Ποινική δίωξη σε πέντε Χειμαρριώτες για την τοποθέτηση Σταυρού

0
109
Ο Σταυρός ο οποίος τοποθετήθηκε στον ιερό ναό της Ζωοδόχου Πηγής στην Χειμάρρα. Φωτογραφία: www.himara.gr

ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ. (https://apenadi.blogspot.com/) Η αλβανική κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να εξαντλήσει την αυστηρότητα της και συνεχίζει τις διαδικασίες δίωξης των κατοίκων της Χειμάρρας οι οποίοι ύψωσαν τον σταυρό στον ιερό ναό της Ζωοδόχου Πηγής (Αθάλι – Παναγία η Αθαλιώτισσα).

Ο σταυρός τοποθετήθηκε τον Απρίλιο του 2020 ύστερα από ιδιωτική πρωτοβουλία και προκάλεσε την αντίδραση ακραίων αλβανικών κύκλων. Μέσα σε λίγες ημέρες, όσοι συμμετείχαν στην τοποθέτηση του σταυρού κλήθηκαν για ανάκριση και στην συνέχεια η αστυνομία έψαξε τα σπίτια τους και κατέσχεσε τα κινητά τους τηλέφωνα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το οποίο έχουμε στην κατοχή μας, καλούνται σε δίκη 5 άτομα για την παράνομη ανέγερση κατασκευής σε δημόσια περιουσία.

Όπως πολύ καλά γνωρίζουν οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, στην Χειμάρρα εδώ και αρκετά χρόνια γίνονται όργια με τις περιουσίες και το αυτί του αλβανικού κράτους όχι μόνο δεν ιδρώνει αλλά κάνει και πλάτες στους καταπατητές. Σε μια περιοχή που τα παράνομα κτήρια ξεπετάγονται σαν τα μανιτάρια δίχως καμία απολύτως κύρωση, η κυβέρνηση αποφάσισε να εξαντλήσει την αυστηρότητα της και στήνει στον τοίχο 5 συγχωριανούς μας επειδή ύψωσαν έναν σταυρό δίχως άδεια.

Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα himara.gr

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.