ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του Metropolitan Club στο Μανχάταν το βράδυ της Κυριακής, 14 Νοεμβρίου 2021 είχε πλημμυρίσει από αγάπη και υπερηφάνεια για τον ιδρυτή, πρόεδρο και συνάμα επιστημονικό διευθυντή της Regeneron Pharmaceutical  Τζορτζ Γιανκόπουλο (George Yancopoulos), καθώς επίσης και για τους ευεργέτες, δωρητές και υποστηρικτές του Οίκου Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ στο Γιόνκερς που προσήλθαν να παραστούν στο ετήσιο δείπνο και να γιορτάσουν την 63η επέτειο της ιδρύσεώς του.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, οι ευεργέτες του Οίκου Ευγηρίας Ευστάθιος και Σταματική Βαλιώτη, ο πρόεδρος και η εκτελεστική διευθύντρια της «Ηγεσίας των 100», κ.κ. Αργύριος Βασιλείου και Πολέτ Πούλου, αντίστοιχα, καθώς επίσης ιερείς και εκπρόσωποι των κοινοτήτων και του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Πορτ Ουάσινκγτον, π. Ιωάννης Λαρδάς, ο οποίος κλήθηκε μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο να αναπέμψουν την προσοχή καλωσόρισε τους συνδαιτυμόνες και εστίασε την προσοχή στις προσπάθειες για την ανέγερση του νέου οίκου ευγηρίας στο Γιούνιονντέιλ του Λονγκ Αϊλαντ. Ο π. Ιωάννης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη προς τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο γιατί κατάφερε να εξασφαλίσει δύο επί πλέον εκατομμύρια δολάρια για την ολοκλήρωση του έργου.

Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής μίλησε η πρόεδρός της κ. Ευθαλία Κατού, η οποία αναφέρθηκε στο αναμνηστικό λεύκωμα και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τον υπεύθυνο του λευκώματος Σάββα Κωνσταντινίδης και όλους όσους ανταποκρίθηκαν στην έκκλησή τους και προέβησαν σε καταχωρήσεις.

Η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Χάϊδω Μιχάλτση αναφέρθηκε στο έργο του Οίκου Ευγηρίας και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τον διευθυντή, Επίσκοπο Φασιανής, κ. Αντώνιο και όλο το προσωπικό, διότι κατάφεραν να θωρακίσουν τον Οίκο Ευγηρίας και να προστατεύσουν τους ηλικιωμένους από τον κορωνοϊό.

Ο Οίκος Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ στο Γιόνκερς, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί μια πραγματική όαση για τους ηλικιωμένους κι αυτό σε μια στιγμή που στα ανάλογα ευαγή ιδρύματα του Δήμου και της Πολιτείας της Νέας Υόρκης θρηνήσαμε εκατοντάδες ηλικιωμένους και η Εισαγγελικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες σε όσους ολιγώρησαν και δεν έλαβαν τα απαιτούμενα μέτρα για να προστατεύσουν από τον κορωνοϊό τους ηλικιωμένους και το προσωπικό.

Αμέσως μετά ο πρώην πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Στηβ Κυριάκου παρουσίασε τον τιμώμενο και μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο, τον Επίσκοπο Αντώνιο και την Χάιδω Μιχάλτση απένειμαν το βραβείο του Αγίου Μιχαήλ στον Δρα. Τζον Γιανκόπουλο.  

Το εν λόγω βραβείο είναι το τρίτο που έλαβε ο κ. Γιανκόπουλος στο διάστημα των τριών τελευταίων εβδομάδων. Το πρώτο όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» ήταν το Αθηναγόρειο Βραβείο Αθρωπίνων Δικαιωμάτων του Τάγματος των Αρχόντων του Αποστόλου Ανδρέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και το δεύτερο το έλαβε κατά την διάρκεια του Χορού των Χρυσανθέμων από την Φιλόπτωχο του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν.  

Η ομιλία του τιμώμενου άγγιξε τις καρδιές των ομογενών, διότι ήταν πλημμυρισμένη από υπερηφάνεια για την ελληνική του καταγωγή, την ομογένεια και τους γονείς τους.

Το τραπέζι των επισήμων. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος συνεχάρη τον τιμώμενο για τα επιτεύγματά του, καθώς επίσης και για το κοκτέιλ αντισωμάτων και τα άλλα φάρμακα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Οίκος Ευγηρίας

Ο Οίκος Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ είναι ο μοναδικός Ελληνορθόδοξος Οίκος στην τριπολιτειακή περιοχή της Νέας Υόρκης. Ιδρύθηκε το 1958 από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Μιχαήλ και έκτοτε προσφέρει μοναδικές υπηρεσίες στους απόμαχους της ζωής.

Προ έξι ετών αγόρασαν νέο κτιριακό συγκρότημα στο Γιούνιοντέιλ του Λονγκ Αϊλαντ το οποίο θα μετατραπεί σε έναν υπερσύγχρονο Οίκο Ευγηρίας και Κέντρο Αποκατάστασης. Παράλληλα ξεκίνησαν τον έρανο και έθεσαν ως στόχο τα $45.000.000. Μέχρι τα τέλη του 2020 κατάφεραν να συγκεντρώσουν $21.000.000

Ο κ. Στηβ Κυριάκου, ο οποίος παρουσίασε τον τιμώμενο Δρ. Τζορτζ Γιανκόπουλο.

Όσοι ενδιαφέρονται για την πορεία του έργου και του ιδίου του εράνου καλούνται να επισκεφθούν την ιστοσελίδα https://www.stmichaelshomeuniondale.org/home#page.

H ηγεσία του Οίκου Ευγηρίας έχει ξεκινήσει εκστρατεία προσέλκυσης δωρητών και ευεργετών παρέχοντας τη δυνατότητα σε όλους, ανάλογα με τις δυνατότητες τους, να χρηματοδοτήσουν ένα μέρος του έργου αφιερώνοντάς το στα προσφιλή τους πρόσωπα. Για αφιερώσεις οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την φόρμα κάνοντας κλικ στο: https://www.stmichaelshome.org/wp-content/uploads/2018/11/Expansion-Pledge-Form.pdf.

Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι ο Οίκος Ευγηρίας είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός (501-c3) και όλες οι δωρεές εκπίπτουν της φορολογία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον έρανο και την ανέγερση του νέου Οίκου Ευγηρίας οι ενδιαφεόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Ανάπτυξης (Development Office ) στο (914) 327-3066, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο development@stmichaelshome.org  

Μερική άποψη της αίθουσας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι διάκονος Βαρθολομαίος Mercado, Επίσκοπος Φασιανής, κ. Αντώνιος, Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, π. Ιωάννης Λαρδάς και Ευθαλία Κατού. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την δεξίωση. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Μεταξύ άλλων διακρίνονται οι Δρ, Γιώργιος Λιακέας, Δρ. Γιώργος Γιανκόπουλος, Πολέτ Πούλου και Αργύριος Βασιλείου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι Επίσκοπος Φασιανής, κ. Αντώνιος, Ευστάθιος Βαλιώτης, Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος και Σταματική Βαλιώτη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.