Θεοπίστη Περγάκη – Theofista “Alice” Pergakis (1917 – 2018)

  0

  Η Θεοπίστη Περγάκη (Theofista “Alice” Pergakis) μια από τις μακροβιότερες Ελληνοαμερικανίδες της Μασαχουσέτης την Τετάρτη 8η Αυγούστου 2018 άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 101 ετών έχοντας στο πλευρό της την οικογένειά της. Πρόκειται για τη μητέρα των μεγαλύτερων ευεργετών και συνάμα ηγετών του Λόουελ και κατ’ επέκταση της Μασαχουσέτης Μάργκω και Γιώργο Μπεχράκη.

  Η νεκρώσιμη ακολουθία, βάσει της δικής της επιθυμίας τελέστηκε στο στενό οικογενειακό κύκλο το Σάββατο, 11 Αυγούστου 2018 στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδας στο Λόουελ της Μασαχουσέτης και αμέσως μετά έλαβε χώρα ο ενταφιασμός της στο Κοιμητήριο Westlawn Cemetery.

  Ο θάνατός της καταλυπεί τα παιδιά της Margo and George Behrakis, George και Susan Pergakis τα εγγόνια Drake Behrakis, Stephanie Liakos, Joanna Yianopoulos, Elena Frankel, Nicole Jambard, Kristina DeBruin, Adam G. Pergakis και Dr. Melissa B. Pergakis, τα έντεκα δισέγγονα, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

  Η εκλιπούσα γεννήθηκε στις 24 Απριλίου 1917 στο Μάντεστερ του Νιου Χαμσάιρ όπου και μεγάλωσε. Οι αείμνηστοι γονείς της Γιώργος και Ελένη Κανέλλα (George και Helen Kanellas) τη γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

  Σε νεαρή ηλικία η οικογένειά της μετακόμισε στο Λόουελ της Μασαχουσέτης και η εκλιπούσα είχε τη δυνατότητα να αποφοιτήσει από την ιστορική Ελληνοαμερικανική Ακαδημία του Λόουελ.

  Ήταν νυμφευμένη με τον αείμνηστο Τζον Περγάκη (John Pergakis) και τήρησαν όσο ελάχιστοι τον όρκο της αιώνιας αγάπης και μόνο ο Χάρος κατάφερε να τους χωρίσει το 1982.

  Η εκλιπούσα εργάστηκε αρχικά στο Lowell Boot Mills και εν συνεχεία στις εταιρείες AG Pollard’s, Raytheon Company, Honeywell Company και συνταξιοδοτήθηκε το 1982 από το πόστο της επιθεωρητού ποιότητας των εργαστηρίων «Wang Laboratories».

  Η αείμνηστη ήταν μητέρα της Μάργκως και πεθερά του μεγαλοεπιχειρηματία, φιλανθρώπου και ηγέτη της ομογένειας της Μασαχουσέτης Γιώργου Μπεχράκη.

  Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στη μνήμη της στο ταμείο ανακαίνισης του ναού της Αγίας Τριάδας Holy Trinity Church – Church Hall Renovation Fund, 62 Lewis St., Lowell, MA 01854.

  Η ευθύνη της διοργάνωσης της κηδείας έχει ανατεθεί στο Γραφείο Τελετών Laurin Funeral Home, το οποίο ανήρτησε στην ιστοσελίδα και τη νεκρολογία της.

  -Advertisement-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.