Απόστολος Περβανάς – Paul Pervanas (1927 – 2018)

  0

  Ο Απόστολος (Πολ) Περβανάς (Paul Pervanas) τη Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018 απεβίωσε σε ηλικία 91 ετών, προκαλώντας θλίψη και συγκίνηση όχι μόνο στην οικογένειά του, αλλά και στη μεγάλη οικογένεια του Κέντρου Ηλικιωμένων και στην ίδια την κοινότητα του Αγίου Δημητρίου Τζαμέικα.

  Η σορός του το απόγευμα της Τετάρτης, 28 Νοεμβρίου 2018, από τις 2.00 – 5.00 μ.μ. και 7.00 – 9.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών «Frederick Funeral Home» στη διεύθυνση 192-15 Northern Blvd, Flushing NY, 11358.

  Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί το πρωί της Πέμπτης, 29 Νοεμβρίου 2018, στις 9.30 π.μ. στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, 84-35 152nd Street, Jamaica, NY 11432.

  Αμέσως μετά θα λάβει χώρα ο ενταφιασμός του στο Κοιμητήριο «Flushing Cemetery» στη διεύθυνση 163 – 06 46th Avenue, Flushing, NY 11358.

  Ο θάνατός του καταλυπεί τη σύζυγό του Ευαγγελία, τους κουμπάρους, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

  Ο εκλιπών γεννήθηκε στις 15 Νοεμβρίου 1927 στον Πεντάλοφο Κοζάνης. Οι αείμνηστοι γονείς του Ανδρέας και Μάρθα Περβανά έφεραν στον κόσμο και έναν άλλο γιο, τον αείμνηστο Παναγιώτη που διέμενε με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη και τους γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

  Ο Απόστολος ήρθε στην Αμερική στις αρχές της δεκαετίας του ‘60. Εργάστηκε σε μια οικοδομική εταιρείας ως εργάτης και με την πάροδο του χρόνου έγινε εργοδηγός και υπεύθυνος διαφόρων τμημάτων. 

  Ήταν μεγαλόψυχος και γενναιόδωρος και παρείχε τη δυνατότητα σε πολλούς μετανάστες που έρχονταν από την Ελλάδα και από άλλες χώρες του κόσμου να βρουν δουλειά και τους μάθαινε τα μυστικά του επαγγέλματος.

  Ο Απόστολος και η σύζυγός του Ευαγγελία ήταν δραστήρια μέλη της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Τζαμέικας και ήταν από τους πρώτους που ασπάστηκαν την ιδέα της δημιουργίας του Κέντρου Ηλικιωμένων «Φρανκ Παρλάμης», το οποίο βρίσκεται δύο περίπου τετράγωνα μακριά από την κοινότητα. Το Κέντρο λειτουργεί Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή και ο Απόστολος Περβανάς ήταν το δεξί χέρι της διευθύντριας Ντόροθι Κατόπη.

  Ο Κώστας Λαζαρίδης μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε τη θλίψη για το θάνατο του κουμπάρου του και τόνισε ότι ήταν από τους πρώτους που γνώρισε όταν ήρθε για μια καλύτερη τύχη στην Αμερική το 1969. Γνωρίστηκαν στη δουλειά και ότι αν και είχαν διαφορά ηλικίας ο Πολ τον περιέβαλε με αγάπη, έγιναν φίλοι και μετά από μερικά χρόνια και κουμπάροι.

  «Ήμασταν μαζί στις χαρές και στις λύπες για πέντε περίπου δεκαετίες. Γίναμε οικογένεια και τόσο εγώ και η σύζυγός μου όσο και τα παιδιά και εγγόνια θρηνούμε για την απώλεια όχι απλά και μόνο του κουμπάρου, αλλά και ενός ευφυούς και χαρισματικού ανθρώπου», πρόσθεσε ο κ. Λαζαρίδης, ο οποίος μαζί με την οικογένειά του βρίσκεται στο πλευρό της χαροκαμένης Ευαγγελίας.

  Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Τζαμέικας, π. Κωνσταντίνος Καλογρίδης μιλώντας στις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι ο θάνατος του Πολ Περβανά έχει προκαλέσει θλίψη και συγκίνηση τόσο στην κοινότητα, όσο και στα στελέχη και τα μέλη του Κέντρου Ηλικιωμένων.

  «Ο Απόστολος ήταν καλοσυνάτος, ενάρετος, εργασιομανής και έτοιμος να βοηθήσει την κοινότητα και το Κέντρο. Ήταν εξαίρετος σύζυγος και φλογερός πατριώτης. Επωφελούμενος της ευκαιρίας οφείλω για μια ακόμη φορά να εκφράσω τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στη σύζυγό του Ευαγγελία, στα ανίψια, στους κουμπάρους και στους φίλους του», κατέληξε ο π. Κωνσταντίνος Καλογρίδης.

  -Advertisement-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.