Ο υποψήφιος Δήμαρχος Φερνάντο Ματέο ξεδίπλωσε το όραμά του για τη Νέα Υόρκη

0
163
Από αριστερά διακρίνονται οι Παναγιώτης Κομπίτσης, Νίκος Μπάρδης, Φερνάντο Ματέο και Κωνσταντίνος Πρέντζας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.  Τις παλιές καλές εποχές θύμισε στους ομογενείς και στους υπολοίπους Αστοριείς η προεκλογική συνάντηση με τον υποψήφιο δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Φερνάντο Ματέο, η οποία έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης σε εστιατόριο στην καρδιά της ελληνοκρατούμενης Αστόριας.

Η πρωτοφανής για τα δεδομένα της πανδημίας κίνηση στην αγορά της Αστόριας προδιέθεταν κάθε έναν που εισέρχονταν στο εστιατόριο για να συνομιλήσει με τον κ. Ματέο, που στις προκριματικές εκλογές της 22 Ιουνίου 2021 θα διεκδικήσει το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Ο κ. Ματέο, είναι ευρύτερα γνωστός στην ομογένεια, λόγω της ενασχόλησής του με την Ομοσπονδία Ταξί, καθώς επίσης και με τον πρωταρχικό ρόλο που έπαιξε τον περασμένο Αύγουστο στην διαδήλωση που διοργανώθηκε στο Πάρκο της Αστόριας κατά των δημοτικών και πολιτειακών αρχών που αφαίρεσαν τις άδειες ποτού και επέβαλαν τσουχτερά πρόστιμα στους εστιάτορες της Αστόριας και άλλων περιοχών του δήμου της Νέας Υόεκης, μεταξύ των οποίων και σε ομογενείς.

Ο Φερνάντο Ματέο θα αναμετρηθεί με τον Curtis Sliwa ιδρυτή της οργάνωσης «Τhe Guardian Angels» και τον αστυνομικό William Pepitone και με τα μέχρι στιγμής δεδομένα θεωρείται το φαβορί για το χρίσμα.

Ο Δήμος της Νέας Υόρκης θεωρείται προπύργιο του Δημοκρατικού Κόμματος, καθώς τα 3.7 εκατομμύρια ( ήτοι τα 66%)  σε σύνολο 5.6 εκατομμυρίων είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο κ. Ματέο κατά την διάρκεια της ομιλίας του επεσήμανε ότι αν και προπύργιο των Δημοκρατικών στον δήμο της Νέας Υόρκης είδαμε μεγάλες ανατροπές με την εκλογή του Ρούντι Τζουλιάνι και του Μάικ Μπλούμπεργκ που άλλαξαν τα δεδομένα και έκαναν την διαφορά.

Η πανδημία, όπως επεσήμανε, έχει πλήξει τη Νέα Υόρκη και έχει δημιουργήσει κύμα δυσφορίας, όχι μόνο στον επιχειρηματικό κόσμο, αλλά και στους παραδοσιακούς οπαδούς και υποστηρικτές του Δημοκρατικού Κόμματος και βρισκόμαστε ενωπίω μιας ευνοϊκής συγκυρίας για την ανάδειξη περισσότερων Ρεπουμπλικανών υποψηφίων.

Στιγμιότυπο από την ομιλίσα του υποψήφιου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Φερνάντο Ματέο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Αναφερόμενος στους αντιπάλους του τόνισε δεν έχουν ιδέα από τις μικρές επιχειρήσεις και ότι ουδείς εξ αυτών μπορεί να ανατρέψει το κλίμα και να δημιουργήσει φιλικό προς τις επιχειρήσεις και τις επενδύσεις περιβάλλον.

Κατακεραύνωσε την δημοτική αρχή και δη τον Δήμαρχο Μπιλ Ντι Μλάσιο για την σύμπλευσή τους με το κίνημα «Defund Police» και τόνισε ότι συνέβαλε στην άνοδο της εγκληματικότητας και στην μεγάλη έξοδο των Νεοϋορκέζων και την μετατροπή του Μανχάταν σε πόλη φάντασμα για πάνω από έναν χρόνο.

Στιγμιότυπο από την ομιλίσα του υποψήφιου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Φερνάντο Ματέο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.