Ομογενής καταδικάστηκε σε φυλάκιση 189 μηνών για απάτη σε βάρος επενδυτών

0
311
Ο ομογενής Τζέισον Γαλάνης ο οποίος καταδικάστηκε με 189μηνη κάθειρξη.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Ομοσπονδιακή Εισαγγελέας της Νοτίου Περιφέρειας (Southern District, που υπάγεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης) για τη Νέα Υόρκη,  η κ. Οντρει Στράους (Audrey Strauss) ανακοίνωσε χθες Πέμπτη, την επιβολή ποινής φυλάκισης 189 μηνών στον ομογενή Τζέισον Γαλάνη για την συμμετοχή του σε επιχειρήσεις και σχήματα εξαπάτησης επενδυτών.

Ο Τζέισον Γαλάνης ηλικίας 50 ετών, ειδικότερα, καταδικάστηκε για τον ρόλο του σε σχέδιο εκμετάλλευσης των αγορών για λογαριασμό της εταιρείας «Gerova Financial Group Ltd», μια εταιρεία της οποίας οι μετοχές διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αξιών της Νέας Υόρκης και μέσω αυτής ο Γαλάνης και οι συγκατηγορούμενοι του, είχαν στήσει κόλπο με την επωνυμία (the Gerova Scheme) για να εξαπατήσουν τους πελάτες μια άλλης συμβουλευτικής εταιρείας.

Ο ομογενής αντιμετώπιζε επίσης την κατηγορία της εξαπάτησης μιας φυλής Ιθαγενών Αμερικανών καθώς και του λοιπού επενδυτικού κοινού με την έκδοση ομολόγων εκ μέρους της φυλής των Ιθαγενών και την επωνυμία «Ομόλογα Ιθαγενών».

Η σφύρα του δικαστή.

Ο Γαλάνης παραδέχτηκε την ενοχή του τον περασμένο Ιανουάριο για το κατηγορητήριο, το οποίο απαριθμεί 7 επιμέρους αδικήματα για την συμμετοχή του στα σχέδια εξαπάτησης «Gerova» και «Ομόλογα Ιθαγενών» (Tribal Bond Scheme).

Την βαρύτατη αυτή ποινή φυλάκισης επέβαλε ο Ομοσπονδιακός δικαστής P. Kevin Castel.

Νωρίτερα και συγκεκριμένα τον περασμένο Φεβρουάριο, είχε καταδικαστεί για την συμμετοχή του στο σχέδιο εξαπάτησης Genova Scheme και τον Αύγουστο για την συμμετοχή του στο σχέδιο εξαπάτηση με τα «Ομόλογα για λογαριασμό των Ιθαγενών».

Η Ομοσπονδιακή Εισαγγελέας (για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης) κα. Strauss, επεσήμανε ότι: «ο Γαλάνης, συμμετείχε ως ιθύνων νους, σε δύο ξεχωριστές απάτες, που είχαν ως κεντρικό στόχο να εξαπατήσει και αποσπάσει τόσο ο ίδιος όσο και οι συγκατηγορούμενοι, μεγάλα χρηματικά ποσά από επενδυτές».

Για να προχωρήσει δε, στη εκτέλεση των σχεδίων του, κατάφερε να κρυφτεί πίσω από τους συγκατηγορούμενούς του. Κατάφερε επίσης να συνεχίσει τα σχέδια του ακόμη και μετά από τον αποκλεισμό του από τις αγορές, που του επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (Securities and Exchange Commission).

H Ομοσπονδιακή Εισαγγελέας, παρέθεσε όλες τις λεπτομέρειες του σχεδίου του Γαλάνη, καθώς και τις μεθόδους που χρησιμοποίησαν, ο ομογενής και οι συγκατηγορούμενοι, αναλυτικά,  σε εκτενές ανακοινωθέν της Εισαγγελίας.

Συγκατηγορούμενοι του Γαλάνη αλλά και εμπλεκόμενοι στην εκτέλεση των σχεδίων εξαπάτησης εταιρειών είναι οι: Γκάρι Χίρστ, Ντέρεκ Γαλάνη, Ιμερ Σαχινι και Γκάβιν Χαμελς (John Galanis, Gary Hirst, Derek Galanis, Ymer Shahini, and Gavin Hamels).

Καταλήγοντας η κυρία Strauss επεσήμανε ότι η έρευνα και καταγραφή της δράσης του Τζέισον Γαλάνη, έγινε δυνατή με την συνεργασία του γραφείου του Επιθεωρητή των Ταχυδρομείων (US Postal Inspection), του FBI και της SEC.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.