Πρόσκληση στην Ιόνιο Ομοσπονδία να επισκεφθεί το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

0
Ο πρόεδρος της Ιονίου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας Νίκος Μπάρδης, ενώ τιμά τον πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου Ανδρέα Φλώρου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστήμιου, καθηγητής Ανδρέας Φλώρος μέσω μιας επιστολής προς τον πρόεδρο της Ιονίου Ομοσπονδίας εκφράζει δημοσίως την ευγνωμοσύνη για την καταλυτική συνεισφορά του προέδρου της Νίκου Μπάρδη στην ευόδωση των προσπαθειών  ίδρυσης του γραφείου του στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Παράλληλα τονίζει ότι η προσπάθεια άρχισε να αποδίδει καρπούς από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του γραφείου τους στη Νέα Υόρκη και τους καλεί να επισκεφθούν το Πανεπιστήμιο προκειμένου να ερευνήσουν τις δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας επ’ ωφελείας τόσο αμφοτέρων των φορέων και της ίδιας της ομογένειας.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της επιστολής του πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστήμιου:  

Προς τον αξιότιμο Πρόεδρο της Ιονίου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας Αμερικής, κ. Νικόλαο Μπάρδη

Από αριστερά διακρίνονται οι Νίκος Μπάρδης, Μερόπη-Σπυριδούλα Υδραίου, Ανδρέας Φλώρος, Νίκος Αλεξίου, Ηλίας Γιαρένης, Παναγιώτης Βλάμος και π. Γρηγόριος Σταμκόπουλος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, αγαπητέ Νίκο,

Με την επιστολή αυτή επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε την Ιόνιο Πολιτιστική Ομοσπονδία Αμερικής, αλλά και εσένα προσωπικά, για την θερμή φιλοξενία κατά την πρόσφατη παραμονή μας στην πόλη της Νέας Υόρκης. Πολύ περισσότερο όμως, εκ μέρους του συνόλου της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ιονίου Πανεπιστημίου, θέλουμε να εκφράσουμε τις εγκάρδιες ευχαριστίες μας για την ουσιαστική υποστήριξη του Ιδρύματός μας στην προσπάθεια ίδρυσης του γραφείου του στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Είναι δεδομένο ότι χωρίς την ανωτέρω υποστήριξη τόσο της ομοσπονδίας, όσο και της δικής σου συνεισφοράς, η πρωτοβουλία αυτή δεν θα είχε πραγματοποιηθεί. Πλέον, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο γίνεται το πρώτο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα της Ελλάδας με επίσημη παρουσία στις Η.Π.Α..

Παράλληλα, ήδη οι πρώτες ημέρες της λειτουργίας του γραφείου έχουν αποδώσει καρπούς στον τομέα της ποιοτικής και ποσοτικής διεύρυνσης των συνεργασιών του Ιονίου Πανεπιστημίου με Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα των Η.Π.Α..

Μαζί με τις θερμές ευχαριστίες του Ιδρύματός μας, ως ελάχιστη αναγνώριση των προσπαθειών σας και της υποστήριξής σας, απευθύνουμε εδώ και επισήμως ανοικτή πρόσκληση επίσκεψής σας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Θεωρούμε δε δεδομένο ότι η εξαιρετική έως και σήμερα μεταξύ μας συνεργασία θα συνεχιστεί, συμβάλλοντας στην ουσιαστική ενίσχυση των δεσμών και των συνεργειών της χώρας μας και ειδικότερα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με την Ελληνική ομογένεια.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος, Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου

-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.