Με την Τσικνοπέμπτη άνοιξε την αυλαία η Κεφαλληνιακή Αδελφότητα της Νέας Υόρκης

0
Όρθιος ο πρόεδρος της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Χάρης Ποταμιάνος, ο οποίος καλωσόρισε τα στελέχη και τα μέλη στην γιορτή της Τσικνοπέμπτης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων της «Λατέρνας» στο Μπέισαϊντ του Κουίνς το βράδυ της Πέμπτης, 16ης Φεβρουαρίου 2023, είχε πλημμυρίσει από τα μέλη και στελέχη της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας της Νέας Υόρκης, καθώς επίσης και τους άλλους ομογενείς που για μια ακόμη χρονιά παρέμειναν πιστοί στην τήρηση των παραδόσεων.

Πρόκειται για την γιορτή της Τσικνοπέμπτης, με την οποία η Κεφαλληνιακή Αδελφότητα της Νέας Υόρκης επέλεξε να ανοίξει την αυλαία των εκδηλώσεων της μετακορωνοϊού εποχής.

Την γιορτή τους τίμησαν με την παρουσία τους ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων «Οδυσσεύς» Κώστας Βαγγελάτος, ο π. Γεράσιμος Μπάλας, καθώς επίσης και εκπρόσωποι από άλλα κεφαλλονίτικα σωματεία.

Ο πρόεδρος της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Χάρης Ποταμιάνος με άλλα στελέχη και μέλη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Χάρης Ποταμιάνος, μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των μελών και των φίλων και απέδωσε την επιτυχία στις άοκνες προσπάθειες του πρώην προέδρου Γεράσιμου Σταφανίτση, της γραμματέως Άντζυς Πασχάλη και των υπολοίπων στελεχών.

«Εκ μέρους του διοικητικού συμβούλιου εκφράζω τις ευχαριστίες στα στελέχη και στα μέλη που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και τα διαβεβαιώνει ότι η σημερινή βραδιά αποτελεί την απαρχή των εκδηλώσεων. Τα τρία τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού δεν μπορέσαμε να διοργανώσουμε δια ζώσης εκδηλώσεις. Θέλω επωφελούμενος της ευκαιρίας να διαβεβαιώσω όλους τους Κεφαλλονίτες ότι η Κεφαλληνιακή Αδελφότητα επανήλθε δριμύτερη και ότι τα καλύτερα έρχονται», επεσήμανε ο κ. Ποταμιάνος.  

Αναφερόμενος στις επικείμενες εκδηλώσεις ο κ. Ποταμιάνος επεσήμανε ότι εστιάζονται στην αναβίωση των εθίμων της Σαρακοστής και του Πάσχα καθώς επίσης και στην προετοιμασία για την μεγαλειώδη παρέλαση της ομογένειας στην 5η Λεωφόρο.
Η παρέλαση για την 202η επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις», θα λάβει χώρα την Κυριακή, 30 Απριλίου 2023 και δύο εβδομάδες μετά το Πάσχα.

Μεταξύ άλλων διακρίνονται οι Κώστας Λουρδάς, π. Γεράσιμος Μπάλλας και Κώστας Βαγγελάτος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την γιορτή της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Κατάμεστη η μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων της “Λατέρνας” στο Μπέισαϊντ του Κουίνς. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η ορχήστρα της Λατέρνας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο πρόεδρος της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Χάρης Ποταμιάνος με άλλα στελέχη και μέλη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.