Παντελής Νίκας του Λάζου – Pandeli Nika Lazo (1938 – 2018)

  Ο πολυβραβευμένος βετεράνος του Πολέμου στην Κορέα και συνάμα αγωνιστής για τα δικαιώματα του ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου Παντελής Νίκας του Λάζου, το Σάββατο 2 Ιουνίου άφησε την τελευταία του πνοή στο AtlantiCare Ηospital στο Ατλάντικ Σίτι της Νέας Ιερσέης βυθίζοντας σε πένθος την οικογένειά του.

  Οι οικείοι και οι φίλοι το πρωί της Κυριακής, 10 Ιουνίου 2018 θα συγκεντρωθούν στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Ατλάντικ Σίτι στη διεύθυνση 13 S Mt Vernon Ave, Atlantic City, NJ 08401 και στην συνέχεια θα ακολουθήσει προσκύνημα και η νεκρώσιμη Ακολουθία.

  Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στη μνήμη του σε οποιοδήποτε ευαγές ίδρυμα επιθυμούν.

  Ο θάνατός του καταλυπεί τα παιδιά του Παντελή Τζούνιορ και Τάρα Νίκα, Jannina Nika, την εγγονή του Kayla Nika, τα αδέλφια Γιώργο και Βασιλική Νίκα, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ, στην Ελλάδα και στη Βόρειο Ηπειρο.

  Ο εκλιπών είχε γεννηθεί στις 7 Ιουλίου 1937 στη Βόρειο Ηπειρο και συγκεκριμένα στο Σελλειό, νομού Αργυροκάστρου. Οι γονείς του Λάζος Νίκας και Βασιλική το γένος Καλέγια έφεραν στο κόσμο δύο παιδιά, τον Παντελή και τον Γιώργο και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

  Το 1951 ήρθαν για μια καλύτερη τύχη στην Αμερική και εγκαταστάθηκαν στην Φιλαδέλφεια, όπου κατοικούσαν πολλοί Βορειοηπειρώτες και μάλιστα είχαν ιδρύσει έναν από τους πιο δυναμικούς συλλόγους της τριπολιτειακής περιοχής.

  Ο εκλιπών αποφοίτησε από το West Philadelphia High School. Στη συνέχεια υπηρέτησε στον Αμερικανικό Στρατό και έχει βραβευτεί για τον απαράμιλλο ηρωισμό του.

  Μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής θητείας εργάστηκε στα εστιατόρια και απέκτησε τα δικά του μεταξύ των οποίων «Pandelis» στο Abington, PA και Spring House, PA.

  Ηταν μέλος της κοινότητας του Ευαγγελισμού στο Ελκινς Παρκ και τα τελευταία χρόνια μέλος της κοινότητας του Αγίου Νικολάου στο Ατλάντικ Σίτι της Νέας Ιερσέης.

  Η ευθύνη της διοργάνωσης της κηδείας έχει ανατεθεί στο Γραφείο Τελετών Mikal’s Funeral Parlor, LLC, στη διεύθυνση, 30 N. Pennsylvania Ave., Atlantic City.

  -Advertisement-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.