Περίπου 5.000 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο Astroworld σύμφωνα με νέα στοιχεία

0
44
Το Μουσικό Φεστιβάλ Astroworld στο Τέξας

Στην πολύνεκρη τραγωδία, το χάος που προκλήθηκε με αποτέλεσμα θεατές να λιποθυμούν και να ποδοπατούνται στο Μουσικό Φεστιβάλ Astroworld στο Τέξας πέρυσι είχε ως συνέπεια τον τραυματισμό περίπου 5.000 ανθρώπων.
 
Ορισμένοι από τους τραυματίες χρειάστηκε να νοσηλευτούν, σύμφωνα με δικαστική κατάθεση που αποτελεί μέρος των νομικών αγωγών κατά των διοργανωτών του Φεστιβάλ.
 
Οι δικηγόροι των χιλιάδων ανθρώπων που μηνύουν τους διοργανωτές του Astroworld δήλωσαν ότι περισσότεροι από 700 τραυματίες είχαν ανάγκη ιατρικής περίθαλψης, ενώ 1.600 ήταν λιγότερο σοβαρά τραυματισμένοι.
 
Οι τραυματισμοί άλλων 2.500 ατόμων εξακολουθούν να εξετάζονται, ανέφεραν οι δικηγόροι.
 
Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν πλήθος θαυμαστών όρμησε στη σκηνή στο Φεστιβάλ στο NRG Stadium του Χιούστον, στις 5 Νοεμβρίου, καθώς είχε αρχίσει η συναυλία του ράπερ Τράβις Σκοτ.

Πηγή: ΑΠΕ.
 
Εκατοντάδες αγωγές κατατέθηκαν εναντίον του Σκοτ, της διοργανώτριας εταιρείας Live Nation, της εταιρείας προβολής Scoremore LLC και άλλων, λίγες μόλις ημέρες μετά την τραγωδία με καταγγελίες για βαριά αμέλεια και αποτυχία στον σχεδιασμό και την ασφαλή διοργάνωση της συναυλίας.
 
Στις αρχές του μήνα, ο Σκοτ εμφανίστηκε δημόσια για πρώτη φορά μετά τη συναυλία του Astroworld, όταν ανέβηκε στη σκηνή των Billboard Awards.
 

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.