Στέφανος Αγγελάκης – Stefanos Aggelakis 1951 – 2019

  O Στέφανος Αγγελάκης σε μια από τις ευτυχισμένες στιγμές της ζωής του.

  ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Στέφανος Αγγελάκης (Stefanos Aggelakis) δεν υπάρχει πια ανάμεσά μας. Την Τρίτη, 30 Απριλίου 2019, άφησε την τελευταία του πνοή έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγο, τα παιδιά και τα αδέλφια του.

  Η σορός του το απόγευμα της Πέμπτης, 2 Μαϊου 2019 από τις 4.00 – 9.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών «Antonopoulos Funeral Home» στη διεύθυνση 38-08 Ditmars Blvd. Astoria, N.Y., 11105.

  Η νεκρώσιμη Ακολουθία θα ψαλεί το πρωί της Παρασκευής, 3 Μαϊου 2019, και ώρα 10.15 π.μ., στον ιερό ναό των Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου στη διεύθυνση 22-30 33rd Street, Astoria, N.Y., 11105.

  Αμέσως μετά θα ακολουθήσει ο ενταφιασμός του στο Κοιμητήριο «St. Michael’s Cemetery» στη διεύθυνση 72-02 Astoria Boulevard, East Elmhurst, N. Y., 11370.

  Ο θάνατός του καταλυπεί τη σύζυγό του Στέλλα το γένος Καμπάνη, τα παιδιά Αριστοτέλη Αγγελάκη, Ειρήνη και Πέτρο Χαντζαρίδη, την εγγονή Αδαμαντία (Amanda), τα αδέλφια, Σωκράτη και Καλλιόπη Αγγελάκη, Μανώλη και Καλλιόπη Αγγελάκη, Αγγελική Αγγελάκη, Γιάννη και Γεωργία Αγγελάκη, Γιώργiο και Αικατερίνη Αγγελάκη, την πεθερά Μαρία Καμπάνη, τους κουνιάδους Μανώλη και Παναγιώτα Καμπάνη τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

  Ο αείμνηστος γεννήθηκε την 1η Απριλίου 1951 στην Τουρλωτή Σητείας Κρήτης και ήταν δίδυμος αδελφός του Γιώργου Αγγελάκη.

  Από αριστερά διακρίνονται οι Γεωργία Αγγελάκη, Γιάννης Αγγελάκης, Στέφανος Αγγελάκης, Στέλλα Αγγελάκη, Γιώργος Αγγελάκης και Αικατερίνη Χοτζόγλου – Αγγελάκη.

  Οι αείμνηστοι γονείς του Αριστοτέλης και Ειρήνη Αγγελάκη έφεραν στον κόσμο έξι παιδιά και συγκεκριμένα τον Σωκράτη, τον Μανώλη, την Αγγελική,  το Γιάννη και τα δίδυμα Στέφανο και Γιώργο και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

  Ο Στέφανος ήρθε στην Αμερική το 1970 έναν περίπου χρόνο μετά την άφιξη του δίδυμου αδελφού του Γιώργου και εργάστηκε όλη του τη ζωή στα εστιατόρια.

  Εδώ γνώρισε την εκλεκτή της καρδιάς του, την Στέλλα το γένος Καμπάνη, που καταγόταν από τη Χίο, χόρεψαν τον Χορό του Ησαϊα, τήρησαν όσο ελάχιστοι τον όρκο της αιώνιας αγάπης και μόνο ο Χάρος κατάφερε να τους χωρίσει.

  Το ζεύγος έφερε στον κόσμο δύο παιδιά τον Αριστοτέλη και την Ειρήνη, τους δίδαξαν την ελληνική γλώσσα και την αγάπη για τη λεβεντογέννα Κρήτη και την υπερηφάνεια για τον ελληνικό πολιτισμό. Η Ειρήνη είναι παντρεμένη με τον Πέτρο Χαντζαρίδη με τον οποίο έφεραν στον κόσμο την Αδαμαντία (Amanda) που αποτελούσε την αδυναμία του παππού.

  Ο Στέφανος διακρινόταν για το σπάνιο του χαρακτήρα, για το φιλότιμο, τη φιλοπατρία και προπάντων για την αγάπη του για την οικογένεια και γενικότερα του συνανθρώπους του.  Από τις πρώτες ημέρες που ήρθε στην Αμερική συνδέθηκε με τους Συλλόγου των Κρητών και συγκεκριμένα με τον Σύλλογο Κρητών «Μίνως» και τον υπηρέτησε με πάθος τόσο ως μέλος όσο και ως σύμβουλος.

  Η είδηση για τον πρόωρο θάνατο του Στέφανου έχει προκαλέσει θλίψη και συγκίνηση στην παροικία των Κρητών της Νέας Υόρκης, καθώς επίσης και στην Τουρλωτή της Σητείας.

  Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους, όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στη μνήμη του στο νοσοκομείο παίδων «St. Judes Childrens Hospital»  (https://www.stjude.org/give/memorials-and-dedications.html ).

  Οι «Αναμνήσεις» εκφράζουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην σύζυγο, στα παιδιά, στην εγγονή και στα αδέλφια του Στέφανου Αγγελάκη.

  Αιωνία του η μνήμη.

  -Advertisement-

  2 COMMENTS

  1. […] Ο Στέφανος Αγγελάκης πήρε την απόφαση να μετακομίσει στην Αμερική περίπου ένα χρόνο μετά την άφιξη του δίδυμου αδερφού του, Γιώργου Αγγελάκη. Εκεί εργάστηκε στα εστιατόρια σύμφωνα με το anamniseis.net. […]

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.