ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. 3 – 3 έληξε η κανονική διάρκεια του ντέρμπι μεταξύ της πιο ιστορικής ομογενειακής ομάδας Greek American απέναντι στη δεύτερης εν ενεργεία ιστορική ομάδα, ΔΟΞΑ ΝΥ για τους προκριματικούς του κυπέλου Manning.

Το φράγμα της ισοπαλίας έσπασε με τη διαδικασία πέναλτι. Έτσι, από την άσπρη βούλα νικητής ανεδείχθη ο γηραιός που φάνηκε πιο εύστοχος στα πέναλτι.

O αγώνας έλαβε χώρα τέσσερις μέρες μετά τον πρόωρο θάνατο του ένθερμου υποστηρικτή και στυλοβάτη του Greek American Nικολάου Κοκκόση και στα πρόσωπα των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων, των προπονητών και των διαιτητών διέκρινε κανείς τον πόνο και τη θλίψη για τον πρόωρο θάνατο.

Η αγγελία θανάτου του Νικολάου Κοκκόση.

Ο ευπατρίδης Νικόλαος Κοκκόσης την Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2019 έχασε την τελευταία μάχη της ζωής του σε ηλικία 58 ετών, στην Αθήνα. Η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλη το Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2019 στον ιερό ναό των Αγίων Πάντων στο Διγελάτο της Κεφαλληνίας, την ιδιαίτερή του πατρίδα.

Ο θάνατός του καταλυπεί τη σύζυγό του Αλεξάνδρα Λάσκαρη – Κοκκόση, τα παιδιά Ιουλία Κοκκόση και Κωνσταντίνο Κοκκόση, τη μητέρα, την πεθερά, τα αδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ και στην Ελλάδα.

Πριν την έναρξη του αγώνα ο διαιτητής κράτησε ενός λεπτού σιγή, τιμής ένεκεν στον εκλιπόντα Νίκο Κοκόση, για πολλά χρόνια παράγοντα του Greek American.

Ο Παναγιώτης Ηλιού, στέλεχος πάνω από 50 χρόνια του Greek American μας μίλησε για τον αξέχαστο εργάτη της ομάδας αλλά και στυλοβάτη του ομογενειακού αθλητισμού:

«Τον αξέχαστο Νίκο Κοκόση τον γνώρισα πριν από 35 χρόνια στην ομάδα. Ήταν ένας εργατικός και φιλότιμος άνθρωπος. Αγαπούσε το ποδόσφαιρο. Ήταν μέλος της οικογένειας του Greek American. Ήταν ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές.

Από ποδοσφαιριστής στη δεύτερη ομάδα και τους παλαίμαχους μέχρι στο να στήνει δοκάρια και δίχτυα τότε που είμαστε εμείς υποχρεωμένοι να το κάνουμε πριν από κάθε αγώνα, να επιμελείται τις στολές, να φέρνει τους παίκτες στα γήπεδα, να βοηθάει με μερεμέντια στη λέσχη…ήταν ο άνθρωπος που έτρεχε παντού για όλες τις δουλειές όπου και ότι χρειαζόταν η ομάδα. Θα μας λείψει!

Έχει βοηθήσει πολύ το ομογενειακό ποδόσφαιρο,  ειδικότερα το Greek American. Πέθανε πριν τρις μέρες στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κεφαλονιά από την επάρατη ασθένεια και μας άφησε πίσω του το γιό του Ντίνο και την κόρη του Ιουλία. Θα μας λείψει ο Νίκος και όλοι εμείς του Greek American θα τον θυμόμαστε και θα τον ευγνωμονούμε!»

Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

 Ο αγώνας

Το σκορ άνοιξε στο 24ο λεπτό η ΔΟΞΑ και διπλασίασε τα τέρματα στο 41’. Στο 22’ και στο 32’ οι επιθετικοί της ΔΟΞΑΣ έχασαν δύο κλασικές ευκαιρίες για γκολ σε κενή εστία.

Λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο Greek American μείωσε το σκορ σε 2 – 1 με καταπληκτικό σουτ από την δεξιά γωνία μέσα στη μικρή περιοχής της ΔΟΞΑΣ.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, σχεδόν από τα αποδυτήρια, ο Greek American έφερε το σκορ στα ίσια, 2 – 2 μετά από γρήγορη εναλλαγή της μπάλας μέσα στα καρέ της ΔΟΞΑΣ.

Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Στο 40ο λεπτό ο Greek American πετυχαίνει το τρίτο τέρμα μετά από εφησυχασμό και σύγχυση στις αμυντικές γραμμές της ΔΟΞΑΣ. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων κερδίζει η ΔΟΞΑ κόρνερ. Μεταβαίνουν όλοι οι παίκτες της ΔΟΞΑΣ στη μικρή περιοχή. Εκτελείται το κόρνερ και η μπάλα βρίσκει χέρι αμυνόμενου. Ο διαιτητής σφυρίζει πέναλτι και η ΔΟΞΑ μετέτρεψε εύστοχα σε γκολ της ισοπαλίας, 3 – 3. Η άχαρη διαδικασία των πέναλτι ευνόησε τον Greek American που πέρασε στο επόμενο γύρο του κυπέλου Manning.  

Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
Η ομάδα της ΔΟΞΑ ΝΥ, ενώ τηρεί ενός λεπτού σιγή σαν ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης του εκλιπόντος Νίκου Κοκόση.Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
Η ομάδα του Greek American ενώ τηρεί ενός λεπτού σιγή σαν ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης του εκλιπόντος Νίκου Κοκόση. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
Χαμένη ευκαιρία για γκολ για τη ΔΟΞΑ σε κενή εστία. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
Το πρώτο γκολ του Greek American Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
Το δεύτερο γκολ της ΔΟΞΑΣ. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.