Επίτιμος Καθηγητής Ιατρικής του Δημοκριτείου ο Π. Σκανδαλάκης

0
61
Ο καθηγητής και πολιτικός Παναγιώτης Σκανδαλάκης.

Σε Επίτιμο Καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης θα αναγορευτεί ο Λάκωνας Καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Παναγιώτης Σκανδαλάκης. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Μαΐου και ώρα 7:00 μμ στο Ξενοδοχείο «Grecotel Εγνατία» στην Αλεξανδρούπολη.

Η αναγόρευση του Λάκωνα επιστήμονα και πολιτικού θα γίνει από τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Καθηγητή κ. Αλέξανδρο Πολυχρονίδη και θα ακολουθήσει ομιλία του τιμώμενου με θέμα «Η ιστορία της Χειρουργικής Ανατομίας: ήμουν κι εγώ εκεί».

Ο Καθηγητής Π. Σκανδαλάκης είναι παγκοσμίως πρωτοπόρος στη Χειρουργική και στην Χειρουργική Ανατομία, με εξέχοντα ρόλο τόσο στην ακαδημαϊκή κοινότητα, όσο και στον κοινωνικό και πολιτικό στίβο. Ανέλαβε εκλεγμένος σπουδαίες θέσεις όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, όπως στο ΝΑΤΟ, ΟΑΣΕ, ΟΗΕ, ΚΕΣΥ, Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, ΕΟΚΑΝ κ.α.

Έχει τιμηθεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό µε 138 διακρίσεις από αρχηγούς κρατών, κοινοβούλια, ακαδημίες και πανεπιστήμια για την προσφορά του στον ιατρικό τομέα, ιδιαιτέρως για τη χειρουργική ανατομία και τεχνική, για τον αγώνα του εναντίον των ναρκωτικών, για την προσφορά του στην εξωτερική πολιτική και τη Θρησκευτική Διπλωματία, καθώς και για το έργο του για τον Απόδημο Ελληνισμό.

Έχει εκλεγεί επτά φορές βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, από το 1989 έως 1993 στη Β΄ Αθηνών και από το 1996 έως το 2009 στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Λακωνία. Διετέλεσε υφυπουργός Εξωτερικών από τον Μάρτιο του 2004 ως τον Φεβρουάριο του 2006, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού και Πατριαρχείων.

Πηγή: https://lakonikos.gr/

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.