Θλίψη και συγκίνηση για τον θάνατο του πρώην κυβερνήτη της AHEPA της Νέας Ιερσέης

0
962
Ο Λούης Αρβανίτης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας Αρβανίτη.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Θλίψη και συγκίνηση προκάλεσε στην ομογένεια της Νέας Ιερσέης, καθώς επίσης και στην παροικία των Θηβαίων της Αμερικής ο πρόωρος θάνατος του ευπατρίδη, επιχειρηματία, φιλανθρώπου και εραστή της ελληνικής παιδείας Λούη (Λουκά) Αρβανίτη  (Louis “Louie” Arvanitis).

Ο Λούης Αρβανίτης την Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020, έχασε την τελευταία μάχη της ζωής του σε ηλικία 72 ετών έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί το πορωί της Πέμπτης, 10 Δεκεμβρίου 2020, στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Πίσκαταγουέι της Νέας Ιερσέης.  Λόγω των περιορισμών για τις συναθροίσεις η κηδεία του θα γίνει στο στενό οικογενειακό κύκλο και θα μεταδοθεί στον ιστότοπο ahepadistrict5.org και στο Facebook.

Ο Λούης και η Ασπασία Αρβανίτη. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας Αρβανίτη.

Η οικογένεια μόλις αρθούν τα περιοριστικά μέτρα θα τιμήσει την μνήμη του διοργανώνοντας ένα φιλολογικό μνημόσυνο. Παράλληλα καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στην μνήμη του στο AHEPA Century Capital Campaign Fund.” Checks can be sent to AHEPA HQ, 1909 Q Street NW Suite 500, Washington, D.C. 20009, είτε διαδικτυακά μέσω https://ahepa.org/donate/

Ο θάνατός του καταλυπεί την σύζυγό του Ασπασία (Aspasia Arvanitis) την κόρη του Ελένη (Eleni Arvanitis Konior) τον γαμπρό του Kyle Konior, τις αδελφές Βασιλική Παπαναστασίου (Vasiliki Papanastasiou) και Αγγελική Κοροπούλη (Aggeliki Koropouli), τον αδελφό του Χρήστο Αρβανίτη (Christos Arvanitis) τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

Από την Θίσβη στο αμερικανικό όνειρο

Ο Λούης Αρβανίτης γεννήθηκε στις 19 Απριλίου 1948 στην Θίσβη της Βοιωτίας, όπου και μεγάλωσε. Οι αείμνηστοι γονείς του Νικόλαος και Ελένη Αρβανίτη τον γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

Ο Λούης από μικρός μπήκε στην βιοπάλη και βοηθούσε τους γονείς του με τις γεωργικές και κτηνοτροφικές εργασίες.

Ο Λούης Αρβανίτης με την κορούλα του Ελένη. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας Αρβανίτη.

Σε ηλικία 18 ετών αποφάσισε να ξενιτευτεί αναζητώντας μια καλύτερη τύχη για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Την άνοιξη του 1966 έφτασε στο Γουίντσορ του Οντάριο και ακολούθησε τα χνάρια πολλών συμπατριωτών του. Τις πρώτες ημέρες εργάστηκε σε εστιατόριο και στη συνέχεια εργάστηκε για ένα περίπου έτος ως μαραγκός στο Coin Box Factory στο Windsor.

Τον Μάιο του 1967 ήρθε στη Νέα Ιερσέη για τον γάμο ενός φίλου του και ερωτεύτηκε την πολιτεία και τους ανθρώπους της και αποφάσισε να αγκυροβολήσει.

Ο Λούης Αρβανίτης σε μια κοινωνική εκδήλωσξ. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας Αρβανίτη.

Αρχικά εργάστηκε στο εστιατόριο «Satellite Diner» στο Mountainside της Νέας Ιερσέης αρχικά ως πιατάς και στην συνεχεια ως σερβιτόρος, μάγειρας και αρχιμάγειρας.

Μετά από τέσσερα χρόνια προσελήφθη στο κέντρο εκδηλώσεων «The Pavilion» στο Union City της Νέας Ιερσέης, ως μάγειρας.

Το 1977 απέκτησε το δικό του εστιατόριο στο Νιούαρκ της Νέας Ιερσέης με την επωνυμία «Charcoal Pit», ενώ το 1983 άνοιξε το εστιατόριο Colonial Coffee Shop in Fords, NJ.

Ο Λούης Αρβανίτης με τον αδελφό του Χρήστο. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας Αρβανίτη.

Τα Χριστούγεννα του 1986 ήταν τα πιο χαρούμενα για τον αείμνηστο διότι γνώρισε την εκλεκτή της καρδιά του την Ασπασία. Στις 26 Απριλίου 1987 χόρεψαν τον Χορό του Ησαϊα και τήρησαν όσο ελάχιστοι τον όρκο της αιώνιας αγάπης.

Ο Λούης και η Ασπασία έφεραν στον κόσμο μια κόρη την Ελένη και την γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας. Η Ελένη αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και η αποφοίτησή της ήταν μια από τις πιο ευτυχισμένες ημέρες του Λούη και της Ασπασίας, διότι ένα όνειρο και ένας διακαής τους πόθος έγινε πραγματικότητα.

Το 2015 άνοιξε το εστιατόριο “Martinsville Deli & Marketplace» στο Martinsville της Νέας Ιερσέης.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα και το δαιμόνιο του Λούη τον ώθησε να ανοίξει και άλλα εστιατόρια στο διάβα του χρόνου και συνάμα να ενταχτεί στους κόλπους του Παν Γκριγκόριαν της Νέας Ιερσέης και να γίνει υποστιρικτής του φιλανθρωπικού του έργου.

Ο ΛΟύης Αρβανίτης με την σύζυγό του Ασπασία και τις αδελφές του. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας Αρβανίτη.

Κοινωνική προσφορά

Ο αείμνηστος ασχολήθηκε όσο ελάχιστοι με τα κοινά και έχει διατελέσει πρόεδρος του Πανθισβιακού Συλλόγου της Νέας Ιερσέης και έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στην διοργάνωση δύο μεγάλων ανταμωμάτων στην Θίψη και συγκεκριμένα το 1979 και το 2002 τα οποία επισφραγίστηκαν με την συγγραφή δύο βιβλίων. Το πρώτο «Επιστροφή στην Θίσβη 1979» και το δεύτερο «Θίσβη.. μια πόλη… μια ιστορία».

Από τις πρώτες ημέρες εντάχτηκε στους κόλπους της AHEPA και έχει διατελέσει πρόεδρος του  54ού Τμήματος «Alexander Hamilton» της ΑHEPA της Νέας Ιερσέης. Για πολλά χρόνια έχει διατελέσει κυβερνήτης της 5ης Περιφέρειας της AHEPA για τη Νέα Ιερσέης και το Ντελαγουέαρ.

Ο ΛΟύης Αρβανίτης με συναγωνιστές. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας Αρβανίτη.

Οι κοινότητες της Νέας Ιερσέης και η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Ιερσέης έχουν ευεργετηθεί από την γενναιοδωρία του και την προσφορά του.

Ο Λούης συμμετείχε σε όλους τους αγώνες για τα εθνικά θέματα και στις εθνικές παρελάσεις. Τον Μάρτιο του 2018 συμμετείχε στην παρέλαση της Φιλαδέλφειας υποδυόμενος τον Γεώργιο Καραϊσκάκη.

Ο αείμνηστος πρωτοστάτησε στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στην Κομητεία Μπέργκεν και ο πρόεδρος της κομητείας τον έχει βραβεύσει για την πολυετή προσφορα του.

Οι «Αναμνήσεις» εκφράζουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους συγγενείς και στους φίλους του.

Αιωνία η μνήμη του.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.