Το «Alexandrion Foundation» απένειμε τα διεθνή βραβεία Constantin Brancoveanu (βίντεο)

0
Οι τιμώμενοι σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τα ηγετικά στελέχη του Alexandrion Foyndation

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Λαμπερή με όλη τη σημασία της λέξεως ήταν η τελετή απονομής των διεθνών βραβείων «Constantin Brancoveanu» που έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης, 27 Νοεμβρίου 2018, στο ιστορικό κτίριο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Νέας Υόρκης (The New York Public Library) στο Μανχάταν.

Πρόκειται για την πρώτη εκδήλωση του «Alexandrion Foundation», του φιλανθρωπικού ιδρύματος του ομίλου «Alexandrion Group» της Ρουμανίας, η οποία διοργανώνεται στις ΗΠΑ και η οποία είχε ως στόχο τη βράβευση Αμερικανών που έλκουν την καταγωγή τους από τη Ρουμανία, τη Συρία και την Ελλάδα και διαπρέπουν σε διάφορους τομείς μεταξύ των οποίων της πολιτικής, της επιστήμης, των τεχνών και τη φιλανθρωπία.

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=71kPg5Z_hK0&t=15s” width= https=”yes”]

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλοί ομογενείς και Έλληνες, καθώς επίσης και ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας.

Το συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε η ανερχόμενη ομογενής ηθοποιός Ανθούλα Κατσιματίδη.

Ο κ. Nawaf Salameh, ιδρυτής και πρόεδρος του ιδρύματος «Alexandrion Foundation» και του ομίλου «Alexandrion Group» στην εναρκτήρια ομιλία αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους αποφάσισαν να καθιερώσουν τα διεθνή βραβεία «Constantin Brancoveanu» στη Νέα Υόρκη.

«Απόψε τιμούμε τη Συρία, τιμούμε τη Ρουμανία, την Ελλάδα και τις ΗΠΑ. Τιμούμε τον πολιτισμό τους και τις παναθρώπινες αξίες του» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Nawaf Salameh.

Ο διευθύνων σύμβουλος του «Alexandrion Group», Στέλιος Σάββα, αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του ομίλου και τόνισε ότι αποτελεί τον μεγαλύτερο παραγωγό αλκοολούχων ποτών στη Ρουμανία και ότι θα επενδύσουν εκατό εκατομμύρια δολάρια στην πόλη Carmel της Κομητεία Πούτναν της Νέας Υόρκης για την ανέγερση ενός από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα αποστακτήρια όχι μόνο στη Νέα Υόρκη, αλλά και σε όλη την Αμερική και το οποίο θα παράγει whiskey, bourbon, gin, brandy, vodka και άλλα οινοπνευματώδη ποτά.

Πρώτη από αριστερά η Ανθούλα Κατσιματίδη.

Ο κ. Σάββα επεσήμανε ότι τα έργα θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο του 2019, ότι θα ολοκληρωθούν το 2020 και θα δημιουργηθούν πάνω από εκατό θέσεις εργασίας.

Αναφερόμενος στο Ίδρυμα τόνισε ότι ξεκίνησαν με την στήριξη των Ολυμπιακών Αγώνων και των Τεχνών και ότι με την πάροδο του χρόνου η προσφορά του επεκτάθηκε και σε άλλους τομείς, συμπεριλαμβανομένης και της καινοτομίας.

Ο ομιλητής αναφέρθηκε και στις προσπάθειες ανακίνησης του διαλόγου και ότι στόχος είναι η δημιουργία διεθνούς συνόδου ανάλογης του Νταβός της Ελβετίας.

Αμέσως μετά απονεμήθηκαν τα βραβεία «Constantin Brancoveanu» στον πολιτειακό γερουσιαστή της Αστόριας Μιχάλη Γιάνναρη, στην επιχειρηματία Cornelia Zicu, στον γιατρό Souhel Najjar, στον εκδότη – διευθυντή του «Εθνικού Κήρυκα» Αντώνη Η. Διαματάρη, στη λογοτέχνιδα Dona Uricariu, στη ηθοποιό – διευθύντρια του Ελληνικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης Μαρία Τζομπανάκη, στον Alexandru Darida, στο ζωγράφο Φίλιππο Τσιάρα, στον αρχιτέκτονα Mihai Radu, στην επιστήμονα Δρ. Ruxandra Vidum, στο φωτογράφο – φιλάνθρωπο Michael Carrol και στον πρέσβη των ΗΠΑ στη Ρουμανία Hans G. Klemm.

Ο πρέσβης Hans G. Klemm, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δε μπόρεσε να παραστεί και το βραβείο θα απονεμηθεί σε ειδική τελετή στη Βουκουρέστη.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.