Μετά τα βραβεία πλώρη για «Panatha USA Sports Complex» (βίντεο)

0
Από αριστερά διακρίνονται οι Δημήτρης Φιλιππίδης, Δημήτρης Φακιολάς, Βασίλης Μαξούτης, Νίκος Μπάρδης, Ρικ Πιτίνο, Άγγελος Καζόλης, Φραγκίσκος Αλβέρτης και Βασιλική Μπάρδη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ονειρεμένη και ενθουσιώδης ήταν η ετήσια εκδήλωση του αθλητικού συνδέσμου «Panatha USA», η οποία έλαβε χώρα το βράδυ της Κυριακής, 16ης Ιουνίου 2024 στο Terrace on the Park στο Φλάσινγκ.

Και την χαρακτηρίσαμε ονειρεμένη, όχι μόνο λόγω της συμμετοχής της νεότερης γενιάς και της άρτιας διοργάνωσης, αλλά και λόγω των αισιόδοξων μηνυμάτων που εξέπεμψε  και λόγω των συγκινητικών ομιλιών των τιμωμένων της βραδιάς και συγκεκριμένα του προπονητή Ρικ Πιτίνου και του αρχηγού της ομάδας του Παναθηναϊκού Φραγκίσκου Αλβέρτη.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα ανήμερα της Γιορτής του Πατέρα και είχε τον δικό της συμβολισμό. Ήταν ενθουσιώδης, αφ ενός μεν, διότι έλαβε χώρα τρεις περίπου εβδομάδες μετά την κατάκτηση του 7ου Αστεριού του Παναθηναϊκού και συγκεκριμένα του κυπέλλου της Euroleague στο Βερολίνο, αφ ετέρου δε, διότι παρουσιάστηκαν τα αρχιτεκτονικά σχέδια και η μακέτα του αθλητικού συγκροτήματος «Panatha USA Sports Complex».

Ο επίτιμος πρόεδρος της «Panatha USA» Νίκος Μπάρδης αναφέρθηκε στο όραμα για το πρωτοποριακό για τα δεδομένα της ομογένειας της τριπολιτειακής περιοχής της Νέας Υόρκης αθλητικό συγκρότημα και κάλεσε στο βήμα τον αρχιτέκτονα Γιάννη Τσολάκη να παρουσιάσει την μακέτα και τα αρχικά σχέδια για το διώροφο αθλητικό συγκρότημα που θα δημιουργηθεί στο Λονγκ Άϊλαντ Σίτι.

Απαντώντας σε ερώτηση των «Αναμνήσεων» ο κ. Μπάρδης επεσήμανε ότι έχουν ήδη εντοπίσει το ακίνητο στο οποίο θα δημιουργηθεί το ονειρεμένο αθλητικό κέντρο και αποκάλυψε ότι τις προσεχείς ημέρες θα υπογράψουν το συμβόλαιο για την μακροχρόνια (30ετή) μίσθωση του χώρου με δικαίωμα ανανέωσης της μίσθωσης για άλλες δύο δεκαετίες.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο δημοσιογράφος του «Hellas FM» και ανταποκριτής της τηλεόρασης του Alpha, Δημήτρης Φιλιππίδης, ο οποίος κάλεσε τους συνδαιτυμόνες να  τηρήσουν ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του φροντιστή του Παναθηναϊκού, Πάρη Δερμάνη.

Ο π. Γεδεών Βαρύτιμος μετέφερε τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου και μαζί με τον π. Γρηγόριο Σταμκόπουλο ανέπεμψαν την προσευχή.  

Ακολούθησε η προβολή του βιντεοσκοπημένος  χαιρετισμός του προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Βασίλη Παρθενόπουλου, καθώς επίσης και το αφιέρωμα στην πορεία της ομάδας για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας.

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, πρέσβης Ντίνος Κωνσταντίνου, συνεχάρη το συνιδρυτή της Panatha USA, Νίκο Μπάρδη, αφ ενός μεν για την πρωτοβουλία τους να  τιμήσουν τους, κ.κ. Φραγκίσκο Αλβέρτη και Ρι Πτίνο, αφ ετέρου δε για την παράδοση της σκυτάλης στη νέα γενιά.  

Ο δημοσιογράφος Χριστόδουλος Αθανασάτος εμφανώς συγκινημένος παρουσίασε τον Φραγκίσκο Αλβέρτη και εστίασε την προσοχή του στα επιτεύγματά του ως πρωταθλητή και ως αρχηγού.

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης επεσήμανε ότι επισκεπτόταν για πρώτη φορά τη Νέα Υόρκη, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την θερμή υποδοχή που του επεφύλαξαν και μεταξύ άλλων τόνισε: «Το πιο σημαντικό πράγμα στην ζωή για εμένα είναι οι ανθρώπινες σχέσεις, διότι μέσα από τις ανθρώπινες σχέσεις καταφέρνεις πράγματα και φτάνεις σε ένα επίπεδο. Μόνος σου δεν μπορείς. Χρειάζεσαι έναν συνοδοιπόρο, κάποιον συναθλητή, κάποιον φίλο. Πραγματικά σας ευχαριστώ πολύ γιατί με κάνατε κι ένιωσα σπίτι μου, σας νιώθω φίλους μου και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Η πρόεδρος της Panatha USA, κ. Βασιλική Μπάρδη παρουσίασε τον Ρικ Πιτίνο και εστίασε την προσοχή της στα επιτεύγματά του ως προπονητή.

Ο Ρικ Πιτίνο περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο την πρόταση που έλαβε από τον Παναθηναϊκό την παραμονή των Χριστουγέννων του 2018, τη γνωριμία του με τον αείμνηστο Θανάση Γιαννακόπουλο, αλλά και τη φιλία του με τον Πάρη Δερμάνη που δεν μιλούσε αγγλικά.

Μετά την απονομή των βραβείων οι τιμώμενοι απάντησαν στις ερωτήσεις των στελεχών και των μελών της «Panatha USA»

Η μακέτα του αθλητικού συγκροτήματος Panatha USA Sports Complex. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι Βασιλική Μπάρδη, Δημήτρης Φιλιππίδης, Νίκος Μπάρδης, Άγγελος Καζόλης και Ρικ Πιτίνο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Δημήτρης Φιλιππίδης, αριστερά και ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, πρέσβης Ντίνος Κωνσταντίνου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο αρχιτέκτονας Γιάννης Τσολάκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Δημήτρης Φιλιππίδης, αριστερά και ο Χριστόδουλος Αθανασάτος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Βασίλη Παρθενόπουλου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι ομογενείς ενώ ψέλλουν του εθνικού ύμνους. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.