ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Συνομιλώντας χθες με έναν από τους διακεκριμένους φωτορεπόρτερ της ομογένειας διαπίστωσα μετά λύπης ότι ο Κωνσταντίνος Χωριάτης (Constantine ‘Gus’ Horiates), ο αγέρωχος πρώην πρόεδρος της κοινότητας του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης Κωνσταντίνος Χωριάτης τους τελευταίους τέσσερις μήνες δίνει μια από τις πιο σκληρές και άνισες μάχες της ζωής του.

«Η Μεγάλη Εβδομάδα ήρθε νωρίτερα για τον Κωνσταντίνο και όλοι προσευχόμαστε και πιστεύουμε ότι όχι μόνο θα βγει νικητής, αλλά μετά την ολοκλήρωση των ενδεδειγμένων θεραπειών θα βρεθεί και πάλι στις επάλξεις και στους αγώνες της ομογένειας για την προώθηση των εθνικών μας θεμάτων και για την διατήρηση των παραδόσεων, των ηθών και των εθίμων», επεσήμανε ο συνομιλητής του.

Και ενώ ο Κωνσταντίνος και η σύζυγός του Georganne ασχολούνται με τις θεραπείες, η ανιψιά του Αικατερίνη Μαυροφιλίππου, κόρη της μεγαλύτερης αδελφής του, της Σταματούλας και του Κωνσταντίνου Μαυροφιλίππου, (Ekaterini Mavrophilipos) επέλεξε να κάνει κάτι διαφορετικό και άκρως συγκινητικό.

Στις 27 Φεβρουαρίου 2022 άνοιξε έναν λογαριασμό στον ερανικό ιστότοπο www.gofundme.com με την επωνυμία «Ο καρκίνος δεν υπολογίζει, αλλά η οικογένεια και οι φίλοι μεριμνούν» (Cancer Doesn’t Care…Family and Friends Do!) και έθεσε ως στόχο την συγκέντρωση τριακοσίων χιλιάδων δολαρίων για την κάλυψη των εξόδων της νοσηλείας και για την επιβίωση της οικογένειας. Κι αυτό διότι από τις 17 Νοεμβρίου 2021 που ο Κωνσταντίνος διαγνώστηκε με 4ου βαθμού λεμφωσάρκωμα (stage 4 Liposarcoma) και δεν μπορεί πλέον να εργαστεί.

Πρόκειται μια επιθετική και συνάμα μεταστατική μορφή καρκίνου που επιτίθεται σε διάφορα ζωτικά όργανα συμπεριλαμβανομένων και των πνευμόνων και καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την αναπνοή.

Η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη ήρθε έξι περίπου μήνες μετά την εκδημία του πατέρα του Ηλία Χωριάτη και ο Κωσνταντίνος και η σύζυγός του μαζί με τα άλλα αδέλφια πρέπει να μεριμνούν και για την ηλικιωμένη μητέρα τους, την Χρυσούλα Χωριάτη το γένος Φράγκου.

Ο Κωνσταντίνος έλκει την καταγωγή του από το Περδίκι της Ικαρίας. Γεννήθηκε στη Νέα Ιερσέη και μεγάλωσε στους κόλπους της κοινότητας του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ και της Πανικαριακής Αδελφότητας «Πανδίκη».

Ακολούθησε τα χνάρια του ευπατρίδη πατέρα του, του αείμνηστου Ηλία Χωριάτη και ασχολήθηκε όσο ελάχιστοι με τα κοινά.

Έχει διατελέσει πρόεδρος της κοινότητας του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ και επί δικής του προεδρίας η κοινότητα απέκτησε την πρωτοποριακή στέγη ηλικιωμένων. Ακόμη και σήμερα παραμένει ενεργό στέλεχος της κοινότητας. Τους τελευταίους μήνες συμμετέχει μέσω της πλατφόρμας Zoom στις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου.

Ο αείμνηστος Ηλίας Χωριάτης με την σύζυγό του Χρυσούλα, το γένος Φράγκου και τα παιδιά τους Σταματούλα, Αγγελή, Κώστα και Γιάννη.

Παράλληλα έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του στο 69ο Τμήμα της AHEPA και στην 5η Περιφέρεια, στην Πανικαριακή Αδελφότητα, καθώς επίσης και στις παρελάσεις της ομογένειας της Φιλαδέλφειας και της Μείζονος Περιοχής του Ντελαγουέαρ.

Οι «Αναμνήσεις» καλούν το αναγνωστικό τους κοινό να προσευχηθούν υπέρ της ταχείας ανάρρωσης του Κωνσταντίνου και να προσφέρουν τον οβολό τους στον έρανο.

Ο Κωνσταντίνος και η οικογένειά του χρειάζονται την αγάπη και την βοήθειά μας. Και για να αποδείξουμε ότι όντως ότι είναι απόλυτα αληθές το σύνθημα του εράνου ότι «οι οικογένεια και οι φίλοι μπορούν» ας κάνουμε κλικ στο https://www.gofundme.com/f/cancer-doesnt-carefamily-and-friends-do?qid=5c7ab316680a5ac85301ff155d5fdf89 και ας προσφέρουμε τον οβολό μας.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.