του «SNF Nostos Conference 2024» προκειμένου να επικεντρώσουν όλες τις δυνάμεις και τους πόρους για  την ανέγερση των τριών νέων νοσοκομείων στην Ελλάδα.

Πρόκειται για τα νέα δημόσια νοσοκομεία της Κομοτηνής, της Θεσσαλονίκης και της Σπάρτης, τα οποία έχει σχεδιάσει ο Renzo Piano, ο οποίος είχε σχεδιάσει και το Πολιτιστικό Κέντρο «Σταύρος Νιάρχος» στην Αθήνα.

Την  Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023 υπογράφτηκε και η σύμβαση για την έναρξη της κατασκευής του Νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής – ΙΣΝ, του Νέου Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης – ΙΣΝ και του Νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης – ΙΣΝ.

Τα  νοσοκομεία θα παραδοθούν πλήρως εξοπλισμένα στο ελληνικό δημόσιο και το συνολικό κόστος αναμένεται να υπερβεί τα πεντακόσια εκατομμύρια δολάρια, τα οποία αποτελούν το ήμισυ του προϋπολογισμού της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία (ΔΠΥ) του εν λόγω ιδρύματος.

Η ανακοίνωση

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της δήλωσης του προέδρου του Ιδρύματος Ανδρέα Δρακόπουλου για την αναβολή του «SNF Nostos Conference 2024»:

Μόλις πριν από δύο εβδομάδες, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ανακοίνωσε με ιδιαίτερη χαρά και τιμή, μετά από μια μακρά και περίπλοκη διαδικασία, την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή τριών νέων νοσοκομείων στην Ελλάδα (σχεδιασμένα από τον Renzo Piano), στο πλαίσιο της εν εξελίξει Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία (ΔΠΥ), συνολικού ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Πιστεύουμε ολόψυχα ότι η πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας αποτελεί δικαίωμα για όλους τους ανθρώπους, σε όλο τον κόσμο. Ως εκ τούτου, και δεδομένου ότι είναι απαραίτητο να επικεντρώσουμε τόσο τους οικονομικούς όσο και τους ανθρώπινους πόρους μας στην ΔΠΥ, χρειάζεται να αναπροσαρμόσουμε τις προτεραιότητές μας και, αντίστοιχα, τον προγραμματισμό μας.

Κατά συνέπεια, και με βαριά καρδιά, αποφασίσαμε να αναβάλουμε τη διοργάνωση του SNF Nostos Conference 2024, το οποίο προγραμματιζόταν να λάβει χώρα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), την εβδομάδα της 23ης Ιουνίου 2024.

Το Συνέδριο θα επικεντρωνόταν στη συμμετοχή των πολιτών στα κοινά και τον δημόσιο διάλογο, ζητήματα που μας αφορούν όλους, ιδιαίτερα στο σημερινό έντονα πολωμένο περιβάλλον που όλοι μας ζούμε.

Παρόλα αυτά, θα συνεχίσουμε, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών του ΙΣΝ, να συνεργαζόμαστε με τους δωρεοδόχους μας συνολικά και ειδικά σε αυτόν τον τομέα, για να προωθήσουμε τη συμμετοχή στα κοινά και τον πολιτισμένο, γόνιμο διάλογο, σε όλους τους τομείς.
 
Μετά από 12 συνεχόμενα χρόνια διοργάνωσης των ετήσιων συνεδρίων του SNF Nostos και την ενασχόληση στο πλαίσιο αυτό με πολύ σημαντικά ζητήματα, και μετά από ένα κατά γενική ομολογία επιτυχημένο SNF Nostos 2023 με κεντρικό θέμα την Ψυχική Υγεία, βλέπουμε αυτή την αναβολή ως ένα αναγκαίο διάλειμμα. 
Με τις θερμότερες ευχές μας για ένα παραγωγικό και υγιές φθινόπωρο,

Ανδρέας Κ. Δρακόπουλος, εκ μέρους όλων μας στο ΙΣΝ

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.