Πώς οι Έλληνες εφοπλιστές βοηθούν τους Ουκρανούς επαγγελματίες της ναυτιλίας και τις οικογένειες τους

0
58
Γιώργος Γιουρούκος, Μελίνα Τραυλού

Καταφύγιο στην Ελλάδα έχει βρει μεγάλος αριθμός ναυτικών, ναυλομεσιτών και στελεχών ναυτιλιακών εταιρειών που προέρχονται από την εμπόλεμη Ουκρανία.

Ουκρανικές ναυτιλιακές έχουν μεταφέρει στην Αθήνα και τον Πειραιά αρκετά μέλη του προσωπικού τους ενώ και οι Έλληνες εφοπλιστές έδειξαν την ευαισθησία τους από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία σπεύδοντας να προσφέρουν βοήθεια στους Ουκρανούς ναυτικούς που απασχολούν στα πλοία τους και τις οικογένειες τους που βρίσκονταν στις εμπόλεμες περιοχές.

Σύμφωνα με τον Maksym Khaulin, διευθυντής διαχείρισης πλοίων στην Intresco, που μίλησε στo tradewinds, υπάρχουν στην Ελλάδα τουλάχιστον 500 Ουκρανοί του κλάδου της ναυτιλίας, συμπεριλαμβανομένων των οικογενειών τους.

Η Varamar, μια άλλη ναυτιλιακή, η οποία σχεδίαζε να επεκταθεί στην Ελλάδα πριν ξεσπάσει ο πόλεμος, έστειλε τρεις από τους Ουκρανούς υπαλλήλους της να εργαστούν στο γραφείο που άνοιξε στην Αθήνα φέτος.

Μάλιστα η εταιρεία, που εκμεταλλεύεται περίπου 20 πλοία, έχει στόχο να ενισχύσει περαιτέρω το νέο της γραφείο με περαιτέρω προσλήψεις.

Η Ελλάδα αποτελεί μία οικεία χώρα για τους Ουκρανούς, λόγω της θρησκείας αλλά και του τρόπου ζωής. Παράλληλα, είναι πιο εύκολα προσβάσιμη με αυτοκίνητο. Ως εκ τούτου, οι προσφυγικές ροές παραμένουν αμείωτες σχεδόν έξι μήνες μετά την έναρξη του πολέμου στη χώρα.

Οι ναυτικοί της Technomar συγκεντρωμένοι για καφέ στο Πευκί της Βόρειας Εύβοιας Φωτογραφία: Χάρης Παπαχρήστου (Tradewinds)

Ένας από τους πρώτους Έλληνες εφοπλιστές που έδειξε την κοινωνική του ευαισθησία όταν ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία ήταν ο Γιώργος Γιουρούκος, που στήριξε τις οικογένειες των Ουκρανών ναυτικών και στελεχών της Technomar Shipping και της Global Ship Lease.

Μάλιστα η εταιρεία του Technomar Shipping, ανέλαβε το κόστος της μεταφοράς στην Ελλάδα, της στέγασης και της σίτισης των οικογενειών των Ουκρανών εργαζομένων της.

Περίπου 400 Ουκρανοί ναυτικοί απασχολούνται στα πλοία της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων αυτών που εργάζονται στην Global Ship Lease, την εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ναυτιλιακή, στην οποία ο κ. Γιουρούκος είναι πρόεδρος.

Από τον περασμένο Μάρτιο, οι ναυτικοί και οι οικογένειες τους φιλοξενούνται σε καταλύματα στο Πευκί της Βόρειας Εύβοιας.

Η Neptune Lines της Μελίνας Τραυλού είχε επίσης ανακοινώσει την δημιουργία προγράμματος φροντίδας για τους Ουκρανούς ναυτικούς που εργάζονται στα πλοία της, προσφέροντας τη δυνατότητα στους ίδιους και τις οικογένειες τους να φιλοξενηθούν στην Ελλάδα.

Πηγή: https://www.mononews.gr/

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.