Η πυρκαγιά δεν πτόησε τον ομογενή – σε λίγους μήνες δημιούργησε ένα άλλο εστιατόριο

Ο ομογενής εστιάτορας Χρηστος Μητρόπουλος.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Ομογενής εστιάτορας Χρήστος (Chris) Μητρόπουλος, από την Φλόρενς της Νότιας Καρολίνας, είχε την ατυχία να δει την επιχείρησή του να καταστρέφεται από πυρκαγιά, τον περασμένο Αύγουστο και παρόλο που σκόπευσε να αποκαταστήσει τις ζημιές, μια εμπλοκή στην διαδικασία της ασφάλειας, καθυστέρησε την επαναλειτουργία του φημισμένου εστιατορίου “Lamplighter”.

Ωστόσο, αυτή η καθυστέρηση δεν τον απογοήτευσε και μετά από την παρέλευση έξι μηνών, αποφάσισε να αλλάξει ρότα. Δημιούργησε μια άλλη επιχείρηση τύπου «ντάινερ» με εντελώς νέο όνομα «Chris Diner» και με την συνδρομή πολύ γνωστών συνεργατών, από το πρώτο εστιατόριο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο τοπικό κανάλι 4 WMFB, η νέα επιχείρηση βρίσκεται στην Λεωφόρο Pamplico.

Όμως και στη νέα επιχείρηση κύριο ρόλο θα έχουν τα φημισμένα grit (χυλός) της κουζίνας του νότου, που γίνονται με την ανάμιξη αλευριού, δηλαδή κάτι σαν μπομπότα. Και φυσικά μαζί με αυτά και το πασίγνωστο και περιζήτητο πρωϊνό μενού.

«Αυτό είναι κάτι που το αναγνωρίζουν οι πελάτες μου και δεν προσπαθώ να παινέψω τον εαυτό μου», λέει ο κ. Μητρόπουλος.

Το νέο εστιατόριο θα λειτουργήσει σε λίγες εβδομάδες και σίγουρα μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Δικαιολογημένα πάντως, ο ιδιοκτήτης κ. Μητρόπουλος αισθάνεται λίγο ανήσυχος, αλλά ευτυχώς έχει δίπλα του ικανούς συνεργάτες, που θα τον βοηθήσουν να ξεκινήσει. Αναμεσά τους και ο αρχιμάγειρας Αντριαν Σμιθ.

«Η περιοχή είναι καλή και ελπίζουμε να την βελτιώσουμε περισσότερο, μόλις γευτεί τους χυλούς, τα αυγά, τους κεφτέδες και το μπέικον και τις άλλες νοστιμιές της κουζίνας του Νότου.

Ο Αρχιμάγειρας εργαζόταν στο εστιατόριο Lamplighter για δύο χρόνια και δυσκολεύτηκε να μιλήσει για την εμπειρία του αυτή μετά την καταστροφή του από πυρκαγιά.

Παρόλα αυτά είναι ενθουσιασμένος για την νέα ευκαιρία στην «ντάινερ» καθώς επίσης και για το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης θα συνεχίσει να κάνει αυτό που αγαπάει.

«Για μένα», λέει ο Σμιθ, μιλώντας στο ρεπορτάζ, το να αφήσει (ο Μητρόπουλος) το προηγούμενο εστιατόριο και να δημιουργήσει ένα άλλο με το δικό του όνομα, είναι κάτι που μοιάζει με άθλο»

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.