Συνάντηση Έλληνα υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και του Τούρκου ομολόγου Χουλουσί Ακάρ

1
Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Τούρκος ομολός του Χουλουσί Ακάρ.

Κατά τη συνάντησή τους, η οποία κράτησε περίπου 40 λεπτά, υπογραμμίστηκε η σημασία διατήρησης ανοικτών διαύλων επικοινωνίας και συναντήσεων μεταξύ των δύο πλευρών και η ανάγκη δημιουργίας κλίματος σταθερότητας στην περιοχή, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε την Τετάρτη μια εικοσάλεπτη συνάντηση με τον γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, με τον οποίο συζήτησαν την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε τον κ. Στόλτενμπεργκ για τις τελευταίες εξελίξεις στην επιθετική ρητορική της τουρκικής ηγεσίας. Υπογράμμισε ότι οι εξελίξεις αυτές υπονομεύουν την ενότητα και τη συνοχή της Συμμαχίας, και την ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή σε μια κρίσιμη συγκυρία. Ο κ. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε ότι πάγια θέση της Ελλάδας είναι η συνεννόηση και ο διάλογος με βάση το Διεθνές Δίκαιο και την αρχή καλής γειτονίας, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας.

Συνάντηση Παναγιωτόπουλου – Όστιν

Ο Νίκος Παναγιώτοπουλος συναντήθηκε την Πέμπτη και με τον Αμερικανό ομόλογό του, Λόιντ Οστιν.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν  τη «συνεχιζόμενη αμυντική συνεργασία και τη σημασία της περιφερειακής σταθερότητας».

Ειδικότερα, ο κ. Λόιντ σημείωσε: «Συναντήθηκα σήμερα με τον Έλληνα υπουργό ‘Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο για να συζητήσουμε τη συνεχιζόμενη αμυντική συνεργασία και τη σημασία της περιφερειακής σταθερότητας».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε επίσης συναντήσεις με τους ομολόγους της από την  Γερμανία, Κριστίνε Λάμπρεχτ, και την Γαλλία, Σεμπαστιάν Λεκορνύ.

Πηγή: https://www.mononews.gr/

-Advertisement-

1 COMMENT

  1. Δυστυχώς οι συναντήσεις με τους καταπατητές
    των εδαφών μας δεν ωφελούν σε τίποτα
    απεναντίας μας εκθέτουν, διότι την επομένην
    της συναντήσεως , διαγράφουν τα συζητηθέντα
    και συνεχίζουν το ίδιο βιολί.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.