Προοδεύει, μεγαλώνει και επεκτείνεται η Κοινότητα της Αναστάσεως στο Brookville

Η ΓΣ της Κοινότητας της Αναστάσεως ψήφισε την πρόταση για την έναρξη των εργασιών κατασκευής του Γυμναστηριου. Φωτογραφία: ETA PRESS.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αν σας ρωτούσαν πριν από λίγα μόλις χρόνια, πού βρίσκεται η Κοινότητα της Αναστάσεως, η σωστή απάντηση θα ήταν στο «Γκλεν Κοβ» (Glen Cove). Πράγματι, εκεί, ιδρύθηκε και δημιουργήθηκε η πρώτη κοινότητα, το 1981 στο διάστημα της διακονίας του μακαριστού εφημέριου Εμμανουήλ Γρατσία. Τότε μάλιστα την φιλοξενούσε μια εκκλησία Μεθοδιστών.

Το 1986 η κοινότητα, προχώρησε στην αγορά οικοπέδων που βρίσκονται στην σημερινή της τοποθεσία και τότε πολλοί λίγοι πίστευαν ότι θα ακολουθούσε μια τέτοια σημαντική πρόοδος και ανάπτυξη.

Ήταν πολύ κοντά στο «κέντρο της πόλης», κοντά σε όλες τα συγκοινωνίες, το ταχυδρομείο και άλλες δημόσιες υπηρεσίες.

Από τότε βέβαια πολλά άλλαξαν στην ζωή της κοινότητας και των ενοριτών και πριν από λίγα χρόνια το 2005 έγινε ένα νέο ξεκίνημα.

Ολοκληρώθηκε τότε, η ανέγερση νέου περικαλλή ναού, σε ένα κομβικό σημείο του Λονγκ Άιλαντ, (route 107 and 25A) στην περιοχή Brookville και με την βοήθεια όλων των μελών η δραστήρια αυτή κοινότητα άρχισε να εξυπηρετεί τις ανάγκες ενός ολοένα και αυξανόμενου αριθμού οικογενειών.

Mια χαρακτηριστική φωτο απο την ΓΣ με την κοινοτικη αίθουσα καταμεστη στην διάρκεια της συνελευσης. Ειχε προηγηθεί το γεύμα της Αποκριάς. Φωτογραφία: Face Book της κοινότητας.

Κάπως έτσι, φτάσαμε στο 2022 με την Κοινότητα να εξυπηρετεί τις ανάγκες 486 οικογενειών και να διαθέτει απογευματινό σχολείο με 250 μαθητές.

Σήμερα λοιπόν, η κοινότητα, υπό την ηγεσία μιας δυναμικής γυναίκας της κ. Στέφανι Κλαρκ και ενός δραστήριου κληρικού του π. Παντελεήμονα Παπαδόπουλου, που μιλάει απευθείας στην καρδιά της νεολαίας, ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Πριν από δέκα ημέρες τα μέλη της κοινότητας ψήφισαν στην διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης την επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων και την δημιουργία γυμναστηρίου δίπλα από τις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις.

Μάλιστα στο διάστημα που μεσολάβησε και για ευνόητους λόγους (εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες) δημιουργήθηκε ήδη ένας χώρος για εξωτερική άθληση και εξάσκηση στο μπάσκετ.

Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Η δημιουργία ενός γυμναστηρίου φαινόταν από καιρό ως επιτακτική ανάγκη, καθώς η κοινότητα συμμετείχε με τους μαθητές της στα κοινοτικά πρωταθλήματα. Μόνο που τις περισσότερες φορές πριν από έναν κρίσιμο αγώνα τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια αναγκάζονταν να φιλοξενηθούν σε γυμναστήρια γειτονικών σχολείων για να προπονηθούν.

Με τις συνθήκες αυτές φυσικά και δεν μπορούσαν να διακριθούν απέναντι σε ομάδες από κοινότητες που διαθέτουν ήδη γυμναστήρια.

Με την ελπίδα όμως και την θέληση και τις δυνατότητες για να υλοποιηθεί το έργο της ανέγερσης ενός γυμναστηρίου, το συμβούλιο της Κοινότητας έβαλε κάτω τα νούμερα, έφερε τους αρμόδιους εργολάβους και κατασκευαστές και απευθύνθηκε και στις τράπεζες για να δει τι μπορεί να πετύχει σε ό,τι αφορά την οικονομική συνδρομή για την επίτευξη ενός τόσο μεγαλόπνοου έργου.

Mε γνώμονα λοιπόν την ψυχική και πνευματική υγεία των μαθητών της Κοινότητας αλλά και των μελών της νεολαίας, ο π. Παντελεήμονας μίλησε σε κάποια στιγμή της συνέλευσης και απλώς υπενθύμισε σε όλους «ποια είναι τα θεμέλια της Κοινότητας».

«Είμαστε όλοι μαζί, μια οικογένεια, είπε, με θεμέλιο τον Κύριο Ιησού, εκείνος συμπλήρωσε, «είναι ο οδηγός». «Δεν χτίζουμε μια απλή αίθουσα διδασκαλίας ή ένα γυμναστήριο», είπε.

«Χτίζουμε έναν χώρο μέσα στον οποίο θα φροντίσουμε για την ανάπλαση των παιδιών».

Και ο π. Παντελεήμων καταλήγοντας έθεσε το εξής ερώτημα: «Ο π. Εμμανουήλ δημιούργησε τούτη την Εκκλησία για τον εαυτό του;»

Αρκετά ήταν τα μέλη του συμβουλίου αναφέρθηκαν στις μελλοντικές ενέργειες για την συγκέντρωση των χρημάτων που περιλαμβάνουν την διοργάνωση τουρνουά για Γκολφ, διοργάνωση χορό Εσπερίδων με συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών, ώστε να τραβήξει τον κόσμο.

Tο συνολικό κόστος υπολογίζεται να ανέλθει στα 11 εκ. δολάρια εκ των οποίων έχουν ήδη συγκεντρωθεί τα 4 εκατομμύρια δολάρια.

Ταυτόχρονα, οι υπεύθυνοι σύμβουλοι που ασχολούνται με τις κατασκευές και γνωρίζουν τις ελλείψεις των υλικών από την αγορά και τις αυξομειώσεις των τιμών έχουν καταφέρει και εξασφαλίσει το σύνολο σχεδόν των υλικών που θα χρειαστούν για το έργο.

Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια ενός πρώην προέδρου του κ. Κρις Τσιπλάκου, που μίλησε έχοντας την εμπειρία και τις γνώσεις του παρελθόντος. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους επτά πρώην προέδρους της Κοινότητας, μόνο ένας δεν ήταν παρών.

Κάνουμε, τόνισε ο κ. Τσιπλάκος, ένα «άλμα πίστεως» αν και θεωρείται ως καλώς υπολογισμένο, σε ό,τι αφορά τα νούμερα.

«Όπως και στο παρελθόν», τόνισε, «έτσι και σήμερα, δεν διαθέτουμε όλο το ποσό που απαιτεί το έργο» αυτό. «Ακούω», συμπλήρωσε, «τις ίδιες ερωτήσεις, που είναι οι σωστές και δύσκολες ερωτήσεις». «Πιστεύω όμως», κατέληξε, «ότι όπως και στο πρόσφατο παρελθόν δεν θα αποτύχουμε».

Τελικά, η Γενική Συνέλευση αφού επέτρεψε έναν πολιτισμένο διάλογο και μια εποικοδομητική συζήτηση, ψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία την κατασκευή του γυμναστηρίου και των υπόλοιπων χώρων.

Τώρα δεν απομένει παρά η θεμελίωση του έργου από τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, που όπως είπε στις «Αναμνήσεις» ο π. Παντελεήμων δεν θα αργήσει να πραγματοποιηθεί.

Οι πληροφορίες για το σχέδιο  της επέκτασης  των εγκαταστάσεων δημοσιεύθηκαν ήδη στην σελίδα της Κοινότητας στο Facebook.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να τα αναζητήσουν εδώ: resurrectionexpansion.org

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.