ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το Γυναικείο Τμήμα του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αμερικής (Pancyprian – The Women’s Initiative Network) διοργάνωσε την καθιερωμένη εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα τη Γυναίκας στο πλαίσιο της οποίας θα ανακήρυξε «Γυναίκα της Χρονιάς» τη Δρ. Φλωρεντία Χριστοδουλίδου.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου, 9 Μαρτίου 2019, στο ομογενειακό κέντρο εκδηλώσεων «Terrace on the Park» στο Φλάσινγκ και κατά κοινή ομολογία ήταν άρτια διοργανωμένη και απέδειξε ότι η νέα ηγεσία έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχη.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Επίσκοπος Μηδείας Απόστολος, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ, πρέσβης Κορνήλιος Κορνηλίου, οι γενικοί Πρόξενοι Ελλάδας και Κύπρου, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας και Αλέξης Φαίδωνος Βαντέτ, η πρόξενος Λάνα Ζωχιού, καθώς επίσης και εκπρόσωποι όλων των κυπριακών οργανώσεων και του Ιατρικού Συλλόγου της Νέας Υόρκης.

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=fSV3dTp4cRc&feature=youtu.be” width= https=”yes”]

Το συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε η δημοσιογράφος Νικόλ Πεταλίδου, η οποία αναφέρθηκε στις ανισότητες που υπάρχουν ακόμη και σήμερα στους χώρους εργασίας και σε άλλους τομείς και συνεχάρη την ηγεσία του Τμήματος για την απόφασή τους να τιμήσουν τη Δρ. Φλωρεντία Χριστοδουλίδου.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Κυριάκος Παπαστυλιανού εξήρε την προσφορά της Δρ. Φλωρεντίας Χριστοδουλίδου, που για 24 συναπτά έτη ηγήθηκε του Δικτύου Γυναικών και με τις πρωτοβουλίες της κατάφερε να το καταστήσει πρότυπο λειτουργίας των Γυναικείων Τμημάτων των εθνικοτοπικών συλλόγων.

Παράλληλα συνεχάρη τη νέα ηγεσία με επικεφαλής τη Θεάνα Ιορδάνου για την απόφασή τους να προσφέρουν μέρος των εσόδων για την ενίσχυση της Ομάδας Αιγαίου.

Μεταξύ άλλων διακρίνονται οι Γαλατία Άσπρου, Ελένη Γκαλίτση, Νιόβη Φιλίππου, Μαρία Μπότσιου, Σωτηρούλα Καρακώστα, Δρ. Φλωρεντία Χριστοδουλίδου και Θεάνα Ιορδάνου.

Η πρόεδρος του WIN Θεάνα Ιορδάνου επεσήμανε ότι το 2019 σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το Γυναικείο Τμήμα διότι μετονομάστηκε  από «Women’s Issues Network»  σε «Women’s Initiative Network».

Η αλλαγή του ονόματος, όπως επεσήμανε, έχει ως στόχο να εκπέμψει θετικά μηνύματα σχετικά με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν σε τέσσερις βασικούς τομείς και συγκεκριμένα στον τομέα της Ιατρικής Περίθαλψης, της Παιδείας, του Πολιτισμού και των Τεχνών καθώς επίσης και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.

«Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο ότι θα προσφέρουμε στα μέλη μας καλύτερες ευκαιρίες για προσωπική και επαγγελματική καταξίωση», επεσήμανε η κ. Ιορδάνου υπενθυμίζοντας ότι ακόμη και στην Κύπρο που αγωνιζόμαστε 45 χρόνια για δικαιοσύνη δεν υπάρχει δικαιοσύνη για τις γυναίκες αφού μόνο τα 20% των μελών της Βουλής είναι γυναίκες.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πολυσχιδή προσφορά και δράση της Δρ. Φλωρεντίας Χριστοδουλίδου και τόνισε ότι στο πρόσωπό της τιμάμε όλες τις γυναίκες της κοινότητάς μας και όλα τα μέλη της Ομάδας Αιγαίου.

Ο γενικός Πρόξενος της Κύπρου στη Νέα Υόρκη Αλέξης Φαίδωνος – Βαντέτ συνεχάρη την ηγεσία του WIN για την απόφασή τους να τιμήσουν τη Δρ. Χριστοδουλίδου και για το πολυσχιδές έργο του Γυναίκειου Τμήματος.

Ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη αναφέρθηκε στην προσφορά της τιμώμενης και τη συνεχάρη για την αγάπη της για το συνάνθρωπο και το έργο στην ομογένεια, στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Ο πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αμερικής Φίλιπ Κρίστοφερ αναφέρθηκε στη δράση των έξι τμημάτων και συγκεκριμένα της Χορωδίας του Παγκυπρίου, του Θεατρικού Τμήματος, του Αθλητικού Τμήματος , των Παιδικών Ομάδων Ελευθέρια Παγκυπρίου, του Χορευτικού Τμήματος και του Γυναικείου Τμήματος και τόνισε ότι διοργανώνουν εκδηλώσεις καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους.

Από αριστερά οι Δρ. Φλωρεντία Χριστοδουλίδου, Μιχάλης Γιάνναρης και Φίλιπ Κρίστοφερ.

Συνεχάρη τη νέα ηγεσία του τμήματος για την άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης και εστίασε την προσοχή του στην προσφορά της τιμωμένης στο συνάνθρωπο.

«Σε όλη την Αμερική καλούμε το 911 για τα επείγοντα περιστατικά, ενώ στην ομογένεια καλούμε τη Δρ. Dia”, επεσήμανε ο κ. Κρίστοφερ υπενθυμίζοντας ότι οι φοιτητές, οι άποροι και οι ανασφάλιστοι έχουν ευεργετηθεί από την αγάπη της τιμώμενης για το συνάνθρωπο.

Ο Δρ. Γεώργιος Τσιούλιας συνεχάρη τη Δρ. Φλωρεντία Χριστοδουλίδου για την επάξια τιμή και εστίασε την προσοχή του στο έργο της Ομάδας Αιγαίου στα απομακρυσμένα νησιά της γενέτειρας και τόνισε ότι προσφέρουν ιατρική περίθαλψη και υλοποιούν διάφορα έργα. Εφέτος, όπως επεσήμανε , θα διοργανώσουν τον 25ο διάπλου σε επτά νησιά.

Η τιμώμενη ευχαρίστησε τον Ανδρέα Καρακώστα ο οποίος την προσκάλεσε να ασχοληθεί με το Γυναικείο Τμήμα και τόνισε ότι μετά από 24 χρόνια εισέρχεται σε μια νέα εποχή διότι η σκυτάλη πέρασε στη Θεάνα Ιορδάνου και μια ομάδα νέων γυναικών οι οποίες είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις προκλήσεις και να οδηγήσουν το τμήμα από επιτυχία σε επιτυχία.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο έργο της Ομάδας Αιγαίου και στις συγκινητικές εμπειρίες που βίωσε όταν επισκέφθηκε τα ακριτικά νησιά του Αιγίου και παρείχαν δωρεάν εξετάσεις στους κατοίκους της και στα παιδιά της.  

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.