Πανομογενειακή για Παρέλαση 2025 και ενιαίες εκλογές Ομοσπονδίας

0
Η Νομική Καστανά, ο Φίλιπ Κρίστοφερ (κέντρο) και ο Γιάννης Στρουμπάκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, κ. Φίλιπ Κρίστοφερ, το βράδυ της Τρίτης, 18ης Ιουνίου 2024 και ώρα 7.00 μ.μ. συγκαλεί στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια μία επί πλέον πανομογενειακή συγκέντρωση.

Στόχος αυτή της συγκέντρωσης είναι να δοθεί στην δημοσιότητα ο τελικός οικονομικός απολογισμός της παρέλασης της 14ης Απριλίου 2024 στην Πέμπτη Λεωφόρο και η ανακοίνωση της ημερομηνίας διεξαγωγής της παρελάσεως για την 204η επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Η ημερομηνία της παρελάσεως, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» δεν εξαρτάται απλά και μόνο από την διάθεση της Επιτροπής Παρελάσεως, αλλά από το γενικότερο πρόγραμμα των παρελάσεων που διοργανώνονται στη Νέα Υόρκη και υπ’ αυτή την λογική η ημερομηνία πρέπει να επικυρωθεί από τις δημοτικές αρχές και από την Αστυνομία.

Η Επιτροπή Παρελάσεως έχει ήδη προχωρήσει σε συνομιλίες και μάλιστα έχουν κατασταλάξει με την Αστυνομία για την Κυριακή, 30 Μαρτίου 2025 είτε η 27η Απριλίου 2025 που είναι η Κυριακή του Θωμά, με πιο επικρατέστερη την 30ή Μαρτίου.

Ενιαίες εκλογές

Ψηλά στην ατζέντα της πανομογενειακής συγκέντρωσης βρίσκεται και η πρωτοβουλία του προέδρου της Επιτροπής Παρελάσεως Φίλιπ Κρίστοφερ για την αποκατάσταση της διαφάνειας στους κόλπους της Ομοσπονδίας, τον αποκλεισμό των Συλλόγων – Σφραγίδων και την διενέργεια τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ενιαίων και κοινά αποδεκτών εκλογών και την λήξη του εμφυλίου σπαραγμού.

Η ανοικτή επιστολή του προέδρου της Επιτροπής Παρελάσεως, κ. Φίλιπ Κρίστοφερ.

Ο κ. Κρίστοφερ, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» πρότεινε την σύσταση Ανεξάρτητης Επιτροπής και Διαφάνειας με στόχο την διενέργεια των εκλογών.

Το εκλεγμένο και εν εξορία Διοικητικό Συμβούλιο, υπό του κ. Γιώργου Γεωργόπουλου τάχτηκε χωρίς περιστροφές υπέρ της πρότασης του κ. Φίλιπ Κρίστοφερ, ενώ οι πρώην πρόεδροι και η ίδια η νέα ηγεσία με πρόεδρο τον Δήμο Σιώκη μέχρι και ετούτη την ώρα τηρούν σιγή ιχθύος.

Ο κ. Κρίστοφερ μαζί με την πρόσκληση για την πανομογενειακή απέστειλε στα μέλη και στους εθελοντές της Επιτροπής Παρελάσεως, στους προέδρους των συλλόγων μελών της Ομοσπονδίας και στους αντιπροσώπους την ανοικτή επιστολή της 30ής Μαϊου 2024μ, η οποία περιέχει και τον οδικό χάρτη.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο την επιστολής του προέδρου της Επιτροπής Παρελάσεως, κ. Φίλιπ Κρίστοφερ σε απλή μετάφραση:

Τα τέσσερα τελευταία χρόνια η Ομοσπονδία μας, κάποτε το καμάρι της της κοινότητάς μας, κατέστη δυσλειτουργική και διχασμένη. Οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές μάχονται στα δικαστήρια, οι τραπεζικοί λογαριασμοί παραμένουν παγωμένοι ενώ η κατάσταση του κτιρίου επιδεινώνεται.

Οι δύο πλευρές προχώρησαν σε μονομερείς εκλογές και η διάσπαση χειροτέρευσε. Η Ανεξάρτητη Επιτροπή Παρέλασης, η οποία είναι κοινά αποδεκτή και από τις δύο πλευρές και λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας, ζητά άμεσες εκλογές χωρίς αποκλεισμούς που μπορούν να διενεργηθούν τον Σεπτέμβριο.

Ο ακόλουθος κατάλογος περιλαμβάνει τις οργανώσεις που δεν συμπεριελήφθηκαν στις πρόσφατες εκλογές και επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Ζητάμε την σύσταση Ανεξάρτητης Επιτροπή Διαφάνειας προκειμένου να ελέγξει όλες τις αιτήσεις των οργανώσεων μελών και να διεξαγάγει δίκαιες και ισότιμες εκλογές για την ανάδειξη νέου εκτελεστικού συμβουλίου. Ας δώσουμε τέλος στις νομικές διαμάχες, να ξεπαγώσουμε τους λογαριασμούς, να επισκευάσουμε το κτίριο και να προχωρήσουμε ενωμένοι σε μια νέα εποχή.

Δεν με ενδιαφέρει ούτε να διεκδικήσω κάποιο αξίωμα, ούτε και ούτε να παραμείνω πρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να επαναφέρω την ενότητα στην Ομοσπονδία μας και να προσφέρω κάθε δυνατή βοήθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Η Ελληνοαμερικανική Κοινότητα της Νέας Υόρκης δικαιούται μιας ισχυρής Ομοσπονδίας.

Με σεβασμό, Φίλιπ Κρίστοφερ, Πρόεδρος Επιτροπής Παρελάσεως.

Διαβάστε επίσης:

https://www.anamniseis.net/filip-christopher-epitropi-diafanias-kai-ekloges-ton-septemvrio/

https://www.anamniseis.net/to-en-eksoria-ds-tis-omospondias-stirizei-tin-protovoulia-christopher/

https://www.anamniseis.net/dramatiki-ekklisi-christopher-gia-akyrosi-eklogon-tis-omospondias/

https://www.anamniseis.net/anapantita-erotimata-gia-psifodeltio-kai-ekloges-omospondias/

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.