Στις 30 Μαρτίου 2025 η παρέλαση της Νέας Υόρκης

2
Από αριστερά διακρίνονται οι Γιάννης Στρουμπάκης, Νομική Καστανά, Φίλιπ Κρίστοφερ, Χρήστος Βουρνάς και Δημήτριος Παλιούρας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το απόγευμα της Κυριακής, 30ής Μαρτίου 2025, θα λάβει χώρα στην Πέμπτη Λεωφόρο του Μανχάταν η μεγαλειώδης παρέλαση για την 204η επέτειο της ελληνικής επαναστάσεως.

Η απόφαση ελήφθη κατά την διάρκεια της τελευταίας πανομογενειακής συγκέντρωσης που συγκάλεσε στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια η Επιτροπή Παρελάσεως της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Την συγκέντρωση συγκάλεσε και διηύθυνε ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως, κ. Φίλιπ Κρίστοφερ ο οποίος παρουσίασε τον οικονομικό απολογισμό της Παρελάσεως της 14ης Απριλίου 2024 στην γαλανόλευκη 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης.

Τα έσοδα από την παρέλαση και τις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν ανήλθαν στα $431.537.00, ενώ τα έξοδα ανήλθαν στα $422.296.73, ενώ τα καθαρά έσοδα ανήλθαν στα $15.140.27. Παράλληλα υπάρχουν και $5.900 που αναμένεται να εισπραχτούν και τα οποία αφορούν τις καταχωρήσεις στο λεύκωμα ($ 5.200) και $700 αφορούν λαχνούς της λαχειοφόρου αγοράς.

Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν τις εισηγήσεις. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο κ. Κρίστοφερ αναφέρθηκε και στους τρεις λογαριασμούς που διαχειρίζεται η Επιτροπή Παρελάσεως με συνολικό ποσό της τάξεως των $127.000. Οι λογαριασμοί, όπως επεσήμανε ο κ. Κρίστοφερ, θα παραμείνουν υπό τον έλεγχο της Επιτροπής Παρελάσεως έως ότου διεξαχθούν κοινού αποδεκτές εκλογές και αναλάβει τα καθήκοντά του το νέο συμβούλιο.

Ναυάγιο πρωτοβουλίας

Ο κ. Κρίστοφερ αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του για την γεφύρωση των διαφορών των δύο πλευρών της Ομοσπονδίας και την διενέργεια κοινώς αποδεκτών εκλογών και διευκρίνισε ότι  οι προσπάθειες δεν καρποφόρησαν.

Ο πρόεδρος του εκλεγμένου και εν εξορία διοικητικού συμβουλίου, Γιώργος Γεωργόπουλος ανέφερε ότι τάχτηκαν ανεπιφύλακτα υπέρ της πρότασης του κ. Κρίστοφερ και διεμήνυσε ότι την Παρασκευή και το Σάββατο θα συνέλθει στην Ποντιακή Λέσχη το εκλογικό συνέδριο με στόχο την διενέργεια των εκλογών στις 30 Ιουνίου 2024, όπως ορίζει το Καταστατικό.

Σε πρώτο πλάνο από αριστερά διακρίνονται οι Δημήτριος Φίλιος, Γεώργιος Κίτσιος και Νίκος Διαμαντίδης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο Νικόλαος Διαμαντίδης, πρώην πρόεδρος και νεοεκλεγείς σύμβουλος ισχυρίστηκε ότι οι εκλογές που διενήργησαν προ έξι εβδομάδων ήταν νόμιμες και κάλεσε τους υπολοίπους να πλαισιώσουν την Ομοσπονδία.

Ο κ. Γεωργόπουλος επεσήμανε ότι οι επιταγές που παρέδωσαν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας οι σύλλογοι για την εγγραφή ή επανεγγραφή τους θα κατατεθούν στον λογαριασμό της Παρελάσεως.

Διαβάστε επίσης: https://www.anamniseis.net/panomogeniaki-gia-parelasi-kai-eniees-ekloges-omospondias/

https://www.anamniseis.net/to-en-eksoria-ds-tis-omospondias-stirizei-tin-protovoulia-christopher/

https://www.anamniseis.net/dramatiki-ekklisi-christopher-gia-akyrosi-eklogon-tis-omospondias/

https://www.anamniseis.net/anapantita-erotimata-gia-psifodeltio-kai-ekloges-omospondias/

Σε πρώτο πλάνο ο Κλεάνθης Μεϊμάρογλου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

2 COMMENTS

  1. B”H Examining the photographs reporting the most recent meeting of the organized Greek American community in New York, we can be forgiven the sense that its decline hasn’t been arrested. The empty chairs shout out the embedded indifference and distrust in the Federation’s Hellenic leadership; especially the faction that has moved to fill the vacuum left by the two still litgious fragments, now under the hopeless direction of the pretender to the helm Philip Christopher! Will there ever come a time that his statements will be justly satirized as not depicting the hope for reform? Will his photograph be replaced by a leader more believable, and possessed public endorsement? The continuous saga of the miserable condition in the proceedings of the Federation of Hellenic Societies, NY assures ongoing derision; mocking the desire of our decent compatriots for a new beginning. Έλεος. With fraternal affection, Asher 🙏😢🤣😩🇬🇷🇺🇸🇨🇾

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.