ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αθηναίων Νέας Υόρκης Πάνος Αδαμόπουλος και η γραμματέας Σύλβια Αδαμοπούλου πλαισιωμένοι από άλλα μέλη του Συλλόγου το βράδυ της Παρασκευής, 17ης Φεβρουαρίου 2023 προσήλθαν αθόρυβα και ταπεινά στο Γενικό Προξενείο της Τουρκίας στη Νέα Υόρκη και παρέδωσαν τα δικά τους δώρα για τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας.

Οι ίδιοι ξεφόρτωσαν από τα δύο οχήματα τα κιβώτια τα οποία περιλάμβαναν φάρμακα, ολοκαίνουργα ρούχα για παιδιά, παιδικές τροφές, πάνες και άλλα είδη πρώτης ανάγκης και τα παρέδωσαν.

Στην ουσία ήταν η δεύτερη και συνάμα η μεγαλύτερη δόση βοήθειας που προσέφερε ο Σύλλογος Αθηναίων για τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας.

Ο κ. Αδαμόπουλος παρέδωσε τα κιβώτια, καθώς επίσης και τον κατάλογο των πακέτων και υπενθύμισε στον εκπρόσωπο του Τουρκικού Προξενείου, ότι τα δώρα αυτά είναι προϊόν της αγάπης και συμπαράστασης των Αθηναίων της Νέας Υόρκης στους πληγέντες από τους φονικούς σεισμούς που προ δέκα ημερών έπληξαν την Τουρκία και την Συρία.

Παράλληλα υπενθύμισε ότι ο Σύλλογός τους για έναν και πλέον αιώνα συμπαραστέκεται στους δεινοπαθούντες της ομογένειας, της γενέτειρας και όχι μόνο.

Κατά την διάρκεια της συνομιλίας με τον εκπρόσωπο του Γενικού Προξενείου του υπενθύμισε ότι κατά παράδοση ο Σύλλογος τους – ακόμη και στην γενέτειρα – προσφέρει απευθείας και χωρίς μεσάζοντες την βοήθεια στους έχοντες ανάγκη και συνέστησε όπως και η εν λόγω βοήθεια διατεθεί αποκλειστικά και μόνο για την ανακούφιση και την κάλυψη των αναγκών των σεισμοπαθών.  

Η εν λόγω βοήθεια είναι η πρώτη που προέρχεται από εθνικοτοπικούς φορείς της Νέας Υόρκης.

Ο Πάνος Αδαμόπουλος ευχαρίστησε όλα τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τα μέλη του Συλλόγου και τους Φίλους που συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια.

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Αθηναίων, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» εκλέχτηκε στις 20 Νοεμβρίου 2022 με την ακόλουθη σύνθεση: Πάνος Αδαμόπουλος πρόεδρος, Τάσος Μουζάκης, αντιπρόεδρος Σύλβια Αδαμόπουλος, γραμματέας, Στέλιος Στρουμπάκης,  βοηθός γραμματέα, Αντρέας Κοντομέρκος, ταμίας και συμβούλους τους Ηρώ Πλακογιάννη, Δώρα Λαγός, Παύλος Χατζηκυριακός
Ηλίας Νεοφώτιστος και Βάνα Κοντομέρκου. Αναπληρωματικά μέλη εκλέχτηκαν οι Μαριάνθη Παπαφράγκου και Φανή Παγουλάτου.

Στιγμιότυπο από την εκφόρτωση των κιβωτίων. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά μεταξύ άλλων διακρίνονται οι Σύλβια Αδαμοπούλου, Αθηνά Αδαμοπούλου, Πάνος Αδαμόπουλος, Γιάννης Γλύκος και Κωνσταντίνος Αδαμόπουλος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Τα κιβώτια με την ανθρωπιστική βοήθεια που προσέφεραν οι Αθηναίοι για τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.