Τέσσερις Έλληνες αθλητές στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας με αμαξίδιο στην Ουάσιγκτον

0
Κέλλυ Λουφάκη.

Για τις ΗΠΑ ταξίδεψαν σήμερα 4 αθλητές που θα πάρουν μέρος στο πρώτο για το 2023, Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας με αμαξίδιο IWAS Wheelchair Fencing, που θα γίνει στην Ουάσιγκτον (14-17/1/23). Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό αγωνιστικό τεστ, καθώς ο συγκεκριμένος αγώνας “μετράει” για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Η αποστολή, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ, αποτελείται από τους: Γεωργία Καλτσή (Σπάθη και ξίφος Μονομαχίας Β κατηγορίας), Βασίλη Ντούνη (Σπάθη και ξίφος Μονομαχίας Α κατηγορίας), Παναγιώτη Τριανταφύλλου (Σπάθη και ξίφος Μονομαχίας Β κατηγορίας) και Κέλλυ Λουφάκη (Σπάθη και ξίφος Μονομαχίας Β κατηγορίας). Η αθλήτρια από τη Χίο ταξιδεύει στις ΗΠΑ με δικά της έξοδα.

Τους αθλητές συνοδεύει ο Ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Κάζαγλης και στην αποστολή περιλαμβάνεται και η κριτής Ηλιανή Παναγιάρη, ενώ επιστρέφουν στις 18 Ιανουαρίου.

«Ευελπιστώ για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ώστε να μου εξασφαλίσει πολύτιμους βαθμούς για την πρόκριση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες Paris 2024», σημειώνει η χιώτισσα αθλήτρια Κέλλυ Λουφάκη.

Μάλιστα στην ανάρτησή της δεν ξεχνά να ευχαριστήσει για τη βοήθεια και την υποστήριξη τους Χιώτες Ομογενείς του Καναδά και συγκεκριμένα τον Χιακό Σύλλογο Καναδά CHIAN ASSOCIATION OF CANADA και τον Σύλλογο Θολοποταμίων Μόντρεαλ «ο Άγιος Πέτρος»,  Tholopotamian Society of Montreal “Saint Peter”.

Πηγή: https://www.ertnews.gr/

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.