Ελισάβετ Καλογιάννη – Elizabet Kalogiannis (1927 – 2019)

  0

  Η Ελισάβετ Καλογιάννη, το γένος Λάμπρου (Elizabet Kalogiannis) τη Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 92 ετών έχοντας στο πλευρό της τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονα.

  Η σορός της το απόγευμα της Τετάρτης, 20 Φεβρουαρίου 2019, από τις 3.00 – 8.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο γραφείο τελετών «Litras Funeral Home», (Arlington Benson Dowd Inc. Funeral Home) στη διεύθυνση 83-15 Parsons Blvd. (πλησίον Grand Central Pkwy), Jamaica, NY 11432.

  Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί το πρωί της Πέμπτης 21ης Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 9:30 π.μ. στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στη διεύθυνση 84-35 152nd St., Jamaica, NY 11432.

  Ο θάνατός της καταλυπεί τα παιδιά της Χάρη και Τούλα Καλογιάννη, Στέλλα και Νώντα Μανικάκη, Χρήστο και Φωτεινή Καλογιάννη, τα εγγόνια Μόσχο και Joanie Καλογιάννη, Μαρία-Ζωή και Edward Tapia,  Κωνσταντίνο Καλογιάννη και την αρραβωνιαστικιά του Rachel, Βασίλη και Θεοφιλία Μανικάκη, Μόσχο και Πολυτίμη Μανικάκη, Μόσχο και Μαρία Καλογιάννη, Χρυσούλα και Αριστείδη Τσόπελα, τα δισέγγονα Χάρη Καλογιάννη, Εύa Καλογιάννη, Λουκά Tapia, Ελισάβετ Tapia Μανικάκη και Νικολέττα-Μαρία Μανικάκη, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ, στην Αυστραλία και στην Ελλάδα.

  Η Ελισάβετ Καλογιάννη, το γένος Λάμπρου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Κοντιά της Λήμνου και ήταν κόρη των αειμνήστων  Στέλιου Λάμπρου και Διαμάντης το γένος Βαριάμου.

  Το 1945 παντρεύτηκε με τον συγχωριανό της Μόσχο Καλογιάννη και έφεραν στον κόσμο τρία παιδιά, τον Χάρη (1946), τη Στέλλα (1949) και τον Χρήστο (1953) και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

  Το Μάιο του 1966 ο Μόσχος και η Ελισάβετ Καραγιάννη με τα δύο μικρότερα τέκνα, τη Στέλλα και το Χρήστο ήρθαν για μια καλύτερη τύχη στη Νέα Υόρκη και εγκαταστάθηκαν στο Νότιο Μανχάταν. Ο Μόσχος εργάστηκε συντηρητής στο κτίριο της εταιρείας «JP Morgan Trust» και η Ελισάβετ ως φινισίτρια, διότι ήθελαν να παράσχουν τη δυνατότητα στα παιδιά τους να σπουδάσουν. Ο μεγαλύτερος γιος τους Χάρης την περίοδο εκείνη εκτελούσε τη στρατιωτική του θητεία και ήρθε στη Νέα Υόρκη τον Οκτώβριο του 1968.

  Το 1980 ο σύζυγός της απεβίωσε πρόωρα, αλλά η Ελισάβετ δεν το έβαλε κάτω. Ασχολήθηκε με την ανατροφή των εγγονιών και αξιώθηκε να τα βλέπει να ανεβαίνουν τα σκαλιά της εκκλησίας για τον Χορό του Ησαϊα και για να βαφτίσουν τα παιδιά της.

  Η αείμνηστη γαλούχησε τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονα με την υπερηφάνεια για την ελληνική τους καταγωγή και την αγάπη για τη γενέθλια γη, τη Λήμνο και καυχιόνταν με τα επιτεύγματά τους.

  Ο πρωτότοκος γιος της, Χάρης Καλογιάννης και η σύζυγός του Στέλλα ασχολήθηκαν όσο ελάχιστοι με τα κοινά. Ο Χάρης διετέλεσε για πάνω από μια δεκαετία πρόεδρος του ιστορικού Συλλόγου Λημνίων «Ηφαιστος» και η σύζυγός του Τούλα είχε διατελέσει γραμματέας του Γυναικείου Τμήματος «Μαρούλα».

  Ο Χάρης Καλογιάννης και η οικογένειά του έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους στην κοινότητα του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ και έχει διατελέσει αρκετά χρόνια πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Δασκάλων του Απογευματινού Σχολείου «Στέφανος και Αρετή Τσερπέλη».

  Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στη μνήμη της στο Κέντρο Ηλικιωμένων «Φρανκ Παρλάμης» της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Τζαμέικας αποστέλλοντας τις επιταγές στο Frank Parlamis Hellenic Senior Citizens Center, 83-12A Parsons Boulevard, Jamaica, NY 11432 Telephone: (718) 739-0549.

  -Advertisement-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.