Οι Αρκάδες πενθούν για την Γκλόρια Κατσιμάλη την «Αρκά του 2012» που έχασε την τελευταία μάχη

Η αείμνηστη Γκλόρια Κατσιμάλλη.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Δεκαήμερο πένθος κήρυξε ο ιστορικός Σύλλογος Αρκάδων Νέας Υόρκης «Γέρος του Μωριά» μόλις πληροφορήθηκε ότι ένα από τα επίλεκτα στελέχη της και μέλη του, η «Αρκάς του έτους 2012» Γκλόρια Κατσιμάλη έχασε την τελευταία μάχη της ζωής της.

Η Γκλόρια Κατσιμάλη (Gloria Catsimalis) πάλεψε όσο ελάχιστοι με την επάρατη νόσο και απέδειξε ότι ήταν μια ακαταμάχητη αγωνίστρια και δίδαξε ακόμη και την ύστατη στιγμή. Την Τρίτη, 29 Ιουνίου 2021, άφησε την τελευταία της πνοή  έχοντας στο πλευρό της τον σύζυγό της Μιχάλη Κατσιμάλλη και τα κορίτσια της Άννα και Ελένη.

Οι συγγενείς και οι φίλοι, καθώς επίσης και οι Αρκάδες της τριπολιτειακής περιοχής αύριο το απόγευμα (Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2021 από τις 2.00 – 7.00 μ.μ.) θα συγκεντρωθούν στο Γραφείο Τελετών «Antonopoulos Funeral Home Inc.» στην διεύθυνση 38-08 Ditmars Blvd. Astoria, NY 11105 για να προσκυνήσουν την σορό της και να παρακολουθήσουν το τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της.

Το πρωί του Σαββάτου (3 Ιουλίου 2021 και ώρα 9.30 π.μ.) θα συγκεντρωθούν στον ιερό ναό των Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου στην διεύθυνση, 22-30 33rd Street, Astoria, N.Y., 11105, για να παρακολουθήσουν τη νεκρώσιμη ακολουθία και αμέσως μετά θα μεταβούν στο Κοιμητήριο «St. Michael’s Cemetery» στην διεύθυνση 72-02 Astoria Boulevard, East Elmhurst, N.Y., 11370 για να παρακολουθήσουν τον ενταφιασμό της και της απευθύνουν το στερνό αντίο.

Η Γκλόρια Κατσιμάλλη με τον σύζυγό της Μιχάλη, τις κόρες της και μια φίλη τους. Φωτογραφία: Facebook

Άξια Αρκαδοπούλα

Η Γκλόρια Κατσιμάλη ομιλούσε άπταιστα τα ελληνικά και ένεκα της ενασχόλησής της για τρεις περίπου δεκαετίες με τον Σύλλογο Αρκάδων Νέας Υόρκης «Γέρος του Μωριά» και το κυβερνείο της Ανατολικής Περιφέρειας της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας, ουδείς μπορούσε να πιστέψει ότι η Γκλόρια ήταν Ελληνίδα και Αρκαδοπούλα εξ αγχιστείας.

Τα άπταιστα ελληνικά σε συνδυασμό με την ελληνοπρέπειά της αποτελούσαν πηγή έμπνευσης όχι μόνο για τις κόρες της αλλά και για τη νεότερη γενιά των Αρκάδων.

Η Γκλόρια γεννήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 1952 στην Λίμα, πρωτεύουσα του Περού, όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε αγγλική φιλολογία και ήρθε για μεταπτυχιακές σπουδές στη Νέα Υόρκη. Έγινε δεκτή στο City College και σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων.

Την περίοδο των σπουδών της εργάστηκε ως οικιακή βοηθός σε μια εύπορη οικογένεια Ελλήνων της Νέας Υόρκης, όπου συνέλαβε και ασπάστηκε τις οικουμενικές αξίες του Ελληνισμού. Άρχισε να μαθαίνει την ελληνική γλώσσα παρακολουθώντας διάφορα προγράμματα μεταξύ των οποίων και το πρόγραμμα ταχύρρυθμων ελληνικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και απέσπασε το Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας το οποίο το θεωρούσε ισάξιο του μεταπτυχιακού της πτυχίου.

Εδώ γνώρισε τον Μιχάλη Κατσιμάλη που καταγόταν από το Πράσινο Γορτυνίας και ήταν δραστήριο μέλος του Συλλόγου Αρκάδων. Ο Μιχάλης είναι ένας από τους καταξιωμένους επαγγελματίες της ομογένειας και διατηρούσε την ομώνυμη εταιρία «Mike Catsimalis Plumbing & Heating» με έδρα το Λονγκ Αϊλαντ Σίτι. Ο έρωτας της Γκλόριας για τον Μιχάλη έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην απόφασή της να ασπαστεί την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό.

Η Γκλόρια ήταν το δεξί χέρι του Μιχάλη και δραστηριοποιήθηκε στην αγορά ακινήτων.

Το ζεύγος έφερε στον κόσμο δύο κορίτσια και επένδυσαν όσο ελάχιστοι στην παιδεία τους. Η Ιωάννα είναι εκπαιδευτικός και η Ελένη Φαρμακοποιός και έχουν μια αξιοζήλευτη επαγγελματική σταδιοδρομία.

Η αείμνηστη έχει υπηρετήσει τον σύλλογο Αρκάδων από διάφορα αξιώματα, του μέλους αρχικά και μετέπειτα από το αξίωμα του ταμία και του γενικού γραμματέα.

Η αγάπη της για τον συνάνθρωπο υπήρξε κινητήρια δύναμη για την ενασχόληση με τα κοινά και υπήρξε για πολλά χρόνια πρόεδρος της φιλανθρωπικής επιτροπής του Συλλόγου των Αρκάδων.

Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στη μνήμη της στο Ελληνικό Τμήμα του Ρόναλντ ΜακΝτόναλντ Χάουζ (Ronald McDonald House New York’s Greek Division (405 E 73rd St, New York, NY 10021).

Οι «Αναμνήσεις» εκφράζουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην οικογένειά της. Αιωνία της η μνήμη.

-Advertisement-

1 COMMENT

  1. Κοινωνική απώλεια και μεγάλη Ομογενειακή απώλεια.
    Δυστυχώς όσο περνούν τα χρόνια η ομογένεια φτωχαίνει
    από αληθινούς Έλληνες.
    Ας είναι αιώνια η μνήμη της.
    Καλή Ανάσταση των νεκρών.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.