Πάστορες από το Μεξικό, το Τέξας, την Ισπανία και την Κορέα στα βήματα του Αποστόλου Παύλου

0
90
Στιγμιότυπο από τους πάστορες.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. (ΑΠΕ – ΜΠΕ) «Τα βήματα του Αποστόλου Παύλου» έφεραν στην Ελλάδα ιεραπόστολους από μακρινές χώρες του πλανήτη σ’ ένα ανοιξιάτικο tour που περιλάμβανε επισκέψεις σε τόπους όπου ο Απόστολος των Εθνών κήρυξε το Ευαγγέλιο, αλλά και τη …Σαντορίνη.

   Το «πολύχρωμο» ταξιδιωτικό γκρουπ απαρτιζόταν κατά βάση από προτεστάντες πάστορες με τις οικογένειές τους και το δωδεκαήμερο ταξίδι περιλάμβανε σημαντικές διαδρομές θρησκευτικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα. Έτσι, βρέθηκαν για μια μέρα στη Θεσσαλονίκη, μετά στην Καβάλα και τον Αρχαιολογικό Χώρο των Φιλίππων και συνέχισαν στα Μετέωρα, τους Δελφούς, την Αθήνα, τον Κόρινθο, με τελευταίο προορισμό τη Σαντορίνη.

   Η Γκλόρια Μπραν από το Τέξας δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ενθουσιασμένη από τις πρώτες εντυπώσεις της στην Ελλάδα. «Όλα είναι καλύτερα από ό,τι φανταζόμασταν. Οι άνθρωποι, ο καιρός, η περιοχή», τονίζει.

   Όπως σημειώνει η Γκλόρια, πρόκειται για μια διαδρομή που δεν συγκινεί μόνο τους πιστούς, αλλά και όποιον αγαπά την ιστορία. Τα «Βήματα του Αποστόλου Παύλου» περνούν από τα μέρη όπου ο κορυφαίος των Αποστόλων δίδαξε και αποτελούν έναν δημοφιλή για τους τουρίστες συνδυασμό προσκυνήματος και περιήγησης σε μερικά από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας.

   Η Τζάκι Κιμ, μεταφράστρια του γκρουπ από την Κορέα που ζει εδώ και τριάντα χρόνια στην Ελλάδα, κάνει συχνά αυτή τη διαδρομή με ταξιδιώτες από τη γενέτειρά της.

    Χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο γκρουπ «ξεχωριστό» αφενός επειδή ο πυρήνας του είναι πάστορες και πιστοί, αφετέρου επειδή έχουν συγκεντρωθεί άνθρωποι από διάφορα σημεία του πλανήτη για να δουν από κοντά τα βήματα που ακολούθησε ο Απόστολος Παύλος, διαδίδοντας το Ευαγγέλιο.

   Στη διαδρομή αυτή προστέθηκαν δύο ακόμη σταθμοί, τα Μετέωρα και η Σαντορίνη, καθώς όπως εξηγεί στο ΑΠΕ ΜΠΕ η Τζάκι Κιμ, οι δυο αυτοί προορισμοί «πάντα ξετρελαίνουν τους τουρίστες».

   Στη Θεσσαλονίκη, οι «τουρίστες του θεού» εντυπωσιάστηκαν από τα βυζαντινά μνημεία που επισκέφτηκαν, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν για τα εκθέματα στο Μουσείο Βασιλικών Τάφων Αιγών, στη Βεργίνα.

   Μέλη του γκρουπ, όπως η Γκλόρια, αφιερώνουν τακτικά τα ταξίδια τους σε θρησκευτικούς προορισμούς.

   Το 2016 είχαν επισκεφτεί το Ισραήλ και την Τουρκία και το 2018 τη Γερμανία, την Ελβετία και την Ιταλία, ενώ χαρακτηρίζουν το ταξίδι τους στην Ελλάδα ιδιαίτερα εκπαιδευτικό.

   Ένα ταξίδι που γίνεται στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία, με τους ταξιδιώτες να παρακολουθούν όλες τις εξελίξεις.

   «Θέλουμε να είμαστε προσεκτικοί, αλλά καταλαβαίνουμε ότι ο Θεός είναι μαζί μας και θα μας προστατεύει. Μπορεί να έρχονται και δυσκολίες, αλλά θέλουμε να ζούμε τις εμπειρίες και να γνωρίζουμε όσους πολιτισμούς μπορούμε. Να ζούμε τη ζωή μας, όσο την έχουμε», αναφέρει η Γκλόρια.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.