Διανομή τροφίμων του Ιδρύματος Ελληνικής Συμπαράστασης στην Αθήνα

0
51
Στιγμιότυπο από την διανομή τροφίμων του Ιουνίου στην Αθήνα. Φωτογραφία: Σταύρος Τσακιρίδης.

ΑΘΗΝΑ. Όπως κάθε μήνα η Ελληνική Εθελοντική Συμπαράσταση και το Hellenic Relief Foundation πραγματοποίησαν στις εγκαταστάσεις στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Κοινωνικό Παράρτημα του Συλλόγου των Αθηναίων, την εβδομάδα από τις 28-30 Ιουνίου, τη διανομή τροφίμων (ζυμαρικά, ρύζι, αλεύρι, λάδι κ.α.), στις αδύναμες οικονομικά οικογένειες και τα μοναχικά άτομα που υποστηρίζονται σε μηνιαία βάση. Συνολικά δόθηκαν περίπου 340 δέματα τροφίμων αλλά και δωροεπιταγές για προμήθεια τροφίμων χορηγία του Ομίλου Ν. Κωνσταντόπουλος και της εταιρείας Αγροβίμ. Στο πλαίσιο της διανομής στηρίχθηκαν και ιδρύματα και δομές μεταξύ των οποίων η το Ειδικό Σχολείο Πειραιά και το Μερόπειο Ίδρυμα. 

Σε αυτή τη διανομή, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση τύπου,α συνεχίστηκε η διάθεση ενδυμάτων – η προσφορά η οποία προήλθε  από τους ομογενείς μέσω της Φιλοπτώχου των ενοριών εκκλησιών του New Jersey – τα οποία είχαν τη δυνατότητα να λάβουν οι ωφελούμενοι των προγραμμάτων της ΕΛΕΘΣΥ και του HRF.

Σταθερά η διανομή υποστηρίχθηκε από τη μηνιαία χορηγία του Hellenic Relief η οποία συνεχίζεται ανελλιπώς από το 2012, ενώ τα δέματα ενισχύθηκαν και με τη στήριξη από: το Κοινωνικό Παράρτημα του Συλλόγου των Αθηναίων, τον Όμιλο Ν. Κωνσταντόπουλου,  την Τράπεζα Τροφίμων, την  Arla Foods, την εταιρεία Μύλοι Λούλη, την Αγροβίμ, την Παλλίρροια.

Στιγμιότυπο από την διανομή τροφίμων του Ιουνίου στην Αθήνα. Φωτογραφία: Σταύρος Τσακιρίδης.

Η διανομή πραγματοποιήθηκε τηρουμένων όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων υπό τις οδηγίες της υπεύθυνης της ΕΛΕΘΣΥ κ. Μαρία Σιούρδη και των εθελοντριών Σούλας Μπέλλη, Αντωνίας Παντουβάκη και Έμυς Σπανού.

Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης

To Hellenic Relief Foundation είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός (non- profit, tax- exempt [501C3] organization). Ιδρύθηκε τον 2012 με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων στις Η.Π.Α. προς αγορά και διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε αναξιοπαθούντες στην Ελλάδα.

Μέχρι σήμερα έχουν αποσταλεί περίπου 775,000 δολάρια με τα οποία έχουν αγοραστεί και  διανεμηθεί τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης καθώς και κοινωνικές υπηρεσίες που αξίζουν περίπου ενάμισι εκατομμύρια δολάρια καθώς εταιρείες στην Ελλάδα ενισχύουν τις διανομές με προϊόντα και ιατροί και κοινωνικοί λειτουργοί προσφέρουν εθελοντικά πολύτιμες υπηρεσίες υποστήριξης. Τα έξοδα του ιδρύματος στην Νέα Υόρκη καλύπτονται από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Για περισσότερες πληροφορίες: www.hellenicrelief.org

Στιγμιότυπο από την διανομή τροφίμων του Ιουνίου στην Αθήνα. Φωτογραφία: Σταύρος Τσακιρίδης.
1Στιγμιότυπο από την διανομή τροφίμων του Ιουνίου στην Αθήνα. Φωτογραφία: Σταύρος Τσακιρίδης.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.