Σε 800 σινεμά και σε 175 πόλεις των ΗΠΑ οι δύο προβολές της ταινίας «Man of God» (βίντεο)

0
Η αφίσα των προβολών της ταινίας στις ΗΠΑ.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σε 800 διαφορετικά κινηματοθέατρα και σε 175 διάφορες πόλεις των ΗΠΑ έχουν προγραμματιστεί δύο προβολές της ταινίας «Ο Άνθρωπος του Θεού» («Man of God»). Η πρώτη προβολή θα λάβει χώρα το βράδυ της Δευτέρας, 21ης Μαρτίου 2022 και της 28ης Μαρτίου 2022 και ώρα 7.00 μ.μ. και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκεφτούν την ιστοσελίδα https://www.fathomevents.com/events/Man-of-God για να επιλέξουν το πλησιέστερο με την περιοχή διαμονής τους κινηματοθέατρο και συνάμα να προβούν σε κρατήσεις εισιτηρίων.

Η ταινία, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» προβλήθηκε για πρώτη φορά στην Αμερική προ δύο περίπου εβδομάδων στο Μουσείο Κινηματογράφου της Αστόριας και απέσπασε τα ευμενή σχόλια του κοινού και του τύπου.

Η σερβικής καταγωγής σκηνοθέτιδα Γελένα Πόποβιτς (Yelena Popovic) και ο ελληνοσέρβος παραγωγός, Αλέξανδρος Πότερ (Alexandros Potter) τις τελευταίες δύο εβδομάδες επισκέφθηκαν την Νέα Υόρκη για την προώθηση της ταινίας και συμμετείχαν και στην εκδήλωση για την επέτειο του ολοκαυτώματος που διοργάνωσε το Ελληνικό Προξενείο στη Νέα Υόρκη.

Κατά την διάρκεια της εδώ παραμονής τους συναντήθηκαν με τους ηγέτες του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Η γνωριμία και η σχέση των δύο καλλιτεχνών με το Επιμελητήριο, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» είχε την αφετηρία στην συμμετοχή της κ. Πόποβιτς στην διαδικτυακή εκδήλωση του Επιμελητηρίου με θέμα «Το Χολιγούντ στην Ελλάδα».

Η ταινία είναι αφιερωμένη στην ζωή του Αγίου Νεκταρίου και η κ. Πόποβιτς εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι οι διανομείς της είναι κυρίως Ευαγγελιστές ή Καθολικοί και ότι τόνισε ότι αυτό, αν μη τι άλλο, «αποτελεί μια επί πλέον απόδειξη των οικουμενικών αξιών και των διαχρονικών μηνυμάτων που εκπέμπει η ταινία».

Αναφερόμενη στην ταινία η κ. Πόποβιτς επεσήμανε ότι «θα τους αγγίξει όλους, ανεξάρτητα από την θρησκεία και την προέλευσή τους»

«Πιστεύω ότι το κοινό θα δει την ιστορία του Αγίου Νεκταρίου ως μια ιστορία ελπίδας για τους καιρούς που ζούμε», επεσήμανε η σκηνοθέτης, η οποία είναι γεννημένη και μεγαλωμένη στην Σερβία και τα έξι τελευταία χρόνια διαμένει και δημιουργεί στην Ελλάδα.

Σκηνές από την ταινία”Ο Άνθρωπος του Θεού”.

Ερωτηθείσα για τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να ασχοληθεί με την ζωή και το έργο του Αγίου Νεκταρίου, επεσήμανε ότι διαβάζοντας το 2012 το σενάριο την άγγιξε, διότι της θύμισε τον αείμνηστο πατέρα της και την άδικη ποινική δίωξή του.

«Ως άνθρωπος έχω πίστη. Όχι μόνο για την θρησκεία, αλλά γενικά για την ανώτερη δύναμη, διότι ένοιωσα ότι η παρουσία της είναι σημαντική για την ζωή μου. Επιπλέον, ένας άλλος λόγος ήταν ο πατέρας μου, ο οποίος ήταν ένας ενάρετος άνθρωπος που με ενέπνευσε βαθιά και έχει φύγει από την ζωή. Ένας άνθρωπος που είχε κατηγορηθεί άδικα, μόνο και μόνο επειδή ήταν τίμιος και είπε «όχι» στην διαφθορά και την κατάχρηση εξουσίας. Υπάρχει ένας παραλληλισμός ανάμεσα στον Άγιο Νεκτάριο και τον πατέρα μου», επεσήμανε.

Αναφερόμενη στους στόχους της ταινίας επεσήμανε: «Ήθελα να κάνω μια ταινία για την πίστη, για το φως, που να μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους και να δείξει ότι και στην εκκλησία οι άνθρωποι διαφέρουν: Κάποιοι είναι σαν τον Άγιο Νεκτάριο, κάποιοι σαν τους άλλους, που τον αδίκησαν. Τα κακά παραδείγματα δεν είναι λόγος να μην αντιληφθούν οι άνθρωποι ότι η Εκκλησία μπορεί να σε βοηθήσει και να σου δείξει το φως. Υπάρχει πολύ σκοτάδι στον κόσμο μας».

Σκηνές από την ταινία”Ο Άνθρωπος του Θεού”.

Τα γυρίσματα της ταινίας, όπως επεσήμανε, έγιναν εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού και δεν χρειάστηκε ούτε μια στιγμή να διακόψουν τα γυρίσματα.

Ερωτηθείσα εάν ήταν δύσκολο να βρουν ηθοποιούς στην Ελλάδα για τα γυρίσματα μια αγγλόφωνης ταινίας επεσήμανε ότι κάθε άλλο παρά δύσκολη ήταν, γιατί οι ηθοποιοί και γενικότερα η νεότερη γενιά στην Ελλάδα ομιλεί την αγγλική γλώσσα.

Όσον αφορά την παραγωγή επεσήμανε ότι δεν είχαν τα κονδύλια που έχουν στην διάθεσή τους οι παραγωγές του Χόλιγουντ και ότι ευεργετήθηκαν από τα κίνητρα που παρέχει το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) στους νέους παραγωγούς.

Το ΕΚΟΜΕ χρηματοδοτεί έως και τα 40% τις νέες παραγωγές.

Σκηνές από την ταινία”Ο Άνθρωπος του Θεού”.

«Ο Άνθρωπος του Θεού»

«Ο Άνθρωπος του Θεού» (Man of the God), όπως αναφέρεται στο λήμμα της Βικιπαιδείας,  είναι βιογραφική δραματική αγγλόφωνη ελληνική ταινία σε σενάριο και σκηνοθεσία Γέλενα Πόποβιτς στην οποία πρωταγωνιστεί ο Άρης Σερβετάλης ως ο Άγιος Νεκτάριος Αιγίνης και αφηγείται τη ζωή του Αγίου μετά την εκθρόνισή του από Επίσκοπος Πενταπόλεως. Το καστ της ταινίας περιλαμβάνει επίσης τους Αλεξάντρ Πετρόφ, Καρυοφυλλιά ΚαραμπέτηΤόνια Σωτηροπούλου και Μίκι Ρουρκ.[2][3] Η ταινία είναι συμπαραγωγή της Simeon Entertainment και της View Master Films. Στην παραγωγή συμμετείχαν επίσης η Μονή Βατοπεδίου και το Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος Ο Γραικός.[4] Τα γυρίσματα της ταινίας άρχισαν τον Ιούνιο του 2020.[5]

Η ταινία πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα της στις 25 Απριλίου 2021 στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μόσχας, όπου απέσπασε το βραβείο κοινού. [6] Στην Ελλάδα, η ταινία διανεμήθηκε στους κινηματογράφους στις 26 Αυγούστου 2021, πραγματοποιώντας άνοιγμα τετραημέρου στην πρώτη θέση με 62.305 εισιτήρια παρά τις αρνητικές κριτικές που έλαβε στον τύπο.[7] Παρέμεινε στην κορυφή τις πρώτες τέσσερις εβδομάδες προβολής, συγκεντρώνοντας 241.014 εισιτήρια κατά τον πρώτο μήνα προβολής.[8]

Σκηνές από την ταινία”Ο Άνθρωπος του Θεού”.
Σκηνές από την ταινία”Ο Άνθρωπος του Θεού”.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.