ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Πενθεί η ποδοσφαιρική ομογένεια της Νέας Υόρκης με τον απροσδόκητο χαμό του Κώστα Ξύκη. Ο ποδοσφαιράνθρωπος της ομογένειας άφησε την τελευταία του πνοή το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης, 15 Μαρτίου 2020, στο νοσοκομείο North Shore University στο Manhasset του Long Island από εγκεφαλικό και ανεύρυσμα. Η κηδεία του έγινε σε πολύ στενό οικογενειακό περιβάλλον λόγο των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί για την πανδημία του κορωναϊού.

Ο αείμνηστος Κώστας Ξύκης ήταν πρόεδρος του Λονγκ Αϊλαντ Λιγκ για πολλά χρόνια. Άνθρωπος με σπάνιο οργανωτικό ταλέντο, προσηνής, προσιτός και αγαπητός στη ελληνική ποδοσφαιρική κοινότητα και όχι μόνο.

Ήταν ο διαμορφωτής και ο ηγέτης που έδωσε πνοή και υπόσταση στο Λονγκ Αϊλαντ Λιγκ αλλά και στις Ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν σε όλες τις κατηγορίες του Λιγκ. Αφήνει πίσω του τεράστιο δυσαναπλήρωτο κενό.

Ο αείμνηστος Κώστας Ξύκης. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες η τελευταία του συμμέτοχή σε συνεδρίαση του Λονγκ Αϊλαντ Λιγκ ήταν τις 12 Μαρτίου όπου πάρθηκε η απόφαση της αναβολής των αγώνων δευτέρου γύρου λαμβάνοντας υπ’ όψη τις οδηγίες και τα μέτρα προφύλαξης που επέβαλαν οι αρχές σχετικά με την πανδημία κορωναϊού.

Την αμέσως επόμενη μέρα, 13 Μαρτίου νοσηλεύτηκε στο North Shore University στο Manhasset. Πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα της νοσηλείας σε μονάδα εντατικής θεραπείας αλλά δυστυχώς παρά τις τεράστιες προσπάθειες τον γιατρών εξέπνευσε την Μεγάλη Τετάρτη.

Όλες οι ομάδες του Λόνγκ Αϊλαντ Λιγκ συμπεριλαμβανομένων και των ομογενειακών ομάδων που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα, αθλητικοί παράγοντες και απλοί φίλαθλοι εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους προς του οικείους και συγγενείς του εκλιπόντος.   

Ο αείμνηστος Κώστας Ξύκης. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
Ο αείμνηστος Κώστας Ξύκης με άλλους ομογενείς παράγοντες του ποδοσφαίρου. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
Ο αείμνηστος Κώστας Ξύκης, αριστερά και ο Κώστας Μάνεσης. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
Ο αείμνηστος Κώστας Ξύκης. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
Ο αείμνηστος Κώστας Ξύκης. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
Η ανακοίνωση για τον θάνατο του Κώστα Ξύκη. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.