Θλίψη στις δύο πλευρές του Ατλαντικού για τον θάνατο του καπετάν Τάκη Τσεβδού

1
926
Ο αείμνηστος Τάκης Τσεβδός.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο καπετάν Τάκης Τσεβδός, όπως τον αποκαλούσαν οι γνωστοί και οι φίλοι την Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2021 άφησε την τελευταία του πνοή στην Αθήνα σε ηλικία 82 ετών βυθίζοντας σε πένθος την οικογένειά του, τους συγγενείς και φίλους.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καρδαμύλων την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021, στις 12 το μεσημέρι και αμέσως μετά θα ακολουθήσει ο ενταφιασμός του.

Η είδηση για τον θάνατο του καπετάν Τάκη Τσεβδού προκάλεσε θλίψη στην ομογένεια της Νέας Υόρκης, καθώς επίσης και στην ιδιαίτερή του πατρίδα στα Καρδάμυλα και κατ’ επέκταση στην Χίο.

Ο Μητροπολιτικός Σύλλογος Καραμυλίων Χίου με έδρα το Μπρούκλιν εξέδωσε ανακοίνωση τύπου μέσω της οποίας εκφράζει την θλίψη για τον θάνατό του και τα συλλυπητήρια στην σύζυγό του Μάρω, στις κόρες του Μαρία και Δήμητρα, καθώς επίσης και στην εγγονή του Αρτέμιδα.

Ο πρόεδρος του ιστορικού Παγχιακού Συλλόγου «Κοραής» Νέας Υόρκης, κ. Παναγιώτης Γεραζούνης το απόγευμα της Τρίτης, 9 Φεβρουαρίου 2021, ανήγγελε την θλιβερή είδηση για τον θάνατο του πρώην προέδρου του Συλλόγου, ευπατρίδη και φιλανθρώπου Τάκη Τσεβδού.

Παράλληλα τόνισε ότι ο αείμνηστος έχει υπηρετήσει τον Παγχιακό Σύλλογο «Κοραής» με την ιδιότητα του μέλους, του στελέχους και για οκτώ συναπτά έτη (από το 1988 έως και το 1996) με την ιδιότητα του προέδρου.

Ο Μητροπολιτικός Σύλλογος Καρδαμυλίων δημοσίευσε και ένα σύντομο βιογραφικό του αειμνήστου στο οποίο μεταξύ άλλων εξυμνεί ην κοινωνική του προσφορά και μεταξύ άλλων τονίζει ότι έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του Συλλόγου και ότι σε συνεργασία με τους Μιχάλη Τσεβδό, Μιχάλη Μελλή, Σταμάτη Μακρινό και Τάκη Λιγνό έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην αγορά του Καρδαμυλίτικου Σπιτιού στο Μπρούκλιν.    

Η εφημερίδα «Αλήθεια» (https://www.alithia.gr/) της Χίου στο άρθρο της με τίτλο «Σαλπάρισε για την γειτονιά των αγγέλων ο Καπετάν Τάκης Τσεβδός έγραψε:

Πένθος στην τοπική κοινωνία των Καρδαμύλων καθώς ένας ευπατρίδης Χιώτης, ένας φιλάνθρωπος Καρδαμυλίτης δεν είναι πλέον στη ζωή.

Ο λόγος για τον εφοπλιστή Τάκη Τσεβδό που σε ηλικία 82 ετών έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο αφήνοντας πίσω του πλούσιο φιλανθρωπικό έργο, αλλά και ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στη συντήρηση του ιστορικού Ναού της Παναγίας Αγιογαλούσαινας, στο Άγιο Γάλας.

Η κηδεία του θα γίνει από Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καρδαμύλων την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021, στις 12 το μεσημέρι.

Η οικογένειά του παρακαλεί αντί στεφάνων να ενισχυθεί το Γηροκομείο Καρδαμύλων “Η Αγία Μαρίνα”.

- Advertisement -

1 COMMENT

  1. Ο Θεός να τον αναπαύσει. Υπηρέτησε την ομογένεια και την Ελληνική ναυτιλία με όλο του το κουράγιο. Θλιμμένος για την συμπεριφορά μερικών από τους συνεργάτες του έλεγε: “Όσο σε χρειάζονται σε στυβουν μέχρι να σε ξεζουμισουν και μετά σε πετούν σαν την λεμονοκουπα.”
    Ας είναι αιώνια η μνήμη του.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.