Εγκάρδια συνομιλία Νίκου Χαρδαλιά με εκπροσώπους της ομογένειας

Από αριστερά διακρίνονται οι Νίκος Χαρδαλιάς, Κωνσταντίνος ωνσταντίνου, Σάκης Φλώρος, Δημήτρης Κόκοτας και Μάρκος Μαρινάκης. Φωτογραφία: ΕΤΑ PRESS

Νέα Υόρκη. Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Χαρδαλιάς συναντήθηκε με την ηγεσία και εκπροσώπους της Ομογένειας σε δεξίωση που παρέθεσε το απόγευμα της Τετάρτης 12 Οκτωβρίου 2022 προς τιμή του ο νέος γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου.

Η δεξίωση έγινε σε μια ζεστή ατμόσφαιρα και στην διάρκεια της ο κ. Χαρδαλιάς εξέφρασε την χαρά του που επανασυνδέθηκε τόσο με φίλους και συμπατριώτες, όσο και με τους ηγέτες της ΑHEPA, του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου και του Συλλόγου Μεσσηνίων Νέας Υόρκης «Αριστομένης». Εντύπωση προκάλεσε και η παρουσία εκπροσώπου του Αμερικανικού Πενταγώνου, ενός Αξιωματικού του Ναυτικού.

Ήταν λίγο μετά τις έξι το απόγευμα όταν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας προσήλθε στο Κτίριο του Προξενείου, όπου και τον περίμεναν οι Ομογενείς και οι δημοσιογράφοι. Μαζί του φυσικά και οι εκπρόσωποι των τριών όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και οι υπασπιστές του.

Τον κ. Χαρδαλιά παρουσίασε ο γενικός Πρόξενος κ. Κωνσταντίνου, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της Ομογένειας για την συμβολή του ως πρώην εκπροσώπου και υπεύθυνου της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας στην διάρκεια της Πανδημίας αλλά και για την Διαχείριση Κρίσεων, που είχε ως αποτέλεσμα να σωθούν χιλιάδες ζωές.

Ο Στέλιος Διονυσίου, ενώ υποδέχεται τον υφυπουργό Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά. Φωτογραφία: ΕΤΑ PRESS

Η επίσκεψη του κ. Χαρδαλιά είχε υπηρεσιακό χαρακτήρα και για τον λόγο αυτό συνοδεύεται από στελέχη και των τριών όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες. Oπως επεσήμανε μάλιστα ο κ.  Κωνσταντίνου, η επίσκεψη του κ. Χαρδαλιά πιστοποιεί το πολύ καλό επίπεδο στο οποίο βρίσκονται σήμερα οι σχέσεις Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στον πρόλογο του ο κ. Κωνσταντίνου,  στην επέτειο της Απελευθέρωσης από τα Ναζιστικά στρατεύματα της πόλης των Αθηνών.

Η αντιφώνηση του Υφυπουργού

Στην αντιφώνηση του ο υφυπουργός κ. Χαρδαλιάς χαριτολογώντας τόνισε ότι ή ο ίδιος προσελκύει τις κρίσεις ή οι κρίσεις προσελκύουν εκείνον, θέλοντας να απαντήσει στο σχόλιο του Γενικού Προξένου για την διαχείριση κρίσεων στις οποίες συμμετείχε.

Ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ εισέρχεται στο Πολιτιστικό Κέντρο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη. Φωτογραφία: ΕΤΑ PRESS

Αναφερόμενος στην επαφή του με την Ομογένεια ο κ. Χαρδαλιάς, εξέφρασε την συγκίνηση του για το γεγονός ότι διαπίστωσε από κοντά, πόσο έχουν οι Ομογενείς χαραγμένη στην καρδιά τους την Ελλάδα.

Η Ελλάδα, υπογράμμισε, έγινε καλό παράδειγμα, χάρη και στις ηγετικές ικανότητες του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη σε ότι αφορά την αντιμετώπιση των κρίσεων.

Ξεπεράσαμε την Πανδημία με την βοήθεια Ομογενούς

Μιλώντας ειδικότερα για την αντιμετώπιση της Πανδημίας ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι η Ελλάδα εφάρμοσε το πρόγραμμα ενός Έλληνα της Διασποράς  (Κωνσταντίνου Δρακόπουλου) το οποίο εφαρμόσαμε, είπε ο κ. Χαρδαλιάς, μαζί με τον καθηγητή κ. Τσιόδρα και με αυτό  μπόρεσε η χώρα να ανταπεξέλθει στις δύσκολες ημέρες του κορωνοΐου.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, (δεξιά) ενώ ανταλλάσει χειραψία με τον Σολομών Άσερ. Φωτογραφία: ΕΤΑ PRESS

Αναφερόμενος στην σημασία της δουλειάς που συντελείται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με την συνεργασία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας με επικεφαλής του στρατηγού Κων/νου Φλώρου, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι στόχος είναι η Ελλάδα να επιβάλει τον σεβασμό.

Επιζητούμε, τόνισε, την ειρήνη, αλλά παραμένουμε αδιαπραγμάτευτοι σε ότι αφορά στρατηγικά, κυριαρχικά μας δικαιώματα. «Δεν μεμψιμοιρούμε και δεν απειλούμε κανέναν».

Τέλος, αναφερόμενος στις προσεχείς εκλογές ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι το διακύβευμα είναι αν η χώρα κυβερνηθεί υπεύθυνα και σταθερά με συνέπεια.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, αριστερά και ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεσσηνίων “Αριστομένης” Στάυρο Γιαννόπουλο. Φωτογραφία: ΕΤΑ PRESS

Παρόντες στην δεξίωση ο Πρόξενος κ. Δημήτρης Παπαγεωργίου και η Έβελιν Κανελέα, η διευθύντρια του Γραφείου Δημόσιας Διπλωματίας κ. Μαίρη Βαξεβανίδου, ο υπεύθυνος του Γραφείου Εμπορικών Υποθέσεων κ. Νίκος Θωμόπουλος.

Το παρών της έδωσε και η μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη, πρέσβης Μαρία Θεοφίλη. Ήταν εκεί και ο γενικός Πρόξενος της Κύπρου κ. Μιχάλης Φυρίλλας.

Παρών επίσης και ο Πολιτειακός Γερουσιαστής του Ροντ Άϊλαντ  κ. Λου Ραπτάκης αλλά και ο “αρτιαφιχθείς” από την Ελλάδα λαϊκός ερμηνευτής Στέλιος Διονυσίου.

Από αριστερά διαρκρίνονταο οι Νίκος Χαρδαλιάς, Σταύρος Γιαννόπουλος, Τάσος Κοκαλιάρης και Κωνσταντίνος Σκούντζος. Φωτογραφία: ΕΤΑ PRESS

Ανάμεσα στους εκπροσώπους των φορέων της Ομογένειας ήταν η Νανσυ Παπαϊωάννου, ο κ. Φίλιπ Κρίστοφερ, ο Ύπατος πρόεδρος της AHEPA, κ. Δημήτρης Κοκοτας, ο ύπατος Γραμματέας της AHEPA Σάββας Τσιβικος, ο Λου Κάτσος, o κ. Σολομών Άσερ, ο κ. Μάρκος Μαρινακης, ο Δρ. Γιώργος Ντάγκας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Alma Bank κ. Μιχάλης Ψηλός, η αντιπρόεδρος της Αlma Bank κ. Ιωάννα Καλουδη, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι των τεχνών, συμπατριώτες του υπουργού και μαζί τους ο κ. Τάσος Κοκκαλιάρης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην συνοδεία του κ. Χαρδαλιά μετείχε και ο υπεύθυνος για την φιλαρμονική της Αεροπορίας ο σμήναρχος Αναστασιάδης, που λίγους μήνες πριν παρέστη στην Παρέλαση της Ομογένειας στην Πέμπτη Λεωφόρο.

Από αριστερά διακρίνονται οι Δημήτρης Κόκοτας, Σάββας Τσίβικος, Νίκος Χαρδαλιάς και Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου. Φωτογραφία: ΕΤΑ PRESS
Από αριστερά μεταξύ άλλων διακρίνονται οι Μάνσυ Παπαϊωάννου, Δημήτρης Παπαγεωργίου, Μάνθος Καλλίγερος, Δρ. Ειρήνη Γράψια, Ματίλντα και Αθανάσιος Οικονόμου. Φωτογραφία: ΕΤΑ PRESS
Από αριστερά διακρίνονται οι Σάββας Τσίβικος, Μιχάλης Φυρίλλας, Νίκος Χαρδαλιάς, Φίλιπ Κρίστοφερ και Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου. Φωτογραφία: ΕΤΑ PRESS
Μεταξύ άλλων διακρίνονται ο Λεωνίδας Ραπτάκης με την σύζυγό του Ντόνα και τον υφυπουργό Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά. Φωτογραφία: ΕΤΑ PRESS
Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς και ο γενικός Πτόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου. Φωτογραφία: ΕΤΑ PRESS
-Advertisement-

1 COMMENT

 1. Πο.. πο… πο , στήσιμο και φωτογραφίες από
  λοιμοξιολόγος Υφυπουργός Άμυνας.
  Επιτυχημένη η επίσκεψή του στις ΗΠΑ, μόλις
  έφυγε έγινε η ανακοίνωση από την Γερουσία
  ότι η Τουρκία θα πάρει τα F-16 χωρίς καμίαν
  δέσμευση.
  Όλα τα υπόλοιπα δικά σας φίλοι αναγνώστες,
  κατά τα άλλα όλα βαίνουν ΚΑΛΩΣ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.