Αυξάνεται το ενδιαφέρον για την παρέλαση της ομογένειας της Νέας Υόρκης (βίντεο)

0
Από αριστερά οι Νίκος Μπάρδης, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, Πέτρος Γαλάτουλας, Σπυριδούλα Τσουκαλά και Δημήτριος Παλιούρας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αυξάνεται το ενδιαφέρον των εκπροσώπων των οργανωμένων φορέων για την παρέλαση της ομογένειας για την 198η επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας που θα λάβει χώρα το απόγευμα της Κυριακής, 14 Απριλίου 2019, στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης.

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=1Vwd8j1Cf58″ width= https=”yes”]

Η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Σωματείων Νέας Υόρκης και της Επιτροπής Παρελάσεως να αφιερώσουν την παρέλαση στην 100ή επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού έχει προκαλέσει τον ενθουσιασμό των ομογενών και αυτό επιβεβαιώνεται και από το κλίμα σύμπνοιας που επικρατεί στις πανομογενειακές συγκεντρώσεις που διοργανώνονται κάθε Πέμπτη το βράδυ στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια.

Στη συγκέντρωση της 21ης Φεβρουαρίου 2019 παραβρέθηκαν τέσσερις πρώην πρόεδροι της Ομοσπονδίας και συγκεκριμένα οι Γιώργος Γεωργόπουλος, Απόστολος Τομόπουλος, Νίκος Διαμαντίδης και Ηλίας Τσεκερίδης, καθώς επίσης και πρόεδροι και στελέχη άλλων συλλόγων από την τριπολιτειακή περιοχή της Νέας Υόρκης.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, ο οποίος ανέπεμψε την προσευχή μετέφερε τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αυξημένο ενδιαφέρον των ομογενών για τις πανομογενειακές συγκεντρώσεις.

Ο πρόεδρος της επιτροπής παρελάσεως, Πέτρος Γαλάτουλας αναφέρθηκε στη συμμετοχή των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τόνισε ότι έχει αρχίσει πολλές δεκαετίες πριν, επί Αρχιεπισκόπου Μιχαήλ και κάλεσε τους ομογενείς να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή για το θάνατο του πρώτου Εύζωνα που είχε συμμετάσχει στις εκδηλώσεις της ομογένειας της Νέας Υόρκης. Παράλληλα τόνισε ότι ο θεσμός των παρελάσεων είναι αρχαιότερος από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, που, όπως έγραψαν οι Αναμνήσεις, εφέτος θα γιορτάσει την 81η επέτειο της ιδρύσεώς της.  

Ο κ. Γαλάτουλας παρουσίασε τις νέες αφίσες για την παρέλαση οι οποίες έχουν ως κεντρικό μήνυμα «Ποτέ πια Γενοκτονίες» και κάλεσε τους ομογενείς να τις διανείμουν στα ομογενειακά εστιατόρια, στις επιχειρήσεις και στις λέσχες των συλλόγων προκειμένου να ενημερωθούν οι ομογενείς και οι φιλέλληνες για την παρέλαση που ως γνωστόν είναι το μεγαλύτερο και συνάμα το μαζικότερο γεγονός της χρονιάς, όχι μόνο για τη Νέα Υόρκη, αλλά για όλη την επικράτεια των ΗΠΑ.

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Νίκου Κουρτίδη, προέδρου του ομώνυμου ομίλου.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κλεάνθης Μεϊμάρογλου κάλεσε τους εκπροσώπους των Συλλόγων να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή στην παρέλαση και συνεχάρη την επιτροπή παρελάσεως για το έργο τους. Παράλληλα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τα ζαχαροπλαστεία «Λευκός Πύργος» της Αστόριας και «Bay Ridge Bakery» του Μπρούκλιν που στέλνουν τα κεράσματα για τις πανομογενειακές συγκεντρώσεις.

Ο υπεύθυνος της Επιτροπής Λευκώματος Νίκος Μπάρδης επεσήμανε ότι συνεργάζονται με τις εταιρείες των Παν Γκριγκόριανς και ότι ευελπιστούν ότι το φετινό λεύκωμα θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Παράλληλα κάλεσε το ακροατήριο να καλέσουν γνωστούς και φίλους για εκμεταλλευτούν την ευκαιρία που τους παρέχει το λεύκωμα αφ’ ενός μεν να διαφημίσουν τις εταιρείες τους, αφ’ ετέρου δε να ενισχύσουν την παρέλαση.

«Από αυτό το Σάββατο από τις 12 μέχρι και τις 2.00 θα είμαστε στα γραφεία της Ομοσπονδίας για να κάνουμε τηλεφωνήματα», επεσήμανε ο κ. Μπάρδης υπενθυμίζοντας ότι χρειαζόμαστε περισσότερους εθελοντές.

Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις ομιλίες.

Η Σοφία Στρουμπάκη, υπεύθυνη του λαχείου αναφέρθηκε στις προσπάθειες της επιτροπής και κάλεσε τους ομογενείς να συμβάλλουν στη διάθεση και πώληση των λαχείων, διότι αποτελεί έναν από τους βασικούς πόρους της παρέλασης.

Παράλληλα τόνισε ότι σε όλους τους φορείς έχουν σταλεί δέκα λαχεία εκάστου και κάλεσε τους προέδρους και τους εκπροσώπους των συλλόγων να επιστρέψουν τα αποκόμματα και τα χρήματα για την ενίσχυση του Ταμείου.

Ο Στέφανος Αμανατίδης, ο οποίος για μια ακόμη χρονιά, έχει αναλάβει την ευθύνη για τη διοργάνωση της εκδήλωσης με τα χορευτικά που θα λάβει χώρα το απόγευμα του Σαββάτου, 13 Απριλίου 2019, στο Κρητικό Σπίτι στην Αστόρια και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα συμμετάσχουν περισσότερα χορευτικά από τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Νικόλαος Κουρτίδης διευθύνων σύμβουλος του «Kourtidis Group»,  ο οποίος έχει έρθει από την Καβάλα μαζί με τους συνεργάτες για να ενημερώσει τους ομογενείς για τις επενδυτικές ευκαιρίες στην αγορά ακινήτων εξέφρασε το θαυμασμό του για το έργο της επιτροπής παρελάσεως και προσέφερε στο λαχείο μια εβδομάδα διαμονής στην Καβάλα.  

Στιγμιότυπο από την προσευχή.

Εκτενείς αναφορές έγιναν στην καθιερωμένη εκδήλωση που θα διοργανώσουν η πρόεδρος της Κομητείας του Κουίνς Μελίντα Κατζ και οι ομογενείς πολιτικοί Μιχάλης Γιάνναρης, Αραβέλλα Σιμωτά και Κώστας Κωνσταντινίδης την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 στο Σταθάκειο Κέντρο, καθώς επίσης και στο διαγωνισμό γνώσεων και ομορφιάς για την ανάδειξη της Μις Ελληνικής Ανεξαρτησίας που θα λάβει χώρα το απόγευμα του Σαββάτου, 16 Μαρτίου 2019, θα λάβει χώρα στο Σταθάκειο Κέντρο.

Στο διαγωνισμό, όπως έγραψαν οι Αναμνήσεις συμμετέχουν ελληνικής καταγωγής κορίτσια ηλικίας 16-25 ετών. Οι υποψήφιες πρέπει να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής έως και την 8η Μαρτίου 2019.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.