ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το Οικογενειακό Δικαστήριο του Στάμφορντ του Κονέκτικατ την Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2019,  απέρριψε το αίτημα του 51χρονου Φώτη Ντούλου για την κηδεμονία των πέντε ανήλικων παιδιών του. Η δικαστής Donna Heller η οποία χειρίζεται την υπόθεση του διαζυγίου του Φώτη Ντούλου και της εν διαστάσει συζύγου του, της εξαφανισμένης πλέον Τζένιφερ Ντούλου (Jennifer Dulos) απέρριψε το αίτημα του ομογενή και παραχώρησε την κηδεμονία των παιδιών στην πεθερά του.

Πρόκειται για την Gloria Farber, η οποία είναι 85 ετών και η οποία από την πρώτη ημέρα της εξαφάνισης της κόρης της στις 24 Μαϊου 2019 μέχρι και την ώρα της ακροαματικής διαδικασίας είχε την επιμέλεια των παιδιών της.

Ο Φώτης Ντούλος, όπως έγραψαν οι Αναμνήσεις και η ερωμένη του Μισέλ Τροκόνις είναι οι μόνοι, βάσει των μέχρι στιγμής δεδομένων, οι οποίοι συνελήφθησαν σχετικά με την εξαφάνιση της Τζένιφερ και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες πρώτου βαθμού για αλλοίωση ή κατασκευή αποδείξεων και παρεμπόδιση των ερευνών για εξιχνίαση εγκλήματος.

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Φώτης Ντούλος.

Αμφότεροι είναι ελεύθεροι με εγγύηση μισού εκατομμυρίου δολαρίων. Η Τροκόνις, όπως έγραψαν οι Αναμνήσεις μετά την αποφυλάκισή της συνεργάστηκε με τις αρχές, αλλά μέχρι στιγμής ουδείς γνωρίζει κάτι για τις καταθέσεις της.

Η Gloria Farber δια των δικηγόρων της κάλεσε τον Φώτη Ντούλο την Τετάρτη να παρουσιαστεί ενώπιον του Δικαστηρίου για την υπόθεση των μη εξυπηρετούμενων δανείων ύψους άνω των δύο εκατομμυρίων δολαρίων που ο ομογενής είχε λάβει από τον αείμνηστο πεθερό του για αγορά κατοικίας και για την εταιρεία του.

Αν και οι συνήγοροι του ομογενή ζήτησαν από το δικαστήριο να απορρίψει τις κατηγορίες εις βάρος του Φώτη Ντούλου ως αβάσιμες, εν τούτοις η τύχη του θα κριθεί την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 2 Αυγούστου  2019 που θα παρουσιαστεί εκ νέου στο Δικαστήριο για τις κατηγορίες σχετικά με την εξαφάνιση της συζύγου.

Η Jennifer Dulos, η οποία αγνοείται για δύο μήνες. Φωτογραφία New Canaan Police Department

Την ίδια χρονική στιγμή οι δικηγόροι της οικογένειας της εξαφανισμένης ζήτησαν από το δικαστήριο να καταθέσει ως μάρτυρας η 45χρονη Μισέλ Τροκόνις, ενώ οι δικηγόροι της αρνούνται κάτι τέτοιο επικαλούμενοι το άρθρο 5 του Συντάγματος.

Η Αστυνομία του Νιου Κάναν και εισαγγελικές αρχές, όπως έγραψαν οι Αναμνήσεις, συνεχίζουν τις έρευνες τόσο για την εξαφάνιση όσο και για το ενδεχόμενο της ανθρωποκτονίας και εξετάζουν τις πληροφορίες που έλαβαν από 1200 κατοίκους, καθώς επίσης και τα 80 και πλέον βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας από τα σπίτια και επιχειρήσεις της περιοχής.

Οι κατηγορούμενοι

Η μόνη και η πιο ουσιαστική πρόοδος στις έρευνες για την εξαφάνιση της Τζένιφερ Ντούλου ήταν η σύλληψη και οι βαριές κατηγορίες που απήγγειλαν στον εν διαστάσει σύζυγό της Φώτη Ντούλο  (Fotis Dulos) και στην ερωμένη του Μισέλ Τροκόνις (Michelle C. Troconis).  

Εις βάρος και των δύο απαγγέλθηκαν κατηγορίες πρώτου βαθμού για αλλοίωση ή κατασκευή αποδείξεων και παρεμπόδιση των ερευνών για εξιχνίαση εγκλήματος.

Αμφότεροι, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» αρνήθηκαν τις κατηγορίες και αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση $500.000.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Πολιτειακού Εισαγγελέα του Στάμφορντ, κ. Richard Colangelo Jr, απαντώντας σε ερώτηση των «Αναμνήσεων» σχετικά με τις έρευνες επεσήμανε ότι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και ότι λόγω των εν εξελίξει ερευνών δεν μπορούν να εισέλθουν σε λεπτομέρειες.

Τα φυλλάδια τα οποία μοίρασαν οι αστυνομικοί στους κατοίκους του Νιου Κάναν.

Ανέφερε ότι ο ομογενής Φώτης Ντούλος στις 2 Αυγούστου 2019 θα παρουσιαστεί εκ νέου ενώπιον του δικαστή  και ότι η ερωμένη του Μισέλ Τροκόνις στις 19 Αυγούστου 2019, πλην όμως αρνήθηκε να επιβεβαιώσει το ενδεχόμενο απαγγελίας νέων κατηγοριών εις βάρος των κατηγορουμένων.

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης από την πρώτη στιγμή έστρεψαν την προσοχή τους στον εν διαστάσει σύζυγο Φώτη Ντούλο και επικαλούμενα τα δικαστικά έγγραφα των δύο τελευταίων ετών που αφορούσαν το διαζύγιο και την κηδεμονία των παιδιών τον θεώρησαν ως έναν από τους υπόπτους για την εξαφάνιση της Τζένιφερ Ντούλου.

Η διεκδίκηση της κηδεμονίας των παιδιών από τον πατέρα και οι ακροαματικές διαδικασίες στο Οικογενειακό Δικαστήριο του Κονέκτικατ  σε συνδυασμό με τη μήνυση που άσκησε η πρώην πεθερά του για μη καταβολή των δόσεων των δανείων που είχε πάρει από τον αείμνηστο σύζυγό της Hilliard Farber βρέθηκαν στο περισκόπιο των τοπικών και αμερικανικών μέσων ενημέρωσης και κράτησαν ζωντανό το θέμα της εξαφάνισης της Τζένιφερ Ντούλου.

Τα ρεπορτάζ από την εμφάνιση του Φώτη Ντούλου σε τρία διαφορετικά δικαστήρια παρείχαν τη δυνατότητα στους άνδρες της Αστυνομίας, του FBΙ και στους εισαγγελείς να συνεχίσουν απρόσκοπτα και ανενόχλητοι από τα ΜΜΕ το έργο τους.

Η Μισέλ Τροκόνις αφέθηκε ελεύθερη την ίδια μέρα που προσήχθη ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Κονέκτικατ και μετά από δύο ημέρες άρχισε να συνεργάζεται με τις αρχές. Ο συνήγορος της Τροκόνις μόλις αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση ο ομογενής αποτάθηκε στο δικαστήριο και ζήτησε την προστασία της πελάτισσάς του από τον Φώτη Ντούλο.

Εν τω μεταξύ η αδελφή του Ρένα Ντούλου, η οποία είναι αρχιτέκτονας στην Αθήνα μέσω μιας επιστολής προς τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης υπεραμύνθηκε της αθωότητας του αδελφού της και τον περιέγραψε ως στοργικό πατέρα.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.