Οι Βορειοηπειρώτες και οι Δροπολίτες θρηνούν για τον Τόνυ Παπαβαγγέλη

0
Ο Τόνυ Παπαβαγγέλης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο αξιολάτρευτος σύζυγος και στοργικός πατέρας Τόνυ Παπαβαγγέλης (Alton Papavangjeli) δεν υπάρχει πια ανάμεσά μας. Την Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2022, έχασε την σύντομη και άνιση μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 53 ετών.

Οι θλιβερή είδηση μεταδόθηκε σε κλάσματα δευτερολέπτου στις δύο πλευρές του Ατλαντικού καθώς επίσης και στην Αυλώνα όπου διαμένει η χαροκαμένη μητέρα του Έλλη Παπαβαγγέλη. Αν και πέρασαν ήδη πέντε 24ωρα από την μοιραία εκείνη στιγμή, ουδείς μπορεί να συμφιλιωθεί με την θλιβερή είδηση.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι σκέψεις η χαροκαμένη μητέρα ετοιμάζεται για το μεγάλο ταξίδι για να ξεπροβοδίσει τον γιο της και να συμπαρασταθεί στην σύζυγό του Ρένα, το γένος Καμπέρη, στα ανήλικα παιδιά τους Σιμόν και Αλέξανδρο. Να συλλυπηθεί τους συμπεθέρους Αθανάσιο και Ιφιγένεια Καμπέρη, τον κουνιάδο Κώστα Καμπέρη, τα ανίψια και τους λοιπούς συγγενείς και συνάμα να αντλήσει δύναμη και κουράγιο από την απέραντη αγάπη που έθρεφαν για τον μονάκριβο γιο της.

Ο Τόνυ και η Ρένα Παπαβαγγέλη με τα παιδιά τους Σιμόν (αριστερά) και Αλέξανδρο. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Οι συγγενείς και οι φίλοι το απόγευμα της Κυριακής, 6 Νοεμβρίου 2022 από τις 3.00 έως και τις 8.00 μ.,μ. θα συγκεντρωθούν στο Γραφείο Τελετών «Frederick Funeral Home» στην διεύθυνση 192-15 Northern Blvd. Flushing, New York 11358 για να προσκυνήσουν το σκήνωμά του.

Το πρωί της Δευτέρας, και ώρα 9.00 π.μ. θα συγκεντρωθούν στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου, στην διεύθυνση 196-10 Northern Blvd. Flushing, N.Y. 11358, για να παρακολουθήσουν την Εξόδιο Ακολουθία.

Αμέσως μετά θα μεταβούν στο Κοιμητήριο «Flushing Cemetery» στην διεύθυνση 163-06 46th Avenue, Flushing, N.Y. 11358 για να παραστούν στην ταφή του και να του απευθύνουν τον ύστατο χαιρετισμό.

Εξαίρετος οικογενειάρχης

Ο αείμνηστος γεννήθηκε στην Αυλώνα στις 6 Αυγούστου 1969. Οι γονείς του, ο αείμνηστος Σιμόν και η Έλλη κατάγονταν από το Λάμποβο του Αργυροκάστρου και από τις Δρυμάδες της Χειμάρρας, αντίστοιχα, και γαλούχησαν τον Τόνυ και την αδελφή του Άλντα με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

Ο Τόνυ και η Ρένα Παπαβαγγέλη. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Από μικρός είχε έφεση στα γράμματα και τις θετικές επιστήμες και έγινε δεκτός στην Σχολή Χημικών του Πανεπιστήμιου των Τιράνων, από όπου αποφοίτησε με άριστα. Την περίοδο εκείνη φοιτούσε στην ίδια Σχολή και η Ρένα Καμπέρη, κόρη του αρχιτέκτονα Αθανασίου Καμπέρη και της Ιφιγένειας που κατάγονται από την Καλογοραντζή νομού Αργυροκάστρου.

Μετά την αποφοίτησή τους χόρεψαν τον Χορό του Ησαΐα και μόλις κατάρρευσε σαν χάρτινος πύργος το σιδηρούν παραπέτασμα – όπως οι εκατοντάδες χιλιάδες Βορειοηπειρωτών – αναζήτησαν τον ήλιο της Ελευθερίας στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα.

Στις αρχές του 2000 η οικογένεια Καμπέρη ήρθε για μια καλύτερη τύχη στην Αμερική και μετά από λίγους μήνες ήρθαν και ο Τόνυ με την Ρένα.

Αναγνώρισαν τα πτυχία τους, ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους και εργάστηκαν σκληρά. Ο Θεός τους αξίωσε να αποκτήσουν δύο υγιέστατα αγόρια τον Σιμόν και τον Αλέξανδρο (18 και 13 ετών αντίστοιχα) και να τα γαλουχήσουν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

Ο Τόνυ Παπαβαγγέλης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Ο αείμνηστος είχε προσληφθεί στην Στεγαστική Αρχή της Νέας Υόρκης (Housing Authority) και ήταν ένα από τα πιο αξιόλογα στελέχη της (Construction Project Manager).

Το φετινό καλοκαίρι η οικογένεια Παπαβαγγέλη επισκέφθηκε τα πατρώα εδάφη και την Αθήνα όπου πέρασαν αξέχαστες στιγμές. Ο Τόνυ δεν έχανε στιγμή να μιλάει στα παιδιά του για το πατρικό, τους γονείς και την ιστορία του τόπου μας, χωρίς ποτέ του να φανταστεί ότι η εν λόγω επίσκεψη θα ήταν και το τελευταίο προσκύνημα στην γενέθλια γη του.

Όταν επέστρεψαν από τις διακοπές άρχισε η αντίστροφη μέτρηση. Οι θεράποντες γιατροί διαπίστωσαν ότι έπασχε από μια από τις πιο επιθετικές μορφές καρκίνου και κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να τον κρατήσουν στην ζωή.

Ο Τόνυ δεν γόγγυξε ούτε μια στιγμή και δεν το έβαλε κάτω. Αγωνίστηκε και το πιο σημαντικό δίδαξε τα παιδιά του, τους συγγενείς και φίλους με τον αγώνα του για να κρατηθεί στην ζωή.

Οι «Αναμνήσεις» εκφράζουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Αιωνία του η μνήμη.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.