Θλίψη και συγκίνηση για τον σύμβουλο και υποστηρικτή του Συλλόγου Αμοργού και Νήσων

0
Ο αείμνηστος Ιωάννης Θεολογίτης (John Theologitis). Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ευπατρίδης και συνάμα εξαίρετος οικογενειάρχης Ιωάννης Θεολογίτης (John Theologitis) δεν υπάρχει πια ανάμεσά μας. Την Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 81 ετών έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του.

Η σορός του το απόγευμα της Κυριακής, 13 Δεκεμβρίου 2020, από τις 3.00 μέχρι και τις 7.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στην Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην διεύθυνση 36-07 23rd Avenue, Astoria, N.Y., 11105.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί το πρωί της Δευτέρας, 14 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 10.30 π.μ. στον εν λόγω ναό και αμέσως μετά θα λάβει χώρα ο ενταφιασμός του στο Κοιμητήριο “St. Michael’s Cemetery” στην διεύθυνση 72-02 Astoria Boulevard, East Elmhurst, N.Y., 11370.

Ο θάνατός του καταλυπεί την σύζυγό του Σταματία το γένος Ζαφειριάδη, τα παιδιά, Κατίνα Θεολογίτη, Σοφία και Ajit (Αθανάσιο) Dhamoon, τα εγγόνια Μάρκο – Γιάννη Dhamoon, Σόνια – Σταματία Dhamoon και Ματθαίο, τα αδέλφια, τους κουνιάδους, τα ανίψια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στην μνήμη του στην Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην διεύθυνση 36-07 23rd Avenue, Astoria, N.Y. 11105.

Από αριστερά διακρίνονται οι Κατίνα Θεολογίτη, Ιωάννης Θεολογίτης, Σοφία και Ajit Dhamoon και Σταματία Θεολογίτη. Φωτογραφία: ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Ευπατρίδης – γενναιόδωρος

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αμοργού και Νήσων Δονούσα, Σχοινούσα, Ηράκλεια και Κουφονήσια Νικήτας Θεολογίτης κατά την διάρκεια της επικοινωνίας με τις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την θλίψη του για τον θάνατο του Ιωάννη Θεολογίτη και εξήρε την προσφορά του στον Σύλλογο και κατ’ επέκταση στην ομογένεια και στην γενέτειρα.

Ο αείμνηστος, όπως επεσήμανε, ήταν υπόδειγμα ανθρώπου και δη οικογενειάρχη.

«Αγαπούσε την οικογένειά του και υπηρέτησε με αφοσίωση και πάθος τον Σύλλογό μας. Συμμετείχε ενεργά στις εκδηλώσεις και αποτελούσε υπόδειγμα ενάρετου πατριώτη. Ήταν γενναιόδωρος και μεγαλόψυχος και δίδασκε με την ταπεινοφροσύνη του και με την αγάπη του για τον συνάνθρωπο.  Ο Σύλλογός μας και κατ΄επέκταση η ομογένεια έχασαν ένα επίλεκτο μέλος και έναν μεγάλο αγωνιστή», επεσήμανε ο κ. Νικήτας Θεολογίτης.

Ο Ιωάννης Θεολογίτης γεννήθηκε την 1η Ιουνίου 1939 στην Αρκεσίνη, σε ένα από τα γραφικά χωριά της Αμοργού. Οι αείμνηστοι γονείς του Αθανάσιος και Σοφία Θεολογίτη έφεραν στον κόσμο δέκα παιδιά και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

Σε ηλικία 16 ετών ακολούθησε το παράδειγμα πολλών συμπατριωτών του, έγινε ναυτικός και ταξίδεψε σε πολλές χώρες του κόσμου. Το 1966 ήρθε για μια καλύτερη τύχη στην Αμερική. Αρχικά εργάστηκε σερβιτόρος και μετά από ένα διάστημα ασχολήθηκε με τις οικοδομές.

Eδώ γνώρισε την εκλεκτή της καρδιάς του, την Σταματία το γένος Ζαφειριάδη που είχε γεννηθεί στους Πάλους Νισύρου και είχε έρθει με τους γονείς της Γεώργιο και Καλλιόπη και τα αδέλφια της Δημήτρη και Άννα στη Νέα Υόρκη.

Στις 6 Σεπτεμβρίου 1970 ο Ιωάννης και η Σταματία χόρεψαν τον Χορό του Ησαΐα και τήρησαν όσο ελάχιστοι τον όρκο της αιώνιας αγάπης.

Το ζεύγος έφερε στον κόσμο δύο κορίτσια, την Σοφία και την Κατίνα, τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας και επένδυσαν όσο ελάχιστοι στην παιδεία τους.

Από τις πρώτες ημέρες της άφιξής του στη Νέα Υόρκη συνδέθηκε με τον Σύλλογο Αμοργού και Νήσων και έγινε δραστήριο μέλος του και συνάμα μέλος του διοικητικού του συμβουλίου.

Συμμετείχε ενεργά στις εκδηλώσεις και πρωτοστάτησε στους εράνους που διοργάνωνε ο Σύλλογος τόσο για την ενίσχυση των φιλανθωπικών και πολιτιστικών προγραμμάτων, όσο και για τα φιλανθρωπικά έργα στην Αρκεσίνη και κατ΄επέκταση στην Αμοργό.

Οι «Αναμνήσεις» εκφράζουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήριά του στην οικογένειά του, στους συγγενείς και φίλους.

Αιωνία του η μνήμη.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.