Το Δημοτικό Συμβούλιο Ν.Υ. τίμησε τη Δρ. Φλωρεντία Χριστοδουλίδου, την HANAC και την AHEPA

0
Από αριστερά οι Λου Κάτσος, Κώστας Κωνσταντινίδης, Δρ. Φλωρεντία Χριστοδουλίδου, Νίκος Νικολαϊδης, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, Αντζυ Ντούρη και Πολ Βαλόουν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Anastasis Tsakas

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Πλούσια σε συγκινήσεις ήταν η εκδήλωση για την 198η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας που διοργανώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, 11ης Μαρτίου 2019, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο της Νέας Υόρκης.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Κωνσταντινίδης και Πολ Βαλόουν καθώς επίσης και οι τιμώμενοι, Δρ. Φλωρεντία Χριστοδουλίδου, Νίκος Νικολαϊδης και Λου Κάτσος αναφέρθηκαν με υπερηφάνεια στο ρόλο της ομογένειας στη Νέα Υόρκη, στην Ελληνική Επανάσταση και στον ρόλο των φιλελλήνων.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Corey Johnson, το δημοτικό σύμβουλο της Αστόριας Κώστα Κωνσταντινίδη, του Φλάσινγκ και του Μπέϊσαιντ Paul Vallone, καθώς επίσης και του Μπέι Ριτζ του Μπρούκλιν Justin Brannan και παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της ομογένειας, καθώς επίσης και ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος.

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=w1R08pY0tvE&feature=youtu.be” width= https=”yes”]

Ο δημοτικός σύμβουλος της Αστόριας Κώστας Κωνσταντινίδης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τους συναδέλφους και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου που συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση και εστίασε την προσοχή του στην πολυσχιδή δράση της Δρ. Φλωρεντίας Χριστοδουλίδου και στη φιλανθρωπική της δράση.

Εκτενή αναφορά έκανε και στην ανακήρυξή της ως Γυναίκα της Χρονιάς από το Γυναικείο Τμήμα του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αμερικής και τόνισε ότι η Δρ. Χριστοδουλίδου παρέχοντας δωρεάν εξετάσεις και περίθαλψη σε ανασφάλιστους και άπορους της Αστόριας έχει σώσει πολλές ζωές και έχει δώσει τη δυνατότητα σε εκατοντάδες ομογενείς και άλλους Αστοριείς να έχουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Τα στελέχη και τα μέλη της AHEPA σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους δημοτικούς συμβούλους Κώστα Κωνσταντινίδη και Πολ Βαλόουν και τον π. Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο. / Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Anastasis Tsakas

Η τιμώμενη εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τη βράβευση και τόνισε ότι ποιεί ιδιαίτερη τιμή διότι προέρχεται από το Δημοτικό Συμβούλιο και τον συμπατριώτη της Κώστα Κωνσταντινίδη.

Ο δημοτικός σύμβουλος του Φλάσινγκ και του Μπέισαϊντ Πολ Βαλόουν αναφέρθηκε στους δεσμούς της οικογένειάς του με την ομογένεια και εστίασε την προσοχή του στο ρόλο των Ελληνορθόδοξων Κοινοτήτων του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ και του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστόουν.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη HANAC που ιδρύθηκε προ 45 ετών από τον αείμνηστο Γιώργο Ντούρη έκτοτε και προσφέρει πολλαπλές υπηρεσίες σε πάνω από 35.000 άτομα όλων των ηλικιών ετησίως και κάλεσε το Νίκο Νικολαϊδη να παραλάβει την τιμητική διάκριση.

Ο κ. Νικολαϊδης αναφέρθηκε στα εκπαιδευτικά προγράμματα, στα προγράμματα για την τρίτη ηλικία και για τις τέσσερις στέγες ηλικιωμένων με εξακόσια περίπου διαμερίσματα.

Ο Κώστας Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε στο ρόλο της AHEPA από της ιδρύσεώς της τον Ιουλίου του 1922 μέχρι και σήμερα, στους αγώνες κατά των φυλετικών διακρίσεων εις βάρος των Ελλήνων μεταναστών, καθώς επίσης και για την προσφορά της στην ομογένεια, στη γενέτειρα και στην Αμερική.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ρόλο του 25ου Τμήματος «Δελφοί» της AHEPA στο Μανχάταν και τόνισε ότι είναι ένα από τα αρχαιότερα και τα πιο δυναμικά τμήματα και κάλεσε τον πρόεδρο Λου Κάτσο να παραλάβει την τιμητική διάκριση.

Ο κ. Κάτσος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την τιμή και εστίασε την προσοχή του στο ρόλο των φιλελλήνων και της Αμερικής στην υποστήριξη της Ελληνικής Επαναστάσεως.

Τα χορευτικά της Ακαδημίας Ελληνικής Παιδείας παρουσίασαν τις παραδοσιακές ενδυμασίες και χορούς από την Ήπειρο, τη Ρούμελη και άλλα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας και στην κυριολεξία έκλεψε την παράσταση.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.