ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της Γερμανίας (The Higher Administrative Court in Karlsruhe) με την πρόσφατη απόφασή του έκοψε στην κυριολεξία τα φτερά της PETA της φιλοζωικής οργάνωσης «People for the Ethical Treatment of Animals».

Το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της οργάνωσης να προβεί σε συλλογικές μηνύσεις με το πρόσχημα της οργάνωσης που προστατεύει τα ζώα.

Η φιλοζωική οργάνωση «People for the Ethical Treatment of Animals», όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» πρωτοστάτησε στην προσπάθεια που ελήφθη πέρσι για την απαγόρευση της παραγωγής και εμπορίου της γούνας στον Δήμο και στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Στιγμιότυπο από το συλλαλητήριο των γουναράδων. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η άμεση κινητοποίηση των ομογενών και άλλων γουνοποιών, καθώς επίσης και του διεθνούς συμβουλίου της γούνας υποχρέωσε την αρμόδια επιτροπή «Committee on Consumer Affairs and Business Licensing» και τον ίδιο τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Υόρκης Κόρι Τζόνσον να υποχωρήσουν.

Μια ενδεχόμενη απαγόρευση της παραγωγής και του εμπορίου της γούνας στον δήμο και στην πολιτεία της Νέας Υόρκης θα είχε ανεπανόρθωτες συνέπειες στις ομογενειακές επιχειρήσεις, οι οποίες θα ήταν υποχρεωμένες είτε να κλείσουν τις επιχειρήσεις, είτε να τις μεταφέρουν στο Κονέκτικατ και σε άλλες όμορες πολιτείες που δεν υπάρχουν περιορισμοί.  

Οι ομογενείς και άλλοι γουνοποιοί της Νέας Υόρκης προ ενός έτους και συγκεκριμένα στις 15 Μαϊου 2019, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» πραγματοποίησαν δυναμικό συλλαλητήριο στην είσοδο του Δημαρχείου ζητώντας από το δημοτικό συμβούλιο και τον Δήμαρχο να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για την απαγόρευση της παραγωγής και εμπορίου της γούνας.

Ο Σύλλογος Καστοριέων «Ομόνοια», η Παμμακεδονική Ενωσης Αμερικής, η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης καθώς επίσης ιερείς και άλλοι ομογενείς στάθηκαν στο πλευρό των ομογενών γουνοποιών.

Η προστασία της παραγωγής και του εμπορίου της γούνας ήταν το κεντρικό σύνθημα του άρματος του Συλλόγου Καστοριέων «Ομόνοια» στην παρέλαση του 2019, διότι οι γουναράδες ήταν ιδρυτές και στυλοβάτες του ιστορικού συλλόγου.   

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.