ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Εγκάρδιο χαιρετισμό απέστειλε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου στις εργασίες της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας Σωματείων Απανταχού Αποδήμων Ζακυνθίων που πραγματοποιήθηκε στη Ζάκυνθο.

Η Περιφερειάρχης, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση τύπου, δήλωσε αρωγός και συμπαραστάτης κάθε προσπάθειας που καταβάλλουν οι ανα τον κόσμο απόδημοι Ζακυνθινοί με κοινό στοιχείο την αγάπη για τον τόπο που γεννήθηκαν ή προέρχονται οι ρίζες τους. Πρόσθεσε πως αποτελούν σημαντικό κεφάλαιο ως “πρεσβευτές” των Ιονίων Νήσων για την τόνωση της εξωστρέφειας και τη δημιουργία δικτύων συνεργασίας στον πολιτιστικό, επιστημονικό και επιχειρηματικό τομέα.

Στο σύνολό τους ευχαρίστησαν την Περιφερειάρχη, για την διαχρονική συμπαράστασή της στους Απόδημους Ζακυνθίους και κυρίως για την δεσμευσή και για τις προσπάθειες που καταβάλει για την πραγματοποίηση του πόθου των Επτανησίων της Αθήνας να τοποθετηθεί σε ανάλογη θέση ο ανδριάνδας του Διονυσίου Σολωμού στην πρωτεύουσα.

Η φετινη ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Σωματείων Απανταχού Αποδήμων Ζακυνθίων, στην οποία συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου κ. Γιώργος Στασινόπουλος και η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών & πολιτισμού της περιφέρειας Ιονίων Νήσων κα. Κατερίνα Μοθωναίου, φιλοξενήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου και διεξήχθη με πλήρη εφαρμογή τωνέκτακτων υγειονομικών πρωτοκόλλων που ισχύουν για τη Ζάκυνθο.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.